Ahoj,je tady někdo,kdo otěhotněl s endometriozou díky IVF?Mám edom.třetího stupně a sem po prvním Ketu a nezdařilo se.Sem úplně na dně😢.Má někdo zkušenost?
kamaradka a povedlo se az na potreti
@simona2103 Já se totiž bojím,že už se to nepovede.Já vím,že to asi vidím moc černě.Beres nějaké léky na endometriozu?A čím si byla stimulovana?Já měla Gonal,Menopur jednu dávku a prý úplně špatně
@simona2103 Já se totiž dočetla,že znehodnocuje děložní sliznici aby přiměla oplodněné embryo.Tak nevím.Sem zoufalá
@simona2103 Nemám právě.Mám jí rozlezlou po celém břiše.Doktoři první chtěli aby sem otěhotněla,ale nějak se nedaří.
@simona2103 Bolí šíleně.Mám střevo slepené s vejcovodem a to je boledt hrozná.Oni mi tvrdili,že by sem pak musela podstoupit 9měsíční léčbu hormony,kde by mě navedli do umělého přechodu a pak zpět.Nevím,co dělat.V pondělí budu volat do Caru a domluvit se,kdy mám přijít.Jako zda se mi to postavené na hlavu investovat do ivf,když to stejně asi díky endomrse nepůjde.
Ahoj... Mám endo a jsem před prvním KETem....Taky mi Dr. tvrdí že nejdřív mám otěhotnět než podstupovat odstraneni endo. Že každý zásah může být rizikový a doporučuje tento postup...
@simona2103 Vzali celý spodek?Tak to bys pak přece nemohla otěhotnět ne?A byla operace složitá?Bývalá mudr mě strasila,že můžu skončit vyvodem střev proto chtěli ať zapadnu.Já opravdu nevím,co dělat.Jestli i na ket měla vliv endom.tak sme vlastně peníze vyhodili do vzduchu
@janaspo Ahoj a kde máš endometriozu?
@janaspo Kam chodis do Caru?
@lucifervlkova Mám endo cysty... Na pravém teď už 4 cm a na levém taky nějaké menší...
@lucifervlkova IVF Clinic Olomouc
@janaspo Já gyncentrum Ostrava.Člověk neví,co má dělat.Já byla na Ketu a bohužel,ale ty na tom můžeš být určitě líp.Já nevím,co mám dělat
@simona2103 Ty jo teď sem úplně vystrasena.Já sem totiž každý rok na operaci.Srusty,cysty atd.
@lucifervlkova Ono je to těžký ... já strašně špatně reaguji na hormony ... Ptala jsem se lékařů několikrát, jestli nejdřív nemám jít na odstranění těch cyst ... prý je prostě každý zásah rizikový a vaječníky by pak nemusely reagovat na stimulaci a vše by mohlo být horší, prostě co nejdřív otěhotnět ... já skoro před dvěma roky přirozeně otěhotněla, ale bylo z toho zamlklé ... od té doby se nedaří a právě v tom období "se mi udělaly" endo cysty
@janaspo Přesně tak jako já.Taky sem měla zamlkly a od té doby nic.A ted co je lepší?Jít na laparo nebo se snažit.Otázka je,zda člověk nevyhodi peníze za něco,co endom.zničí
@simona2103 Narovinu z toho vyvodu de hrůza.Nevím,co budu dělat,ale ty bolesti sou strašné.Mám pocit,že mi padá spodek a strašná bolest střev
@lucifervlkova Já znám pár případů, kdy i s Endo otěhotněly ... I přirozeně .... Proto úplně neumím přijmout informaci, že s endo nejde otěhotnět a musí se nejdřív odstranit. Navíc znám ženy, kterým prostě ani odstranit úplně nelze, nebo se stejně hned začaly vytvářet cysty. A máte nějaké "mrázáčky" nebo musíš jít do dalšího pokusu IVF? Ale jak píše simona2103 - možná bych zkusila konzultaci ještě jinde.
@simona2103 Já právě změnila doktora.Moje mudr odešla jinam a ta po konzultaci s jinými lékaři došla k závěru hned otěhotnět.Konzultovala se třemi doktory.
@janaspo Nemám žádné.Díky endom.sem měla pouze jedno embryjko takže další ivf.Mi doktor řekl,že přirozeně ani s iui neotěhotním.
@lucifervlkova A nezkoušela jsi řekněme tomu nějaký alternativy? Bylinky ....? Já nedávno kontaktovala jednu paní co nabízí právě tuto cestu. Uvidíme ... Ale chápu, že máš pochybnosti, strach ... :(
@janaspo Momentálně beru Drmek nic víc
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.