Pročetla jsem spoustu diskuzí na téma OHSS, ale nenarazila jsem na obdobu mého případu, proto zakládám novou diskuzi. Procházím teď mým 1. IVF cyklem. Začátek stimulace probíhal hladce, poslední 3 dny před OPU už ale byly krušné. Velmi nafouklé břicho pobolívalo a po aplikaci hCG mi začalo být i nevolno. Na kontrole viděli 13 folikulů, velikostně od 14 do 28mm, převládaly ty větší. Dnes jsem podstoupila punkci. Zákrok proběhl dobře, po něm mě břicho jen lehce pobolívalo, analgetika jsem odmítla. Po návratu domů mě břicho hrozně rozbolelo a ještě více se nafouklo. Snesu na sobě jen volné šaty, ležím, beru prášky proti bolesti. Snažím se hodně pít, čůrat zatím jde, ale pokaždé to je s bolestí, chodím v předklonu a hůř se mi dýchá. Jakoby všechny příznaky na OHSS, ale je to možné, když jsem měla jen 13 folikulů a z toho jen 7 vajíček?? Zdá se mi to zvláštní, dočetla jsem se o OHSS v případech, kdy bylo vajíček opravdu hodně, tedy skutečně došlo k hyperstimulaci. Tak co to může být u mě? Předem díky všem za komentáře.
Ahoj, já měla OHSS při počtu 12 folikulů.
Ohss muze vzniknout pri jakemkoliv poctu. Jde o reakci organizmu ktera by pri normalnim cyklu nenastala. Neni to nic nestandardniho.
Horm.stimulace a reakce na ni je vzdy individ.
@terite u mě se to projevilo tak dva dny po OPU, strašně mi nateklo břicho, hrozně jsem cítila vaječníky, měla jsem šílenou zácpu. Bolesti jsem měla tak nárazově, chvíli nic a pak jsem myslela, že polezu po zdi. Nejhorší to bylo v noci, několikrát jsem myslela, že vzbudím manžela, aby mě vezl do nemocnice. No, nakonec jsem to nějak ustála, snažila jsem se hodně pít, cca šest litrů denně, ale to asi víš. Také je dobré zařadit více bílkovin. Odeznělo to tak do 14 dnů. Embryo kvůli OHSS nezaváděli, mrazilo se.
Tak dnes se mi to zda trosku lepsi. Bricho je stale nafoukle, ale nezvetsilo se vice ani jsem nenabrala na vaze. Pichave krecovite bolesti v podbrisku a bolesti pri moceni odeznely. Zustala docela intenzivni bolest okolo zaludku. Hodne piju vodu a cpu se bilkovinama. Polehavam odpocivam. Zitra se ale zajedu ukazat do car, protoze mam trombofilii. Ohss trombofilii zhorsuje a mela by se redit krev, tak at se na me pro jistotu podivaji a vyjadri se k tomu.
mám ohss při počtu 4 vajíček
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@terite urcite bych jela na gynekolog. pohotovost at na tebe kouknou. me se treba hypestymulak nejvic rozjel mezi opu a zavedenim embria a musela sem pak jezdit na injekce a to sem krome spatneho dychani a nafoukleho bricha nemela zadny priznak. folikulu sem teda mela vic asi 22-24 uz nevim presne je to uz 6 let.