Ohlášení těhotenství po IVF. Mám dát vědět i mému gynekologovi?

andyskarsgard
2. kvě 2020

Ahojky, chci se zeptat za jsem v 7tt a nevíte po ivf, na car chodím každý týden na ultrazvuk, chci se zeptat mám nějak dát i vědět mému gynekologovi?
Já jsem na tom car spokojená jen mi prostě nikdy nic neříkají, kdybych se nezeptala ani nevím v jakém týdnu jsem. Jsem i na nemocenské, a pořád mi říkají že jsem na začátku, takže pořád nic není jisté. Tak vůbec nevím.

merope
2. kvě 2020

Mně převáděli z CAR ke gynekologovi v okamžiku potvrzeného srdíčka. Ale pak jsem měla trošku problém, že gynekoložka mě objednala až pak za pár týdnů a bylo skoro pozdě na objednání se na prvotrimestriální screening - takže jakmile by tě převáděli ke gynekologovi, rovnou bych se v CAR i ptala po tom screeningu (dost CAR to dělá, tak mi přijde fajn jít rovnou tam).

andyskarsgard
autor
2. kvě 2020

@merope já právě vůbec nevím jaké testy nic.. Teď tam chodím každý týden a jen na ultrazvuk. Srdíčko tam bylo už 2x,.. Krev nebo něco mi vůbec neodebirali.
Právě jak jsem byla na kontrole u gynekologa někdy v listopadu tak mi říkala nebojte se jestli otehotnite uvidíme se v 6 tt, a to ona mě poslala na ivf. Tak právě mi to přišlo trošku divné. 😳

katule1990
2. kvě 2020

@andyskarsgard V CAR by ti měli říct, jak to bude. Já jsem tam byla na kontrole v 7tt a v 9tt. Řekli mi, že po té kontrole v 9tt mě předají do péče mojí gynekoložky. Po kontrole v 9tt v CAR mi dali zprávu pro gynekoložku, zavolala jsem k ní, že jsem po IVF a hned jsme se domluvili na návštěvě u ní a teď jsem v péči tam.

andyskarsgard
autor
2. kvě 2020

@katule1990 aha dobře doufám, že mi to řeknou. Já tam často vidím ženy v pokročilém těhotenství I s velkými brisky.

merope
2. kvě 2020

@andyskarsgard Tak oni tam můžou dělat i ty screeningy - to se dělá kolem 11tt, pak kolem 20tt a pak už teda většinou v nemocnici kolem 30tt.

andyskarsgard
autor
2. kvě 2020

@merope já právě chodím na car do FN Brno, na obilni trh

merope
3. kvě 2020

@andyskarsgard Tak ideál se optat - zda tě budou tedy převádět do péče gynekoložky (počítám, že jo) a kdy + na ty screenngy. Já to nevěděla a u gynekoložky jsem byla poprvé v 9tt a ta se divila, že už nejsem objednaná na screening. Naštěstí zpátky v Gennetu mě vzali, ale nacpávali mě dost na termín a šla jsem opravdu pozdě (ještě v limitu, ale na konci).

wendissek
3. kvě 2020

@andyskarsgard můžeš se už sama objednat ke své gxmekolozce a má obylnsku opravdi dělají screening, vedou rizikovku atd vždyť je to zároveň porodnice

andyskarsgard
autor
3. kvě 2020

@wendissek aha já se jich ve středu zeptám.

wendissek
3. kvě 2020

@andyskarsgard určo se zeptej ale je to klasická porodnice takte dělají i veškeré screeninky hned v prvním patře nad evidenci, je tam třeba i riziková poradna atd ale neviděla bych problém kdyby ses už objednala i ke vše na utz.