Ahojky, chci se zeptat za jsem v 7tt a nevíte po ivf, na car chodím každý týden na ultrazvuk, chci se zeptat mám nějak dát i vědět mému gynekologovi?
Já jsem na tom car spokojená jen mi prostě nikdy nic neříkají, kdybych se nezeptala ani nevím v jakém týdnu jsem. Jsem i na nemocenské, a pořád mi říkají že jsem na začátku, takže pořád nic není jisté. Tak vůbec nevím.
@merope já právě vůbec nevím jaké testy nic.. Teď tam chodím každý týden a jen na ultrazvuk. Srdíčko tam bylo už 2x,.. Krev nebo něco mi vůbec neodebirali.
Právě jak jsem byla na kontrole u gynekologa někdy v listopadu tak mi říkala nebojte se jestli otehotnite uvidíme se v 6 tt, a to ona mě poslala na ivf. Tak právě mi to přišlo trošku divné. 😳
@andyskarsgard V CAR by ti měli říct, jak to bude. Já jsem tam byla na kontrole v 7tt a v 9tt. Řekli mi, že po té kontrole v 9tt mě předají do péče mojí gynekoložky. Po kontrole v 9tt v CAR mi dali zprávu pro gynekoložku, zavolala jsem k ní, že jsem po IVF a hned jsme se domluvili na návštěvě u ní a teď jsem v péči tam.
@katule1990 aha dobře doufám, že mi to řeknou. Já tam často vidím ženy v pokročilém těhotenství I s velkými brisky.
@andyskarsgard Tak oni tam můžou dělat i ty screeningy - to se dělá kolem 11tt, pak kolem 20tt a pak už teda většinou v nemocnici kolem 30tt.
@merope já právě chodím na car do FN Brno, na obilni trh
@andyskarsgard Tak ideál se optat - zda tě budou tedy převádět do péče gynekoložky (počítám, že jo) a kdy + na ty screenngy. Já to nevěděla a u gynekoložky jsem byla poprvé v 9tt a ta se divila, že už nejsem objednaná na screening. Naštěstí zpátky v Gennetu mě vzali, ale nacpávali mě dost na termín a šla jsem opravdu pozdě (ještě v limitu, ale na konci).
@andyskarsgard můžeš se už sama objednat ke své gxmekolozce a má obylnsku opravdi dělají screening, vedou rizikovku atd vždyť je to zároveň porodnice
@wendissek aha já se jich ve středu zeptám.
@andyskarsgard určo se zeptej ale je to klasická porodnice takte dělají i veškeré screeninky hned v prvním patře nad evidenci, je tam třeba i riziková poradna atd ale neviděla bych problém kdyby ses už objednala i ke vše na utz.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mně převáděli z CAR ke gynekologovi v okamžiku potvrzeného srdíčka. Ale pak jsem měla trošku problém, že gynekoložka mě objednala až pak za pár týdnů a bylo skoro pozdě na objednání se na prvotrimestriální screening - takže jakmile by tě převáděli ke gynekologovi, rovnou bych se v CAR i ptala po tom screeningu (dost CAR to dělá, tak mi přijde fajn jít rovnou tam).