Holky chci se zeptat, 21.7.jsem byla na 2.dávce Pfizer. Zítra bych si měla začít pichat Bemfolu a pak jít na odběr vajíček a IVF. Na stránkách různých CAR doporučují začít až 2 měsíce (min.1 měsíc ) po 2.dávce.
Můj Mudr.v CAR mi řekl, že není důvod 2 měsíce čekat a mohu začít nyní.
Jaký na to máte názor nebo někdo zkušenost? Děkuji.
Já osobně bych nečekala a šla na ivf, pokud už to je naplánované a pokud lékař na ivf řekl, že nevidí problém. Ale jde o to i, jak to vnímáš ty. Pokud bys pak měla být nervozní a nesvá, nejspíš by bylo lepší počkat. Ale zas upřímně, pokud žena otěhotní přirozeně, taky to může být dříve než za dva měsíce po očkování a neovlivní to....
@ivefka Zdravím, me v ivf centru imunolog řekl,že očkování nevadí.Problem může akorát být,když
by 2 dávka byla v době krátce po transferu-imunitni reakce a zahnizdovani vajíčka,že to prý stačí o třeba 14 dní odložit. A teď už se běžně ockuji i těhotné. Já sama očkovaná nejsem, furt si nejsem jistá, jestli je to vhodné v těhotenství. Teď jsem 16 tt.Takze chápu Vaše obavy.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, pri ockovani jsem se na ty dva mesice v dubnu ptala v ockovacim centru. Bylo mi receno, ze to je cca 2 mesice od prvni davky resp. ze by zena nemela otehotnet v prubehu ockovani.