Nižší amh, vyšší fsh a výběr centra. Poradíte, prosím?

liinaja
20. črc 2021

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu, třeba mi poradíte. Jak už název napovídá mám předčasné selhání vaječníku a fsh mezi 12/13. Máme v plánu 4 ivf, ale nevím jaké centrum zvolit. Nevím kde nebi kdo se více zabývá nižším amh a vyšším fsh. Chodila jsem do Gennetu v lbc a tam už neví co se mnou a úspěch nula. Má někdo stejnou zkušenost? Nebo ví kde se s tímto problémem více zabývají a mají dobrou laboratoř? Dekuji vám za každou radu.

europa00
20. črc 2021

@liinaja ahoj napiš přesné hodnoty..amh i fsh pokud však nereagujes na stimulaci tak dárcovské vajíčko

liinaja
autor
20. črc 2021

@europa00 ahoj v roce 2019 jsem měla amh 3,81 a fsh 9,83a teď naposled mi vyšlo fsh necelých 12 a amh zatím nevím, ale počítám ze to bude o dost míň. A nevíš jaké centrum se na nižší amh a vyšší fsh specializuje?

europa00
20. črc 2021

@liinaja ahoj s tím amh se da bez problemu pracovat to ti asi nekleslo extreme výrazně a to FSH který den cyklu ho máš naměřeno...já například 2DC mám FSH 7.6 a AMH mám nějakých 5.6 je mi 38, ale zase mi bylo řečeno že moje hodnoty vyjímečně odpovídají mladší ženě...nepíšeš věk. Navíc si myslím, že všechny cary se specializují práve na tyto problémy, ženy bez problému by tam asi nechodily proč taky...jen nevím do jaké hodnoty FSH se vůbec snaží stimulovat....ono ženy v hormonálním přechodu maji hodnotu kolem 20 a výše..tam už většinou cary nestimuluji a nabídnou variantu darovaného vajíčka... u tvé hodnoty 12 si myslím, že ještě není vše ztraceno, přirozenou cestou bych s tím asi už nepočítala ale skrze hormony musí přece získat par vajíček...klidně pisni zprávu...co už na tebe zkoušeli..když mám 4 IVF za sebou tka se te nastimulovat podařilo přece, nebo probehla pouze 4 x neuspěsná stimulace?

liinaja
autor
20. črc 2021

@europa00 byl měřen 2 DC jinak je mi 33. Mám za sebou 3 ivf a ano byli nějaká vajíčka tak do 7. Ale vždy zůstala jen 2 embrya. 6 transferu a z toho jsem měla jen jednou pozitivní tt par dnů a pak konec. Proste ne a ne se chytnou. Měla jsem i pgs. Přirozeně to u nás nejde, nemám vejcovody. Já vím, jen jsem slyšela ze jsou cary který mají třeba lepší výsledky s nižším amh a výším fsh. Třeba v Gennetu v lbc nevědí co se mnou a co jsem slyšela nemají moc dobrou laboratoř. A ještě mi MUDr řekla že už jsem stará. Tolik let,peněz a žádný výsledek. Tak jsem si řekla že je na čase změna. Jen nevím kam, kde mě hned neodepíšou

veronikaopava
20. črc 2021

@liinaja ahoj,jen se chci zeptat,úplně tomu nerozumim ,ale myslela jsem,že amh kolem 3 je v pohodě ne? Tedy tak mi to říkala dr v čáru,tak nevím,kolik má prosím tě tedy být? Jinak držím palce

liinaja
autor
20. črc 2021

@veronikaopava ahoj, no, u mě to bylo měřeno v roce 2019 teď nevím kolik mám. Ale je pravda ze uz v roce 2019 mi říkala ze mám menší rezervu. Tak uz ani nevím co OK a co není. Jinak Dekuju

europa00
20. črc 2021

@liinaja no určitě nejsi ve 33 letech stará..to jsou kreteni..jen ti uz začínaí vysazovat vaječníky tam je problem AMH maš ještě ok, ale je zapotřebi i nižší FSH...myslím že hodnoty 12 ivf centra bežne stimuluji nebo se o to snaží....zkus helios.

europa00
20. črc 2021

@veronikaopava amh 3 je v pohode ale musís se divat i na FSH a tam už to tak dobré není...hormonální profil se musí brát komplexne

veronikaopava
20. črc 2021

@europa00 ahoj,dík, teď jsem koukala a fsh mám 9

europa00
21. črc 2021

tak holka mám nove imuno a vše v naprostem porádku tak nevbím noooo

europa00
21. črc 2021

@veronikaopava
ahooj to je v naprostem pořádku...sice už je trošku vyšší ale už nám není 20 žeeee..za mě dobry jestli más jeste AMH kolem 3 nemeůla bys mít problem otěhotnět..nepíšeš ještě věk ten zase hraje roli v kvalite vajíček

liinaja
autor
21. črc 2021

@europa00 tak myslíš ze helios je dobra volba? Ještě jsem slyšela v Cube nebo PFC. Pak prý ještě doktor Machač ale ten nevím kde sídlí

veronikaopava
21. črc 2021

@europa00 ahoj,dík moc, je mi 35,jednoho syna máme s manzelem,je mu 3,5 tak bychom rádi sourozence no

europa00
22. črc 2021

@liinaja já jsem v těchto centrech nebyla ale helios se chlubí dost problouženou kultivací atd. že jako jeden z mále center jim to jde dobře kultivovat...ale že by některe centa neumely pracovat s nastimulováním ženy to nevím...zkus zadat dotaz u lekaře a tam si prímo vyžádej odpověd které centrum by s tímto dokázalp pracovat, dej tam svůj hormonální profil a informace včetně věku atd a uvidíš co ti napíšou

europa00
22. črc 2021

@veronikaopava myslím, že tvůj hormonální profil odpovídá tvému věku...za mě jsi zdravá, samozřejmě doktoři tvrdí že nad 34 už nám starnou vajíčka a je jich více kazových, ale asi to bude o trpělivosti než zapadněš, manželův spermio máte?? jestli tam není zakopaný pes?