Neúspěšné 1. IVF, důvod Rh faktor negativní?

dailik
20. únor 2017

Ahoj holky, chtěla jsem Vás poprosit o názor a o zkušenosti. Mám za sebou 1.IVF s čerstvým embryem, pětidenní blastocysta a včera 6. den po transferu jsem začla špinit a dnes trochu slabě krvácet. Takže myslím, že to je asi ztracené. Přemýšlím nad tím, čím to mohlo být. Mám negativní Rh faktor a po prvním porodu mi píchali protilátky. Loni v září jsem ale v 9tt potratila a nikdo mi nic neříkal a nepíchl. Myslíte, že by to mohlo mít vliv na případný neůspěch při IVF? První dny po transferu jsem měla pocit, že mám stahy dělohy a bolesti, tak mi připadalo, že se to tělo snaží to embryo vypudit. Napadl mě tedy ten negativní faktor. Řešila jste některá něco podobného? A má na to vliv Prednison? Děkuju za vaše příspěvky.

alicie_k
20. únor 2017

@dailik Rh negativita na implantaci vliv nemá. A Prednison se v některých centrech IVF dává preventivně na potlačení případné imunitní reakce proti embryu.

dailik
autor
20. únor 2017

Děkuju za odpověď 🙂 Tak se snad dočkám příště.

alicie_k
20. únor 2017

@dailik Určitě. A špinění nemusí být vždycky hned špatná známka, i slabé krvácení ještě nemusí znamenat nutně, že se to nepovedlo, však uvidíš 🙂
Ono zase málokomu se vše povede hned napoprvé, tak nezoufej 😉

dailik
autor
20. únor 2017

Díky moc za podporu. Dost mě to vzalo. Snažíme se už dva roky a mezitím ten jeden potrat, tak jsem z toho už taková vyčerpaná. Bojím se, aby se to ještě někdy povedlo. Přitom jsem naposledy otěhotněla po IUI, ale jak píšu bohužel to nedopadlo. Tak jsem do IVF vkládala dost velké naděje a nic. Tak snad příště. Máme naštěstí ještě nějaké embryjka zamražené.