Neúspěšná IVF. Co byste dělaly na mém místě?

kahan11
20. čer 2023

Ahoj,
jsme po 3 neúspěšném IVF (celkem 3 ET, a 1 KET a máme jednoho mrazáčka). Při prvním IVF byly odebrány 4 folikuly z toho bylo zralé 1 a to bylo oplozeno, 2 IVF odebráno 18 folikulů a zralých jich bylo 13 a oplodněno 9, nakonec jen 1 ET a 1 KET; 3 IVF odebráno 19 folikulů zralých jich bylo jen 9, a oplodnilo se 7, a opět bylo ET, a čeká nás KET - mrazáček. Po druhým IVF jsme si dali rok pauzu.

Na 3 IVF nám bylo doporučeno s darovanými spermiemi, protože manžel měl v minulosti Azoospermii a po roční léčbě, se to trochu trochu zlepšilo, ale i tak máme mražené spermie špatné kvality. Po druhém neúspěšném IVF jsem si aspoň ,,vyhádala´´ nějakou základní imunologii, kde nic nenašli (prý jen základní, protože je ta imunologie drahá). Genetika je taky OK. Hormonální profil mám, ale dělali mi po injekci na vyvolání MS - může to mít nějaký vliv na výsledek, ale je asi už 2 roky starý? AMH mi dělali taky, ale hodnotu si nepamatuji, to bylo dělané v minulém roce.

Teď jsme nějak bezradní, a nevíme jak dál. Napadlo mě, že když už jsme měli dárce na IVF, jestli je možné zkusit IUI (samozřejmě s dárcem)? A mrazáčka si nechat na ,,později´´ jako poslední naděje, před posledním IVF.

Taky pořád přemýšlím, jestli má cenu zkusit jiné pracoviště - jiný CAR, momentálně jsme u Apolináře a před prvním IVF jsme byli na konzultaci v Cube, tam jsem si nepřipadala OK, prostředí krásné, ale bylo to jako na běžícím páse a nic konkrétního jsem se nedozvěděla - tam nám dělali genetiku, pak začal Covid a my přešli k Apolináři.

Co by jste dělali na mém místě? Nemáme se s kým poradit, všichni v okolí děti mají ,, normálně´´ a moc nechápou čím si procházíme, často nám říkají, že jsme stejně uvažovali nad adopcí, tak proč tak řeším IVF.. Jsme už bezradní.

wladimira
20. čer 2023

@kahan11 vás největší problém jsou ty spermie asi bych zkusí ta IUI s dárcem … jinak nevím jestli o tom víte ale jsou 4 cykly hrázděné pojišťovnou pokud při ET nebyla použita dvě embrya … na Apolinare slyším dost kritiku asi bych premyslela o jiném centru kde dělají podrobnější imunologii já chodím do gennetu mám problém v imunologii a to teda tam řeší hodně podrobně 🙏🏻

kahan11
autor
20. čer 2023

@wladimira ano to vim o tech 4 cyklech a vkládání jednoho embrya. Snažím se hledat právě hledat jine alternativy proto to IUI.
A v CARu mi asi nemůžou nutit, že musím první na KET a pak až na IUI?
Na Gennet jsem už taky koukala.

merope
20. čer 2023

@kahan11 S darovanými spermiemi bych asi zkoušela IVF a nikoli IUI. Jinak já se nechala trošku ukecat, ať zkusíme čtvrtý cyklus s vlastními s až pátý jsme jeli s darovanými (ale my měli darované oocyty). Čtvrtý zase nic a pátý pokus 1 ET a dítě a 3 mrazáčci (z toho teda nakonec nic nebylo).

kyticka569
21. čer 2023

@kahan11 Určitě bych si našla bych si jiný CAR. My měli třeba při IVF MACS, ICSI a genetické vyšetření embryí. Taky byl u nás problém ve špatném spermiogramu a povedlo se. Jinak dárce je určitě taky možnost.

boure888
28. čer 2023

@kahan11 my měli 4ivf a nic a pak nativní cyklus s femarou že 3vajíčék se oplodnilo jedno a syn tu spí...Taky problém velký u manžela....Vyšlo to v Gennetu a byl vklad 3denní...🍀🍀🍀🍀

kahan11
autor
29. čer 2023

@boure888 @kyticka569 @merope
děkuji za informace.. Já nakonec musela jít znova do CAR, protože jsem pořád nedostala MS, dostala jsem injekci na vyvolání..
Jinak jsem se ptala doktora, jestli má cenu zkoušet to IUI s dárcem, řekl že ano. Já nechci přes léto stagnovat, ale na naše jediné mražené embryo chci jít až na podzim.. Stejně i to mražené embryo je od dárce.

merope
30. čer 2023

@kahan11 Zde je asi fajn poslechnout doktora - každé tělo je jiné.