Ahoj,
Jsem 11 měsíců po zamlklem těhotenství (12 tt). Pořád jsem si říkala : jo to přijde samo.. do půl roku budeme čekat miminko. Od té doby nic. Před prvním těhotenstvím jsme se snažili 2 roky. No a dopadlo to, jak to dopadlo. Pořád si říkám neupinej se na to..nestavej se takovou tou zoufalou ženskou, co nemysli na nic jinyho.. jsi zdravá a mladá.. už jednou se to povedlo, povede se to zase.. ale s hrůzou zjišťuju, že už nejspíš tou zoufalou ženskou jsem... i když se téma miminko snažím neřešit, v hlavě ho řeším dennodenně (a to i když nechci).
Snažíme se s manželem veškerou pozornost věnovat do stavby domečku a práce, ale i tak každý měsíc trneme, jestli ta mrška přijde nebo ne. Vnímám to jako takovou mou prohru. Vždy jsem si přála mít všechny děti do 30, to mi za pár let bude a ještě není ani náznak prvního potomka. Bojím se, že si postavíme velký dům, ale nebudeme mít nikoho pro koho ty pokojíčky stavíme. Nakonec v něm budeme sami a to nám bude vše jenom připomínat. Manžel už navrhoval možnost IVF.. prosím, kdy jste začali zvažovat možnost umělého oplodnění? Mám strach, že nám akorát řeknou, že je na tuto variantu příliš brzy. Je hloupost tuto možnost zvažovat před 30tkou? Děkuji za reakce
za pár let bude a ještě nemáme ani jed
🙂 A byli jste na nějakém vyšetření? Zda není někde problém? Nebo co třeba změna životního stylu? Těžko soudit takto. Jinak to určitě není ostuda zvažovat jakékoli možnosti, jen bych ještě úplně nezavrhovala přirozené početí, třeba se to dá řešit jinak.
@anonym055 Určitě není blbost zvažovat tuhle možnost před 30. Nechte si v CAR udělat základní vyšetření, třeba se na něco přijde a nebude IVF ani potřeba. My jsme IVF podstoupili skoro po 3 letech snažení, taky mi ješte nebylo 30. A máme díky tomu syna. Držím palce, ať se brzy zadaří 🍀.
Není to tak hrozny, jak se muže zdát. Mě to psychicky i pomohlo. Měli jsme genetické vysetreni nás obou, genetiku embrya. Cely ten proces byl taky pak ve finále rychlý. Hormony jsem brala asi 10 dni proběhla punkce. Z folikulu vybrali vajíčka a ty se oplodnily. Měly jsme z toho 6 embryii vhodných k transferu. A věděli jsme, ze nemáme žádné mutace a embryo je v pořádku, což je uklidňující tohle vědět.
Ja jsem taky pro nechat udělat základní vyšetření a podle toho se uvidí. Třeba to ani na IVF nebude. Kolikrát stačí jen trošku popostrčit 😉 nám po půl roce snažení udělali vyšetření, manžel bral cca tři roky léky na zlepšení spermií a když to bylo víceméně beze změny šli jsme do IVF. Přeji hodně štěstí 🍀
Já se usnula na CAR, neboť mám PCOS. Včera jsme se měli jít dohodnout na postupu dle výsledků...a ono mi ještě zjistili celiakii, takže mám přijít, až budu aspoň půl roku na bezlepkové dietě. A já doufala, že už to půjde rychle....takže určitě tam zajít, ať víte, kde je problém, ale nespolehat na to, ať nejste zklamaná jako já.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@anonym055 dvě deti přirozenou cestou, treti se nám s manželem nedařilo skoro 3roky. Duben 2021 konzultace na klinice, hned nasazené léky, první odber jedno vajíčko, neoplodnilo se, další pokus tři vajíčka, dvě oplodněná a proběhl transfer obou, chytlo se jedno.
Za 14dni bysme měli přivítat na svět chlapečka.
Za mě tedy ano. Jinak bylo mi 40, porod 41let.