Ahoj holky, čeká mě KET a zrovinka mi vyjde v době, kdy budu, bohužel, úplně sama doma. Jak byste to vyřešily s klidovým režimem po transferu a fungováním v domácnosti? Máme velký dům, úklid ani vaření bych neřešila, ale máme zahradu, kde potřebuji zalévat (konví) zeleninu i některé kytky, máme doma zvířata-pes-musím nachystat jídlo, vyčistit misku, jít s ním na dlouhou procházku, kočky-taky potřebují najíst, vyčistit misky, záchodky, dále slepice-musím vlézt na kurník, pustit je ven, taky nachystat žrádlo....Možná je to úsměvné, ale mě to dělá starosti,protože mi nebude mít kdo pomoct a tato starost mi vyjde právě na den KETu a další 2 dny po KETu....Děkuji za rady🙂😉!! Ahoj a hezké léto přeji🙂
já jsem žádný klidový režim po transferu neměla, prostě jsem byla sama s 18 měsíčním dítětem... snažila jsem se ji tahat trochu míň, ale prostě to nešlo. A bráška se stejně zvládnul uhnízdit ;) takže bych se tím příliš netrápila, pokud jsou to činosti, které děláš běžně, tělo je na ně zvyklé, tak bych se jen snažila omezit zvedání příliš těžkých břemen (velkou konev bych naplnila do půlky). A běžný pohyb mi byl naopak doporučen, aby byla děloha pěkně prokrvená ;)
Já měla KET, když bylo synovi 20 měsíců. Chlap celý týden v práci. Takže jsem vařila, uklízela, běhala za synem, nosila ho. Stavěli jsme sněhuláka, váleli se ve sněhu.
A povedlo se. Říkala jsem si, že běžně žena taky neví, že je těhotná a funguje normálně.
Ahoj holky, děkuji vám všem za reakce🙂
Já už mám za sebou 7 ET/KET, z toho 1 ZT a 1 SP. Proto se i takto ptám... Já jsem spíš zastánce klidu, alespoň v den transferu, aby i to embryjko mělo klid na zahnízdění. Po transferu cestuju domů několik hodin vlakem a autobusem, chodím normálně😉 to nemám strach🙂. Vím, že když žena otěhotní normálně, tak o tom ani neví, ale...přece toto je právě umělé oplodnění, podporované hormony, buňky jsou spojené v misce a ne v těle ženy,není to přirozené... Vím, že je to hodně i o štěstí. Ono právě, když se miminko chytne i přes to, že klidový režim nebyl, tak vím, že se to neřeší, ale kdyby se nechytlo, tak určitě každou z nás napadne myšlenka, zda to není proto, že jsme neodpočívaly...
Holky, díky, je super, že u vás se zadařilo😍 a věřím, že to štěstíčko na 8. pokus potká i mně❤
Určitě Ti to vyjde ❤ Ale jestli jsi 7x byla v klidu a nevyšlo to, možná zkus naopak změnit přístup a neřešit, jestli máš po ET nebo ne a dělat vše normálně, třeba naopak tvoje děloha potřebuje prokrvovat 😉 Já 2 otěhotněla druhý měsíc snažení, první měsíc jsem se právě děsně hlídala a nic, druhý měsíc jsem to hodila za hlavu. normálně jsem sportovala apod. a vyšlo to.
Já otěhotněla, když jsem se rozhodla, že začnu běhat a 3x týdně jsem si zaběhla 7 km, těhotenství není nemoc, ale běžná věc, ke které dojde, ať jsi vklidu nebo ne.
@jezz1e My už si píšeme 2x, že? Děkuji ti. Ne, v klidu jsem vždy nebyla, někdy jsem 3.dny po ET šla do práce, dělám dvanáctky, někdy i 5x v týdnu...někdy jsem byla do testu doma. Povedlo se 2x, jednou bylo ZT a podruhé SP. Já polehávám a odpočívám jen v den transferu. Další dny mám poklidné, ale neležím, máme patrový dům, takže chodím z patra do přízemí a naopak, jdu se psem na procházku, umyju nádobí, čtu si...a tak, dělohu mám prokrvenou určitě😉 Děkuji ti a gratuluji k miminku (v bříšku nebo už je na světě❤?)
@lucka662006 A kolik ti je let? Těhotenství spontánní? Mně je 43 a těhotnět můžu jen přes IVF, víš....já zase vidím rozdíl v těhotenství přirozeném a umělém....
@lucka662006 Těhotenství není nemoc, ale zas s lydií souhlasím, že když se nezadaří, začne si člověk vyčítat, co udělal blbě.. Já třeba v 5tt spadla při lezení na umělé stěně z 10m na zem a zlomila si obratel (nic vážného, zjistila jsem to až na rentgenu po zamlknutí těhotenství). Následně naskočilo i srdíčko a embryo se přestalo vyvíjet až o měsíc později, takže ten pád to na 99 % nezpůsobil, ale stejně o tom člověk přemýšlí a pokud otěhotním, pravděpodobně lézt už nepůjdu.
@lydiee Na tvůj dotaz už tu odpovědi padly, souhlasím s nimi. Ublížit by to nijak nemělo. Pokud se budeš cítit dobře, klidně funguj normálně. Pokud bys z toho měla mít nějaký špatný pocit, tak si to aspoň nějak rozfázuj během dne, naplň vodu do půlky atd, jak říkají holky.
No a já přeju hodně štěstíčka, ať se prcek co nejlépe zavrtá 😉
@lydiee ahoj, bylo mi 30 a 32 let a otěhotněla jsem spontánně, to je fakt. V přirozenosti člověka a přírody obecně přeci není poléhávat a šetřit se, abych otěhotněla, to by se lidi moc nemnožili🙂 normálně funguj jako jindy. Možná bych si teda naplnila vědro do poloviny a nic těžkého nezvedala, ale ostatní maminky taky zvedají děti, pracují na noční atd a otěhotní...
@maxpex To je nesmysl - toxoplazma od kočky se dá chytit jedině požitím 24 hodin starýho trusu.. Takže je to prakticky vyloučený. Daleko snáz se chytí toxoplazma ze špatně umytýho ovoce a zeleniny.
@lydiee Ahojky. Moje kamárdka měla po KETu velmi přísný režim. Nesměla chodit po schodech a když, tak jen pomalu, mohla zvedat jen věci do váhy 1,5l petky s vodou. Zkus se asi co nejvíc šetřit. Jde o hodně. I pejsek vydrží bez velké procházky. My měli jít na ivf taky a pamatuju si, že mi doktorka říkala, že je dobré po KETu hodně odpočívat a polehávat. Samozřejmě že spousta žen se u toho starají o malé děti atd. Ale využij, že žádné nemáš a udělej pro to maximum. Stojí to přece za to 😉 Držím pěsti!!!
@jezz1e
@dante_alighieri aha 😌 já myslela, že se dá přenést třeba kdyby autorka uklízela kockolit, neumyla (nebo důkladně neumyla) by si ruce a přeneslo se to kontaktem s ústy.
@maxpex Jo, to je pravda, tak se to může stát, ale já jsem si právě zjistila, že ten trus by musel bejt min. 24 hodin starej, někde se uvádí i 2-3 dny. Ale je jasný, že po vyklizení kočkolitu by si těhotná ty ruce umejt měla v každým případě (a mezitim si neolizovat prsty), nehledě na stáří trusu. 😀
Ahoj chci se zeptat . Já jsem poprvé postupovala KET 1.2.2021 . Tak se chci zeptat jestli jste taky jenom lezeli nebo jste se nějak hybali
@lenicka1997 já byla na KET 3.2. a vyřadila jsem chození po horách atd.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Tak klidový režim zas neznamená, že nesmíš ani chodit, spíš je to myšleno, aby sis nešla zaběhnout 20 km , takže postarat se o zvířata určitě můžeš 😉 Akorát s tím zaléváním bych se snažila najít jiné řešení - hadice, soused, nebo aspoň plnit konev jen do půlky a holt jít víckrát.