Ahoj holky, právě se rozhoduji, jestli podstoupit nativ nebo minimálku v Reprofitu. Pokud máte zkušenost jaká je šance u konkrétního postupu a který byl pro Vás úspěšný, poprosila bych o Váš názor. Děkuji 🙂
Taky me zajima toto tema nevite nekdo ceny kazde z metod? Diky
holky,tak po 3 neuspěšných IVF,kdy mi vždy zbyly jen 2 embrya schopná transferu,jsem se pustila jen do nativu i minimálky.mám jich už za sebou víc,zatím vše neuspěšně ☹ v nativu jsem měla vždy 1 vajíčko,ale po tom,co jsem přešla do Reprofitu,mi dali na stimulaci Clostylbegit,tak jsem měla 2 i 3 vajíčka..Teď jsem ve fázi získaných 3 vajíček a čekám,jak se budou vyvíjet. 🙂 .v reprofitu je cena 19tis+1000 za každé vajíčko..na obilňáku mě to stálo 12tis myslím..jinak,já už horm.injekce mít nemůžu,ale u mě byl výsledek získaných vajíček stejný,jestli tak nebo tak..takže šetřím tělo,hormonů už bylo dost 🙂
u mě to bylo podobný,po IVF 2 přežitá vajíčka,po minimálce vždy taky..takže u mě nebylo co řešit..a budem to zkoušet,dokud to nevyjde 🙂 kdyby mi minimálku nabídli hned při první konzultaci,tak bych vůbec nešla do IVF
Tak to jsme na tom podobne tak drzim peste at se vajicka hezky vyvijej.. Ale stale nevim co je pro me nej. Jeste dame posleni ivf a pak nativ jak rikala dr. teda snad nebude treba a posledni ivf vyjde 😉
@kinos probíhalo to jako klasické IVF jen bez té stimulace. Chodí se na kontrolní ultrazvuky a až je folikul dost velký, tak se píchne pregnyl, pak odběr a pak 3. den transfer. Jen u nativu se často stane, že folikul praskne dřív nebo tam není vajíčko, prostě se musí počítat s tím, že si to možná budeš muset odchodit než se povede. Celkem mě to stálo 16000 (15000 základ + 1000 za 1 vajíčko ICSI), ale ceny šly myslím nahoru.
@limlim no,pokud mam uz vyčerpány pokusy IVF,tak platit 70tis za IVF nebo 20tis za nativ se stejnym výsledkem ,je u mě rozdil...ono,pokud ho nevyzkoušíš,tak nemuze clovek vědět,jak bude telo na to reagovat....tak uvidíš..ja jdu v pondeli na krev..tak se modlim,ať už se na nás štěstí usměje.. 🙂
@limlim
no já mám taky ještě jeden pokus hrazený pojišťovnou, ale vybrala jsem si nativ, protože mi bylo řečeno, že vyjde něco kolem 10 000,- a minimálka s léky kolem 20 000,-. Tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám a nestimulovala jsem ničím a bylo pouze 1 vajíčko samozřejmě. Pak jsem byla u jiného Dr.a ten už mi to podal trošku jinak 😠 .
S jednim oplozeným vajíčkem už je to docela adrenalin za ty peníze, dali jsme si ještě k tomu PICSI, takže dohromady 23 000,- 🙄
@sofie333 Já jsem byla v Reprofitu Olomouc na dvou minimálkách. Obě neúspěšné - jen jedno vajíčko a ještě se pak embryo přestalo vyvíjet. Vyžadovala jsem prodlouženou kultivaci, do pátého dne nedošlo ani jedno. Každopádně i přes neúspěchy to byly příjemné pokusy bez velké stimulace. Po dvou IVF a dvou minimálkách jsme se domluvili na darovaných vajíčkách a já jsem týden po téhle domluvě zjistila, že jsem přirozeně těhotná. Kdybych si to někde přečetla, snad tomu ani nevěřím. Nikdy by mě nenapadlo, že to dopadne právě takhle. Všem vám přeju ze srdce hodně štěstí. 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@sofie333 mám za sebou v Reprofitu čistý nativ a měla jsem štěstí, že hned na poprvé vyšel. Ale všichni lékaři v Reprofitu se shodovali (mluvila jsem se 4 za tu dobu co jsem tam chodila na ultrazvuky), že nebýt toho, že jsem v té době ještě kojila (a tudíž jsem nechtěla žádnou stimulaci), tak by určitě doporučili minimálku, protože prostě je rozdíl mít (možná) 1 vajíčko v nativu a nebo 2 či dokonce 3 při minimálce. Úspěšnost uvádějí cca 30% pro minimálku i nativ dohromady, samostatně na to statistiky nemají, ale samozřejmě minimálka je v té skupině ta úspěšnější část.