Nafouklé a bolavé břicho po OPU

stockib
15. črc 2021

Zdravím děvčata,
V úterý jsem byla na OPU, měla jsem 27 vajíček, takže celkem dost, po narkóze jsem se cítila v pohodě (byla to moje první narkóza, tak jsem se trochu bála 😁), akorát jak jsem se začala procházet, tak jsem se cítila trochu unaveně, ale hlava se mi netočila, jen mi všichni říkali, že jsem hrozně bledá, ale já jsem bledule normálně, tak jsem všem oponovala, že dobrý. 😀 Protože jsem se cítila celkem fajn, tak jsem se rozhodla, že už půjdeme, partner už čekal… Ale jakmile jsme vylezli před kliniku, udělalo se mi strašně špatně na zvracení, že můj radši letěl pro sestru a odvezli si mě zase zpátky. A já se tak těšila domů. 😆 Vzali mi krevní obraz, udělali mi ultrazvuk, jestli jsem nezakrvácela, ale protože už při odběru jsem tam měla nějakou tekutinu, tak doktorka nepoznala, jestli tam toho mám víc nebo ne, přišel se pak na mě podívat ještě jeden doktor, a že to vypadá, že by to mělo být dobré, ale když mi měřili tlak, tak prý že mám tachykardii, tak mě radši poslali do nemocnice. Tam se na to doktor díval, všechno vypadalo dobře, ale pro jistotu si mě tam nechali přes noc. Podbřišek mě že začátku docela bolel, ale to se s postupem času uklidnilo, ale jakmile jsem si dala večeři, začalo mě bolet břicho, taková bolest, jako když se člověk přejí sladkým. 😀 Přes noc to trošku ustalo, ale po snídani to zase začalo. Doktor když mě dopoledne propoustel, říkal, že by to mělo být v pořádku, že mám pár dní držet dietu… Pak jsem ale slyšela, že někomu ta bolest břicha trvá až do menstruace. 😳 Tak se chci zeptat vás, které jste to taky zažily, za jak dlouho vás bříško přestalo bolet? Četla jsem, že se má jíst hodně jogurtů a tak (proteiny) a hodně pít, tak jsem si dala kefír a vypadá to, že se to zlepšuje. 😊 Omlouvám se za dlouhý elaborát. 😆 Ale je toho moc co říct. 😀

soninkas
15. črc 2021

@stockib zdravím. Já měla pri odběru 31 vajíček a nějaké mi tam ještě nechali.Bolest břicha jsem mela šílenou,zacalo to nejvíc asi 2 az 3 den po OPU.musela jsem pít 4 litry vody denně a jíst opravdu hodně bílkovin (což bylo strašný,když břicho bolí a musí se tolik pít a k tomu jist)a každý den píchat injekci na ředění krve.Ta bolest trvala určitě minimálně cca 7-10dni.Mohla jsem jen ležet,jist a pít.pak to pomalu začalo ustupovat.Nekolikrat jsem i volala do CAR,zda je to "normalni",tak mi řekli,že při takovém počtu odehraných vajíček to tak je.pokud se mi prý dobře dýchá, tak nemám nikam jezdit.Drzim palce,ať to rychle přejde. Jo a taky mi doktor říkal,že s menstruací se to spraví.

stockib
autor
15. črc 2021

@soninkas Jee, tak to já naštěstí tak hrozné nemám, fakt jen jako bych se přejedla sladkého. 😀 Snažím se teda taky hodně pít a jíst po malých porcích častěji, měla bych už i chuť na něco, co nemůžu, třeba čokoládu. 😆 Ale musím se držet, pořád to není úplně bez bolesti, ale dokud je to jen tak trochu, tak můžu být ráda.

veronikaopava
15. črc 2021

@stockib ahoj prosím tě,proč.se nesmí čokoláda? Mě to čeká zitra, a myslíš,že staci jíst třeba 2 jogurty denně? A hodně pít

stockib
autor
16. črc 2021

@veronikaopava Tak ne že nesmí, ale když mi doktor doporučil dietu, tak čokoláda moc dietní asi nebude. 😁 No každopádně by mi po ní dobře asi nebylo, protože jsem si dala sušené borůvky po večeři a pak se mi udělalo nehorázně špatně. 😔 Už ať mi přijde menses, to se to snad spraví. 😀

soninkas
16. črc 2021

@stockib to je dobře,že nemáte takové velké bolesti.odezní to brzo.Dietu asi doktor myslel jako nejíst nic co nadýmá a hodně těch bilkovin.Že?A kolik jich máte oplodnenych?Já jich měla 6 pěti denních.Ted jsem ve 14tt,povedlo se nám na poprvé ❤.Taky držím palce ať se zadaří 👼🙏

stockib
autor
17. črc 2021

@soninkas No uvidíme, kolik jich bude po neděli, to mi prý dojde mail s počtem. 😀 První den jsem jich měla myslím 22 dobrých a na 2 se ještě čekalo, jestli se chytnou. Tak doufám, že jich aspoň pár bude v suprové kvalitě. 😀 Znovu bych se na OPU asi jít bála, po tomto zážitku. 🙈 No doufám, že se podaří taky nejlépe na poprvé. Tak hodně zdravíčka vám i rostoucímu miminku. ❤

soninkas
17. črc 2021

@stockib děkuji také a držím palce ❤

bluehorse2020
22. črc 2021

@stockib ja mela teda jen 15 velkych plus nejake mensi folikly, ale bricho po OPU me bolelo min. Tyden. To jsem byla vubec rada, ze dojdu na zachod, byla jsem nafoukla a po tech hormonech + tehotenstvi se mi zvetsily vajecniky, takze bolest jsem mela az do nejakeho 3. Mesice tehotenstvi...
Drzim palce, aby to stalo za to a vyslo to jako nam ❤️