Ahoj holky, máte některá zkušenosti s doktorem Texlem z Heliosu (Brno)? Na netu o něm čtu dost špatné reference, tak mě jen zajímá, jestli je na tom něco pravdy.
Tak je to asi pravda, děkuji 😉 . Mě teda poslal na PCT a krev, ale hned po smermiogramu (který nedopadl moc dobře), mluvil o IVF. Trošku mě to zarazilo, tak nevím, jestli tam na ty testy jít nebo raději říct svému gynekologovi, aby mi je udělal sám. A trošku mimo, ale snad bys mi mohla poradit- je pravda, že už se dneska nezavádějí dvě embrya (prý už dva roky), jak Texl tvrdí? Nebo je to právě jen v Heliosu? Děkuji.
Ahojky, tak já jsem s dr. Texlem naopak byla velmi spokojená 🙂 Nás oba dr. Texl vyšetřil podrobně, na první schůzce jsme seděli asi hodinu, byl maximálně vstřícný a trpělivý. U mě přeléčili menší ložiska endometriózy, u manžela zase bakterie ve spermiích, přes pojišťovnu nám zařídil PGD (čili zcela zadarmo) a výsledkem je hned na první pokus naše už 1,5 letá dcerka 🙂
Naopak Reprofit - zkušennost hrozná. Vůbec nezkoumali, proč se nám nedaří, (2xIVF, 2xKET), jen že to je o štěstí. Moji endometriózu neřešili, manžela neposlali na urologii (díky tomu, že si tam sám zašel, jsme zjistili, kde je zakopán pes). Ano, nabízeli sice minimální stimulaci, ale pořád jen zkoušet a zkoušet. V Heliosu nás proklepli, zjistili a přeléčili, co bylo třeba a vyplatilo se to 🙂
Ale je to o individuálních zkušennostech každé z nás, takže ti radím prozkoumat diskuze tady na koníkovi, Helios i Reprofit zde mají samostatné diskuze a podle sympatií se rozhodni 🙂 Přeji hodně štěstí 🙂 !!
@marcyk Jinak vím, že teď se to nějak změnilo a skutečně se zavádí jen jedno embryo a z pojišťovny jsou hrazené 4 pokusy IVF. V Heliosu to tak praktikují už déle, podle nějakých statisti je prý dokonce vyšší úspěšnost, než když se zavádí embrya dvě. Někdy se prý může stát, když je jedno z těch dvou embryí špatné a neuchytí se, může s sebou jakoby "vzít" i to druhé zdravé. A je pravda, že Helios má krásná procenta úspěšnosti 🙂 Ale mám známou tady z koníka, která chtěla zavést dvě embrya a oni ji vyhověli, a má doma dvojčátka 🙂
Děkuji. Mně přišel docela sympatický, až na to, že hned mluvil o IVF, což mě trošku rozhodilo. Netvářil se, že bychom ho zdržovali, odpovídal trpělivě na vše. Pak se ho rozhodnu trošku "proklepnout" 🙂 na netu a dočítám se hrůzy o zmršených operacích, o hrozném přístupu atd. No tak ho budu muset asi ještě vyzkoušet 🙂. Ale děkuji!
Děkuji 🙂
@petranela Ano, jak píše eloana, zákon ohledně počtu zavádění embryí se skutečně změnil.
A jinak ještě k dr. Texlovi - to víš, že já jsem si taky přečetla spoustu špatných hodnocení a trochu se obávala. Ale nakonec rozhodly pozitivní zkušennosti holek tady z koníka, šli jsme tam a byli jsme spokojeni. On se klidně změnit mohl, ale asi taky nemá každý den ten nejlepší a navíc, kdo je bezchybný doktor? Jsou to taky jen lidi. Nejspíš si i on sám nějaké hodnocení na sebe přečetl a šel do sebe 😉
@marcyk chápu, že tě vyděsila okamžitá řeč o IVF, ale určitě by vás netlačili do ničeho, co byste nechtěli 😉
Děkuji holky 🙂
Jééé, holky, teď jsem tady na vás narazila a ani se mi tomu nechce věřit, že by se někomu nelíbil miláček Texl, já jsem z něho úplně hotová 😵 A když pročítám diskuze Heliosu, tak myslím, že nejsem sama 😉
@jawuna To je ale pozitivní zpráva 🙂 Já k němu totiž právě začínám chodit (resp. my s partnerem) a tak mě občas přepadne strach, jestli jsem nezvolila špatné centrum, když si tak čtu ty recenze na něj... ale je jich spousta pozitivních, myslím že víc než těch negativních, a Tvoje reakce je naprosto jednoznačná a úplně mě uklidnila 🙂
Diky holky! 🙂 a mejte fajn den!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@marcyk ahoj, já s ním máš špatne zkušenosti, pořádně lidi nevyšetří a hned navrhuje ivf. V Heliosu mi neudělali ani pořádný hormonální profil, nic, úplná hrůza a přitom jsem měla hormony úplně rozhozený a nevěděla o tom. Během návštevy dr. Texl telefonoval a nám se věnoval minimálně, spíš mne vydeptal ohledně ivf. Z Heliosu jseem rychle utekla, nejlepší centrum je Reprofit, určitě si zajdi tam a budeš moc spokojená 🙂 Jiná centra v Brně nedoporučuju, kromě Unici jsem byla ve všech centrech, mám toho za sebou už hodně, podařilo se až 4 ivf, mám doma 2,5 letý dvojčata a v Reprofitu jsem chodila na nativni ivf s minimální stimulací 🙂 považuju to za nejlepší řešení, pokud není možný přirozeně otěhotnět.