Morfologie jen 1 %. Má IVF vůbec šanci?

30. črc 2020

Ahoj snažilky je taky někdo kdo má zkušenost s tak mizernym spermiogram kdy jsou všechny hodnoty pod normu a navíc morfologie pouze 1%? Čeká nás první ivf po neúspěchu IUI. Má to vůbec šanci? moc děkuju za odpovědi.

handulkak
30. črc 2020

U nás byla hodnota 4% máme první dcerku ze 4 IVF a druhou ze 7 IVF ☺️

tojsemztohojelen
30. črc 2020

Určitě to šanci má. U nás problém čistě u chlapa, všechny hodnoty děsný, morfologie někdy max 2% jindy i 0. Po 5IUI jsme zkusili IVF a na první dobrou jsem těhotná. Musím teda zaklepat, teď jsem 9+0. 😉

autor
31. črc 2020

@handulkak tak to vám gratuluji že to vyšlo. Ale tolik pokusu máte můj obdiv ze stě se z toho už nezbláznila
.
Bojím se že když to první ivf nevyjde tak se z toho slozim. Natož to zkoušet tolikrát...

autor
31. črc 2020

@tojsemztohojelen tak to ste měla štěstí opravdu. A moc gratuluji k těhotenství 😊

handulkak
31. črc 2020

Popravdě máme na poslední KET, zkusíme a další pokus už nedáme. 🙂
Ale stalo to za to.

katule1990
31. črc 2020

@handulkak U nás taky problém u chlapa, pohyblivost sice v normě, ale hodně malá koncentrace a morfologie 2-4 % (jak, kdy). Po 5 neúspěšných IUI jsme šli do IVF. První ET nevyšel, hned na to KET ano, jsem ve 24tt 🙂. Určitě šance je, četla jsem o tom i dost zahraničních studií, ze kterých vyplývalo, že i s 0 % morfologii se dá otěhotnět přirozeně, ale šance samozřejmě nebudou velké. Navíc spermiogram se dost mění, u nás třeba jednou byla koncentrace 0,5 mil/ml, jindy 14 mil/ml. Hodně štěstí 🍀.

handulkak
31. črc 2020

@katule1990 my už máme dvě slečny doma, takže vím, ze šance je. 🙂

katule1990
31. črc 2020

@handulkak Pardon, chtěla jsem označit autorku a ona je přitom anonymní 🙈. Nojo, asi mám těhotenskou demenci 😅😅.

handulkak
31. črc 2020

@katule1990 vždyť se nic neděje. 😊

adell33
13. dub 2021

Má někdo zkušenost s takovými výsledky? 0,2 koncentrace 0,3 celkový počet spermii
8,3 celkový pohyb
2,3 progresivní pohyb 0,0 podíl normálních spermii
100 patologie hlavičky
Oligoasthenoteratozoospermia gravis 😔