Dobrý den,
čekáme miminko po asi 13 letech marného snažení, včetně asistované reprodukce, kde zjistili, že nemám vajíčka. Můj AMH hormon je 0 nebo 0,1. Proto jsme zvolili možnost otěhotnět pomocí darovaného vajíčka. Teď se to na třetí pokus povedlo. Jeden skončil po 6 týdnech, na druhý pokus se to ani neujalo a teď jsem po třetím pokusu ve 24. týdnu.
Na miminko se těším, ale "policajtíček" hlodá: bude vůbec fungovat taková ta chemie matka-dítě (tedy, z mé strany asi ano, když to mimčo odnosím a porodím a myslím na něj), když tam nejsou moje geny přítomny? Nevycítí to i to miminko, že "není moje"? Jsou tam jen manželovy geny. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, jak potom mimčo reaguje? Někde jsem četla, že tyhle děti pak neposlouchají a nejsou k matce "připoutány" jako ty, které mají její genetický kód. Docela se toho bojím, ale touha po dítěti byla silnější než tyhle úvahy a tak nějak pocit, že to bude fungovat. Teď mne ale přepadl strach s nebývalou intenzitou - bojím se, jestli to vůbec všechno zvládnu a jaké to vlastně bude. Jestli to nebude stejné, jako když hlídám cizí miminka. Mají mne ráda, ale matka je matka.
@balrozka nebojte se,miminko vás bude milovat,máma je ta,která se stará a je blízko! Byla jsem adoptované dítě,vím o čem mluvím. Rodičům jsem pak péči vrátila,když byli staří a nemocní.A všechno dělám jako máma-i to,co se mi nelíbilo! Prostě věřím,že 99% je výchova,ať si genetici říkají co chtějí🙂 Přeji,ať je vaše děťátko zdravé a s vámi šťastné!!!
@balrozka me ted pri nocnim cteni fora napadlo, ze mas krasnou odpoved v te kauze, jak nekde, myslim na Morave, nebo kde, vymenili v porodnici dve holcicky a ty minimalne myslim do roka, ci dvou, vyrustaly v jine, geneticky nevlastni rodine, a presto je ta rodina, kde vyrustaly, naprosto milovala a oni ji a bylo potom naopak velmi velmi narocne vratit je do puvodnich, geneticky vlastnich, rodin...takze si myslim, ze to v tvem pripade bude laska na prvni pohled, oboustranna ❤
@balrozka podivej, ja s timto zkusenost nemam, ale kolik lidi nema vztah k biolog. rodicum? Ja to beru tak, ze duse si vybere cestu na svet a sve rodice. A ze k tobe prisla pres darovane vajicko? Ale prisla, ne? 🙂 Ja jsem trpela recma, ze kdyz neporodis normalne, nikdy nemuzes mit kdovijaky vztah ke svemu diteti, a kdyz nekojis, no to uz se muzes jit rovnou zahrabat. Zadne z techto veci nejdsou znamky dobre mamy a vztahu k detem 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
No, to vypada, ze to moje neposlusny a na me nezavisly dite neni geneticky moje 🙂 neboj, zkusenost nemam, ale na netu pisou spoustu nesmyslu, treba ze Zeme je placata. Dite bude reagovat na lasku, geny jsou mu sumak.