Ahoj holky. Mám hned několik otázek a všechny se mi v hlavě předhánějí. Nejdůležitější pro mě asi je,jak moc je Ivf časově náročné (vím že je to individuální) ale tak nějak v základu. Partner dělá 24h a pak dva dny volna. Bohužel se nemůže jentak uvolnit,vzít si volno nebo jentak zavolat že nemůže přijít. 🤦 Už jsem zoufalá z toho,jak to bude vypadat a že nestihne důležité. Začínáme se kvůli tomu doma hodně hádat 🤦😓
Partner je potřeba jen na spermiogram a pak na odběr spermií. Pokud pracuje jeden den a 2 dny volno, je velká šance, že se trefíte do volna.
@rejzekl Pracovala jsem v centru IVF a v takovych pripadech, kdy mel pan narocnou praci a nebylo jiste, ze bude moct prijit v den OPU, jsme to resili zamrazenim. Proste, pan prisel treba 2x v den, kdy se mu to hodilo a zamrazilo se treba 6 davek ejakulatu. Kdyz mu to vyslo a mohl prijit s partnerkou, tak se vajicka oplodnily cerstvym vzorkem, kdyz ne rozmrazilo se a hotovo. Zadny stres. Je zbytecne se jeste vic sresovat. Meli jsme pana, co byl vysoky manazer, furt po svete a pani takhle zvladla 2 deti. 😀
Jsem na partnerovi závislá i s dojížděním 🥺 já po Praze jezdit nedokážu a už jsem z toho fakt na nervy.
@rejzekl tak asi především se uklidnit 😊 po Praze jezdím MHD, kde je problém ?
Můj muž je kamioňák v Německu. Doma jen o víkendech. Na spermiogram šel když pracovali v neděli a jelikož se těžko ovlivní cyklus ženy a nevěděl, jestli v den OPU bude doma, nechali jsme spermie zamrazit. Na druhé IVF už se v den OPU v práci uvolnil, naštěstí jeho nový zaměstnavatel měl pochopení. Takže určitě to nějak řešit lze. Ono je to náročné hlavně pro ženu, ta musí chodit na všechny ty kontroly….
@rejzekl dojet na okraj Prahy a pak MHD po Praze,kdyz se bojis ridit sama. Jednou to s tebou muze absolvovat partener,kdyz bude mit volno a pak uz to das sama..
Jinak proces IVF se muze povest jen par navstev treba 5x za cely proces,ale pokud to nepujde,tak navstev bude mnohem vice a to je fakt zcela zbytecne,abyste jezdili oba..
@rejzekl Po Praze autem je to za trest a problem je i s parkovanim. MHD je mnohem mensi stres a uspora casu 😉
@rejzekl tak jestli máte řidičák, tak dojet na okraj Phy a zbytek mhd. Předpokládám, dle pracovní doby, že je partner u IZS. Proto nelze narychlo uvolnit ...
@meronym zažila si IVF? Pro někoho to může být pohoda absolvovat to sama, ale někdo tam chce mít třeba oporu. Se mnou taky jezdil manžel i když nemusel, ale chtěla sem ho tam. Tohle není o samostatnosti, ale o podpoře toho druhého.
@linducha90 tak ale zase asi nedá výpověď, ze ? Chce to brát rozumné a ne trojcit z toho a prudit chlapa. Podpora muže být i maminka, sestra.
@petrasipkova1 nemyslím si, že bych ho nějak prudila,jen jsme nevěděli,jak časově náročné to bude pro oba ! Ne jen pro mě... Se mnou tam nemá kdo jiný jet jako opora, mám mladšího bratra a rodiče fakt nepřichází v úvahu. Ale jak jsem psala,nezbyde než absolvovat téměř 4hodiny tam a zase 4 zpět hromadnou.
Litoměřice jsou 40 min autem na okraj Prahy... To litam autem když jsem u rodičů mýho muže... Když se nechce autem do centra. Za 4 hodiny jsem už v Polsku 😬😂😂
@rejzekl tady od nas nedostanes jinou radu,nez cestovat prevazne sama, prinejhorsim si nechat zamrazit sperma na den oplodneni-nicmene s IVF budete vedet min 2dny dopredu,ze bude potreba partner-aplikuje se casovana injkce,kdy je odber do 48hod.Jeste bude chlap potreba na vstupni vysetreni-jako je krev, sperma a moc.Jinak lecba neplodnosti se bere jako jakokoliv lecba,takze razitko se bere jako navsteva lekare,tedy plati podminky,ze te k lekari uvolnit museji,jen pak zalezi, jak hodne bude zamestnavatel prudit po x navstevach-doporucuji rici svemu nadrizenemeu,ze podstupujete lecbu a co mam svoji zkusenost a zkusenost holek zde-prekvapive z prudiveho nadrizeneho po vysvetleni se stane chapajici nadrizeny,ktery pak chape tvoji/partnerovou castou absenci…
Cely proces ivf je dost narocny sam o sobe,takze je zapotrebi,abyste oba neco pro miminko obětovali -ty vetsi samostatost v cestovani a chlap si musi zaridit cas na vysetreni a pak az na den odberu… v klidu si sednete a proberte ,jak si oba predstavujete ucast kazdeho z vas v celem tomhle procesu a nejdete spolecnou cestu ..hodne stesti🍀
@rejzekl Tak píšeš že se dost hádáte, z toho vycházim 😀 Neboj, to zvládneš ! Najdeš nějaký dobrý spoj a pokaždé sama nepojedeš, někdy to vyjde určitě dobře a muž bude s tebou.
@rejzekl Pokud se hadate kvuli tomu, ze partnerova prace mu znemozni ucastnit se jako doprovod tvych terminu na klinice (bohuzel jsou to opravu TVE terminy, muz prijde jen na spermiogram, na ktery muze prijit kdykoliv a pak na odber) a ty budes muset uplne sama jet mhd, je na miste, abyste jeste jednou zhodnotili, jestli jste pripraveni na dite.
@rejzekl Tak pokud jsi samostatny ridic, tak kde ue problem? Dojedu na kraj Prahy, necham auto na P+R a jedu MHD. Problem solved.
@rejzekl divej také mam za sebou teď ivf.jedno duben to se nepovedlo, druhé květen už uspesne.
Manzel žije a pracuje v Německu, jedine co bylo vždy potřeba podepsat veškeré souhlasy a samo poresit sperma. To jsme nechali zamrazit, když manzel dojel domu.vše ostatní jsem absolvovala sama, krom tedy odběru vajicek, to te po narkoze nikdo samotnou nepustí, tak ze se mnou jela moje nejlepší kamaradka a odvezla mě domu.
Na ET už můžeš opět sama, je to otázka 20minut.
Co bych, ale na tvém místě poresila je asi ta vzdálenost a našla CAR blíž k tvému bydlišti.
Jinak přeji hodně štěstí 🍀💗
je jedno jak daleko je ta klinika, pokud chce provest zakrok na konkrétní. Já jsem jela taky do čech do iscare, protože jsou nejlepší. Není lepsi klinika. Takze chápu, že nekam pojede 4 hodiny. Jezdi tam lidi z celyho sveta, 4 hodiny nejsou zas takovej problem, kdyz chcete špičkovej zákrok a pristup
@rejzekl
v Praze je MHD ne?Proc by te mel vozit?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@rejzekl ahojky, časově náročné to trochu je, nevím jestli teprve začínáte nebo jestli už vás čeká stimulace?. Pokud teprve začínáte tak se dělají vyšetření hormonální profil, spermiogram, některá centra i genetiku atd ..Pokud už jdete na stimulaci, tak to defacto zvládneš až na ten jeden den bez partnera sama, budeš si pichat injekce na stimulaci a ob den + - budeš jezdit na utz jak rostou vajíčka, partnera budeš potřebovat (pokud nebudete mít nějaké vyšetření na kterém musíte bT oba) jen v den odběru vajíček, a on spermií. .. a že ho nepustí z práce? Pokud si vezme propustku k lékaři kterou ti v centru podepíšou, tak nemůže bT přeci problém, nemůžou mu v práci zakázat jít k lékaři. Držím palce ať se zadaři👍🍀