Ahoj holky. Máte některá podobnou zkušenost? Já i partner jsme zcela v pořádku. Já mám Hypofunkci štítné žlázy a lehčí astma (léky beru). Mám za sebou 3 neúspěšné pokusy IUI a jeded neúspěšný cyklus IVF ( 1XET a 1X KET, vždy s jedním embrijkem). Vše se vždy krásně vyvýjelo, ale na konci vždy přišla MS ☹ Při KETu mi dokonce dali embrijko které hatchovalo (bylo připravené se zavrtat - uchytit se - nidovat). Má vůbec cenu zkoušet další IVF, když se u mě embrijko neudrží? V ne 17.7.2016 bych měla začít se stimulací (nejspíš opět dlouhý protokol). Jinak si měřím BT a 3.měsíc si dělám testy OVU. Taky začínám přemýšlet, že bych se zkusila na to vše vykašlat a nechala tomu volný průběh (bez měření a bez testování)? I když ty grafy mě baví a jsou zajímavé 🙂 Zapisuji do Fertility Friend a do Womenzone, v mobilu do Menstruačního kalendáře (růžová knížečka s kytičkou).
Děkuji všem za vaše zkušenosti 🙂
PS: Přikládám své grafy BT 2015 a 2016
@andreaandrejka Páni, a já se teď snažím na to přestat myslet 🙂 Už mě i začali pěkně štvát ty věčné věty typu: nemysli na to 😀 A jak asi? 🙂 Letos v srpnu to budou taky 3roky, co se snažíme ☹
@jankadvor Přestat myslet není tak jednoduchý, já vím no. Ségra tenkrát už z toho byla tak psychicky vyřízená, že to přišlo ze dne na den, prostě se fakt u tak vnitřně naštvala, že to prostě vymazala ze života a začala si plánovat život bez dítěte. Ono se to myšlení naplánovat nedá, to musí přijít samo 🙂
@jankadvor prestat na to mysliet je velmi tazke, ale zrejme to fakt funguje. snazili sme sa 4 roky, z toho 2 roky sme riesili IVF. KET sa podaril, az ked som sa na to uplne vykaslala, s muzom sme zacali vybavovat adopciu a kompletnu prerabku bytu. Bum, cakame dvojicky.
Ale k tvojmu problemu - ked sa embryo neuchyti, moze tam byt imunologicky problem. Mas za sebou vysetrenie na reprodukcnej imunologii? Skusila by som aj vysetrenie u hematologa, ci nemas nejake trombofilne mutacie.
Drzim palce, nech sa predsa len co najskor zadari - ale cez leto by som si naplanovala nejaku dovolenku aj s muzom, nech si poriadne oddychnete a babo by som (ak bude este treba) riesila az na jesen 🙂
@bubinko1506 Imunologické vyšetření mám za sebou v Brně v AKI, tam mě v Heliosu poslali prakticky hned. S tou hematologií si nejsem jistá, stopro jsem na ní nebyla, ale netuším, k čemu by mi byla dobrá? Jinak na dovču jedeme se psama na cca 14dní 🙂
@jankadvor vim ze je blbost rikat nemysli nato.ale co se snazit myslet pozitivne? Ja mam za sebou 2ivf...3transfery a u prvni jsem byla takova skepticka a nepovedlo se.u druheho jsem si proste rekla ze to vyjde a vyslo to a to same ted u 3 transferu a jsem v 8tt.vim ze to je tezky ale zkus nemyslet na nakou ovulaci,mereni bazalky a mimco prijde... Jinak ja byla na reprodukcni imunologii,tu ti delali? Nebo jen tu obyc? + hematologii a genetiku mas za sebou? Drzim palce😉
@jahodi my máme za sebou skoro dvouletou snahu.... o nemyšlení si tyk ymyslím své... máme nový dům (spíś zbořený statek, který dáváme dohromady), tři psy, jediný víkend nejsme doma.... zkrátka jsme zaměstananí na všechny strany. Zíra budu testvat po prvním IUI....
@adelinkkaa taky jsem rozhodnutá, že zítra najdu to v co doufám 😀
@nita1984 urcite najdes😃ja si rikala ze jsem mlada relativne zdrava zena,tak proc by to nevyslo,hned po transferu jsem se chovala tehotne a vyddzelo to😃drzim palce
@adelinkkaa Já u druhého transferu říkala, jo, to určitě výjde. Mluvila jsem na embrijko, hladila bříško a podobně. Bohužel nevyšlo to ☹ Teď začínám od 17.7. se stimulací, tak se tentokrát na veškeré měření a jiná sledování těla vykašlu. Na imunologii mě poslali ze sanatoria Helios přímo do AKI, tak snad je nechali dělat tu, co potřebovali. Genetiku mám jen slovní, jinak nevím. Hematologii mi určitě nedělali. Jinak čekám na čt, kdy si mám volat výsledky histologie z hysteroskopie. A taky mám poslední dobou problémy s častým nachlazením ☹
@adelinkkaa já se teda těhotně nechovám 😀 Celý víkend jsem krutě makala na statku, v pátek si dala tataráček a malé pivo..... čtyři dny mě bolí v podbřišku.... tak zítra uvidíme
@jahodi díky, neskutečně bych si to přála, jestli to nevyjde nastupuji v neděli na laparo
@jankadvor aha.tak si nech udelat jeste tu genetiku z krve a hematologii..😉
@adelinkkaa OK, zkusím to nadhodit 🙂 Mám říci na gyndě nebo primáři Heliosu Texlovi?
Nebo snad obvoďačce?
@jankadvor ja bych to rekla v heliosu.me to delali taky v gennetu...🙂
@jankadvor vyskusala by som teda tu hematologiu - niektore trombofilne mutacie sposobuju tvorbu krvnych zrazenin, zahustovanie krvy a to moze sposobit, ze embryo sa jednoducho neuhniezdi alebo sice sa uhniezdi, ale vytvorena krvna zrazenina ho stiahne so sebou. a rovnako aj genetika z krvy - ty alebo tvoj muz mozete byt prenasacom nejakeho genetickeho ochorenia. embryo sa sice moze javit ako zdrave, ale bez genetickeho vysetrenia embryi pred vkladom embryolog nezisti, ci je skutocne zdrave.
mojmu muzovi zistili chromozomalne odchylky na pohlavnych chromozoch, takze nam odporucali IVF s PGD. mam za sebou 2 cykly IVF, z toho 3 vklady - 1. ET sice vysiel, ale potratila som v 6tt dvojicky, 2. ET bol negativny a az 1.KET bol uspesny. Od zaciatku stimulacie na KET som si musela pichat Fraxiparine na riedenie krvy (v podstate az do konca tehotenstva), ale stoji to za to a o par mesiacov budeme nasich chlapcekov drzat v naruci.
Este raz drzim palce a skus absolvovat tu hematologiu a genetiku. Stimulaciu by som az do vysledkov vysetreni odlozila.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Jsi na tom úplně, ale úplně stejně jako byla moje sestra. Jako kdyby to psala ona 🙂 Jim to trvalo 3 roky. A víš jak to dopadlo? Jednoho dne se naštvala, vykašlala se na to, a to doslova, začala plánovat dovolenou a jiné věci a za měsíc byla těhotná.🙂