Lze udělat inseminaci ze zmraženého sperma?

ronja55
29. dub 2019

Hezký večer, manžel má ze zdravotních důvodů zamražené sperma. Rádi by jsme měli v nejbližší době druhé dítě. Ani jednomu se ale nechce podstupovat umělé oplodnění. Já jsem úplně zdravá a první syn se nám povedl na prvni pokus. Máme zmražených 8 dávek. Šla by v našem případě inseminace ze zamraženeho sperma? Vůbec nevím jak to chodí a zda to vubec technicky jde.

nita1984
30. dub 2019

@ronja55 ano, pokud je dostatečně kvalitní, jde to

merope
30. dub 2019

Jde to, otázkou je, zda ho opravdu chcete vyplýtvat. Inseminace má mnohem nižší pravděpodobnost otěhotnění než IVF. Ale můžete zkusit jednu dávku IUI a pak případně přemýšlet co dál.

ronja55
autor
30. dub 2019

@merope tak tím že máme 8 davek a já nemám žádný problém, tak si myslím že zkusit třeba 2 pokusy inseminace není špatně. Pokud by to nevyslo, tak by jsme holt počkali až se budeme moct snažit přirozeně.

merope
30. dub 2019

@ronja55 Tak pokud někdy nastane možnost snažit se přirozeně, tak pak ok. Já myslela, že když už se takto ze zdravotních důvodů zamražuje, je to proto, že už to nikdy nepůjde.

ronja55
autor
30. dub 2019

@merope ne manžel je po rakovině varlat a po chemo se nemůže 5 let snažit přirozenou cestou. Hrozí postižené dítě. Otázka je jestli bude pak ještě plodný. To mu nikdo neřekne. Ale tím že máme tolik vzorků tak vyplácat např. dva na inseminaci není nic hrozného. Jsme objednání na konec května do gennetu. Tak uvidíme co nám řeknou.