Ahoj holky,
mám na vás prosbu, jsem po dvou nevydařených IVF a 1xKET, v únoru se chystáme na KET a nemáme udělanou imunologii, dle lékařů z krve vše v pořádku, nyní mí lékařka předepsala anopyrin a prednison, prosím nevíte, kdy je možné začít prednison brát než půjdu na KET. A jaký vliv má anopyrin a prednison
Děkuji za odpovědi
pokud nemas hotovou imunologii,tak je to pekne naprd,jinak prednison oslabuje imunitu,ktera bere vajicko a embryo jako cizorodou vec a snazi se ji zlikvidovat,pokud ji mas snizenou. CAR chce nejspis usetrit za testy a preventivne ti dava prednison,mel by se brat 6 tydnu pred KET,ET,IUI a bere se vetsinou do 12tt. Anopyrin se dava bud u trombofilnich stavu,ktere pocitam,ze taky nemas vysetrene nebo jako prevence trombu,ktere by mohly ucpat placentu a tim se miminko prestane vyvijet.Nejlip,kdyz se zeptas doktoru,ja teda nikdy nebrala leky aniz bych se zeptala k cemu vlastne jsou a jak funguji.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Pokud nemáš žádné onemocnění a jsi až na sterilitu zdravá, je možné, že Prednison je předepisován jako prevence hyperstimulačního syndromu, pokud jsi ho v minulosti měla. Jinak pokud nemáš nějaké autoimunitní onemocnění a nebyla vyšetřena imunologie, pak mě jiný důvod nenapadá. A co se týká Anopyrinu - užívá se v případě trombofilních stavů - tzn. pokud máš nějakou trombofilní mutaci (Leidenská či MTHFR mutace atd) či např. antifosolipidový syndrom. Nebo se Anopyrin předepisuje pro zlepšení kvality endometria (děložní sliznice) a snížení cévní rezistence. Na dálku nelze konzultovat stav. Zeptej se svého lékaře.