Kvalita embryí, kryoembryotransfer... Jak jste na tom vy?

terezkadol
15. říj 2021

Ahoj budoucí i aktuální maminky 😁🌷
Zakládám tuto diskuzi, jako podporu aktuálně postupujícím, plánujícím IVF , ale také těm, co si touto cestou již prošli.
Jsem čerstvě po KET a mám z toho dost dobrý pocit tentokrát.
Při cestě na sál mi bylo oznámeno, že naše embryjko je moc hezké kvality 4AB...
Samozřejmě, nebyl čas na podrobné vysvětlivky k danému hodnocení emrya a tak mi začalo šrotovat hlavou, co přesně to označení znamená 🙂
Myslím, že každou ženu, která IVF podstupuje bude zvědavá, vždyť tohle semínko je to nejdůležitější.
Tak že pro ty, které se třeba nedogooglily házím krásné dva odkazy kde se dočtete vše do detailu.

https://natalist.com/blogs/learn/guide-to-ivf-e...
https://detizezkumavky.cz/hodnoceni-kvality-emb...

Jak jste na tom vy ostatní? Jak to vše vnímáte, jaká je vaše psychická pohoda, co vaše semínka?

ladymaky
15. říj 2021

Já už mám doma 7.mesicni embryjko a jako jsem ráda strašně, že to vyšlo, 2x inseminace a nic a pak ivf a teď je ze mě zombie, prtz moje mimi nespí 🤷🤷🤷snad to není tím ivf 😁😁😁

knoesell
15. říj 2021

@terezkadol nepamatuji si označení kvality, ale vím, že to byla hatchující blastocysta, Mudr nám ji ukazoval na obrazovce, když byla ještě pod mikroskopem a KET vyšlo na první pokus, máme doma ročního chlapečka 😊 moc držím palce, ať je to i u vás úspěšné

terezkadol
autor
15. říj 2021

@ladymaky určitě to tím IVF nebude 😁 já mám teď za sebou 4.IVF první dve byli úspěšné a taky mě už dnes dělají radost 3 a 5 let stáří chlapeček a holčička.
Po třetí jsem si myslela, že to bude brnkačka jako před tím a nakonec to nedopadlo, asi jsme to podcenili, ale zase na druhou stranu jsem si říkala, že bychom asi hodně zvedali statistiky, kdyby nám 3 ze 3 vyšli. 😄
Ale tak otřepala jsem se a rozhodli jsme se pokračovat hned v dalším cyklu, cítím, že to je na dobré cestě, tak uvidíme 🙂 a co trápí miminko?

terezkadol
autor
15. říj 2021

@knoesell z prvních dvou IVF si právě také nepamatuji žádné označení, ale vytáhla jsem staré papíry a zjistila, že v každé propouštěcí zprávě to bylo.
4AB znamená prý expandovaná blastocysta a A je nejlepší označení pro vnitřní shluk buněk a druhé písmeno prý kvalita vnějších buněk, ze kterých se utváří placenta.
U nás v centru nejspíše nějaká možnost je také, že můžeš reálně sledovat ten vývoj, myslím ale online, ale je to nějaká VIP záležitost 😄

ladymaky
15. říj 2021

@terezkadol netrápí ho asi nic.... Prostě je to rvaci mimi, kterému se pořád něco nelíbí, v noci pořád vzhůru a přes den spí dopo hodinu a odpo 30min a jen v kočárku, takže ven za každého počasí.... Kam ho dám, tam nechce být, na masli, už mi hrabe...

terezkadol
autor
16. říj 2021

@ladymaky ty jo, to je dost náročné. Budu držet palce, ať se vše brzo dostane do normálu.

stockib
16. říj 2021

@terezkadol Já jsem teď po druhém ketu, první bylo biochemické. A nikdy jsem v papírech neměla to označení kvality, vždycky jen 1xHB. 🤷‍♀️ Tak doufám, že tentokrát to vyjde.

miracleelcarim
16. říj 2021

@terezkadol ja take kvalitu embria nikdy nevim,jen ze je krasne 🙂 prvninu jsou uz 3 roky a pokus o druhe vyslo biochemickym tehotenstvim,tak doufam,ze priste to klapne...

miracleelcarim
16. říj 2021

@stockib muzu se zeptat,na ket jsi sla hned v dalsim cyklu?kontrolovali ti treba hormonalni profil,jestli nejsou po biochemku hormony pred ket rozhozeny?ted jsem mela taky biochemicke tehotenstvi,tak nevim,co bude dal...dekuji

stockib
16. říj 2021

@miracleelcarim ano, šla jsem hned, a to jsem v podstatě ani neměla menses, ale poradila mi doktorka tak blbě, že jsem prostě hormony zase začala brát a pak mi řekli, že když už je beru, mám normálně přijít na kontrolu. Hormonální profil mi nekontrolovali, jen se doktorka podívala, že sliznice je dobrá, krásná, a naplánoval se další ket. 🤷‍♀️ A že kdyby to náhodou bylo zase biochemko, tak by šla zbylá embrya na genetiku.

miracleelcarim
16. říj 2021

@stockib dekuji za odpoved,tak to mas asistimulovany ket?ja s ovulaci problem nemam,takze predpokladam,ze bude v prirozenem cyklu...teda kdo vi,jak to bude ted po biochemku,jestli se cyklus treba nerozhodi 🤔

terezkadol
autor
17. říj 2021

@stockib možná už jen, že to je HB předpokládám hatchujici blastocysta je otázka kvality 😁 kdyby nám vyšlo každé na poprvé, tak by to hodně zvedalo statistiky... Já šla po třetí tak na jisto, když jsem věděla, že dvakrát to vyšlo hned, že jsem vůbec nepřemýšlela nad tím že by to nemělo znovu vyjít. Taky výsledek byl dost hořký a nějak jsem nedokázala v sobě pobrat, proč najednou nic, když léčba byla stále stejná... No ale tak tělo stárne, biologické hodiny říkají, to se nezapře. Ale věřím, že to vyjde jednou nám všem 🙂

terezkadol
autor
17. říj 2021

@miracleelcarim tak super☺️👍, já první pokus 5 letá Ďáblice a druhý pokus rok po porodu 3 letý chlapeček... Teď bychom rádi třetí do počtu a bohužel třetí pokus nedopadl a nynější 4. Uvidíme z krve 27. 😔☺️

terezkadol
autor
17. říj 2021

@stockib šla jsem také hned v dalším cyklu a co se týče hormonů, tak mě po negativním testu nechali všechno přestat brát a pichat a čekalo se na menstruaci , která přišla díky těm hormonům dýl než by měla. Tak že cyklus ti to určitě nějakým stylem rozhodí.

stockib
17. říj 2021

@miracleelcarim jj, stimulovaný, neovuluju nebo jen občas. Aspoň jsme mohli první ket odložit až po svatbě a svatební cestě. 😁

mirozka
17. říj 2021

Ahojte. Já jsem dnes 4.den po ET. Embryjko 5AB.K IVF jsme se rozhodli po neúspěšných dvou IUI. Manžel má morfologii 3% zdravých spermií. Přitom už doma máme skoro 5letého chlapečka, kterého jsme počali přirozeně. Tak teď čekám a doufám, že vše dobře dopadne 🙂

miracleelcarim
19. říj 2021

@terezkadol to je stejne krasa,ze prvni dve deticky vysly hned na poprve 🙂 my jsme cekali 2,5 roku,nez jsme se rozhodli znovu pro IvF,porad jsme doufali,ze se zadari prirozene a bohuzel,akorat ztrata casu ☹

terezkadol
autor
19. říj 2021

@mirozka tak držím palečky, jsme na tom skoro stejně, já byla na KET ve čtvrtek dopoledne no a i když teda vím že je brzo, tak stejně mi to nedalo a udělala jsem test 😁🤦 no vypadá to nadějně, nemůžu si pomoct, ale vidím tam ducha 😁

terezkadol
autor
19. říj 2021

@miracleelcarim my to zkoušeli 1,5, než my sebrali vejcovody, že jsou úplně neprůchozí a naopak mi v těle dělali bordel. Tak že měsíc po operaci jsem šla zjistit co a jak do centra, to byl listopad a v únoru už jsem měla dvě II 😁 byl to mazec jak to šlo rychle, nečekala jsem to.

terezkadol
autor
19. říj 2021

@terezkadol promiň za ty hrubky, v rychlosti nepřemýšlím jak jsem z toho testu rozhozená 😄

terezkadol
autor
19. říj 2021

@miracleelcarim promiň za ty hrubky, v rychlosti nepřemýšlím jak jsem z toho testu rozhozená 😄

terezkadol
autor
19. říj 2021

@mirozka jinak 5AB to je hodně super embryo

mirozka
19. říj 2021

@terezkadol já se chystám zkusit testovat v neděli. To bude 11. den po ET. Dnes ráno jsem jednou zakrvácela. Byla jsem z toho dost vystrašená😪. Ale od té doby nic. Břicho sem tam pobolívá. Prsa skoro necítím. Ale na test ještě připravená nejsem😀

miracleelcarim
20. říj 2021

@terezkadol tak at dusik sili 🤗 a kvuli cemu byly vejcovody nepruchozi?nezjistili ti endonetriozu?

terezkadol
autor
20. říj 2021

@mirozka také mě čas od času pobolívá břicho, prsa nic, hormony splašené 😄 a zadek osypaný. Ten Agolutin ten mi dává. Nám řekli, že při krvácení musím volat doktora a ten naordinuje zvýšenou dávku toho Agolutinu. Tak snad to bylo u tebe třeba jen to zavrtání, měla jsem to tak u obou dětí ☺️ věřím, že je to na dobré cestě... Zkusím možná ještě test v pátek 😁

terezkadol
autor
20. říj 2021

@miracleelcarim no uvidíme. 🙂Neměla jsem endometriózu, jen dvě operace kvuli vaječníkům a díky nim srůsty a slepené východy, jeden dokonce zalitý krví a velký zánět. Ale myslím si, že je to otázka spíše genetiky, máme ty gynekologické problémy ženské napříč celou rodinou.

miracleelcarim
20. říj 2021

@terezkadol dekuji za odpoved 🙂 me prave nahodou pri punkci folikulu objevili endonetrialni cystu. Ket mi doporoculi,ze ohledne endometriozy ted nebudeme delat nic...tak nad tim porad dumam,vsude ctu,ze nejprve ji preleci,odstrani a pak teprve ivf....

mirozka
20. říj 2021

@terezkadol tak dnes jsem se rozkrvácela. Volala jsem do CAR, léky mám brát stále a v pondělí na krev. Ale mě je jasné, že je konec.

terezkadol
autor
21. říj 2021

@mirozka co bereš za léky? Já zatím dobrý, řekla bych, že se i drží, ale těžko říct, mám teď dost stresu, aniž bych chtěla a mám strach. Nějak se nemůžu návod na tu duševní pohodu a myslím, že to není dobře. Jsem z těch všech hormonů úplně mimo.