Krvácení a bolesti v podbřišku po IUI?

olivie14
25. kvě 2017

Ahoj holky minulý pátek jsem byla poprvé na IUI, a hned druhý den jsem špinila, třetí trochu krvácela červeně a čtvrtý zase špinila. Po celou dobu mě bolí podbřišek, a záda vlastně mám pocity jako bych to měla předčasně dostat, celkově je mi divně. Od neděle beru taky utrogestan, ale nemyslím, že bolest by se s jeho užíváním změnila. Máte nebo měla jste to některá také? Předpokládám, že takhle brzy to nemže být příznak těhotenství, a proto jsem tak vyplašená.

lory303
25. kvě 2017

@olivie14 Ahojky, já byla na prvním IUI minuly mesic a ty priznaky jsem mela taky, podle me je to hlavne po braní utrogestanu.. bolelo me v kříži, podbříšek a krvacela jsem teda jen první den IUI a jeste druhy den po IUI. Bohuzel pro me bylo první IUI bez uspechu, takze ted se chystám na druhé IUI pristi tyden... Navic jsme byla po utrogestanu hodne unavena..Poradím ti, ten utrogestan radeji zaváděj do pochvy nez polykej... unava bude mensi a je to i mensi zatez pro tělo.

olivie14
autor
25. kvě 2017

@lory303 Ahoj, tak to vypadá, na utrogestan tedy, ale je to poněkud unavující. Já si ho zavádím, nepolykám, vzdy dva na noc dle pokynů doktorky, ale překvapila mě ta kombinace bolestí a špinění, když jsem na iUi šla načetla jsem si, že je to v podstatě brnkačka, a tohle mě překvapuje. A jak dlouho se snažíte?

lory303
25. kvě 2017

@olivie14 ja mela zavadet utrogestan 3x denne, vzdy rano, odpoledne a večer... taky me hodne prekvapilo jak ten utrogestan zamáva s tělem ☹ mas od dr.naordinovano klidovy rezim? ja mela a to je pro me nejvic uzirajici.. hodne sportuju a kdyz mi rekla, ze po IUI mam jen odpocivat, tak me to nastvalo.. ted po druhem IUI, uz na klidovy rezim kaslu.. kolik holek bylo tehu a nevedely to a delaly vse mozne... hlavne je to pro me psychicky narocne, porad jsme jen premyslela zda se zadarilo nebo ne... v červenci to bude rok co se snazime a vy? byla jsi na pruchodnosti vejcovodu pred iui? je u vas nejaky problem? pritel ma pomalejsi spermie...

olivie14
autor
25. kvě 2017

@lory303 no jasně klidový režim mám...ale je to neskutečně užírající.....pořád se pozoruji, ale zase mám strach, abych něco nepokazila. U mě je to vůbec legrace. My se snažíme už dva roky, manžel dlouho nechtěl nic jiného než přirozený způsob, asi se bál výsledků, avšak neměl důvod. Jak mi opět mudr neopomněla připomenout, neboť má ukázkový spermiogram. Takže problém je ve mě, mám poruchu dozrávání vajíček, prostě dozrají tak tři za rok a k tomu velmi krátké cykly. Takže už půl roku beru hormony ( nejprve duphaston-ten mi dělal zle) a ted utrogstan a přibírám a přibírám. Vejcovody mi dělali a mám je průchodné.

Ještě s tím klidovým režimem úplně tě chápu, říkám si že jestli to takhle bude pokračovat, a nezadaří se po nějaký čas ještě, tak ze mě bude jedna velká tlustá hormony nabitá koule.
Kam chodíš na iui?

lory303
25. kvě 2017

@olivie14 a jak dr.zjistila, ze ti nedozravaji vajicka? Jako netvori se ti folikuly?ja na pruchodnosti jeste nebyla. Pokud nevyjde druhe iui, tak pujdu na pruchodnost, ale porad nejsem rozhodnuta, zda jit laparoskopicky nebo roztokem. Ty jsi byla jak? Co jsem cetla, tak utros pouze zvysuje chut na jidlo, ale sam o sobe by se po nem nemelo pribirat ne? Ja nastesti po nem nejak velke chute na jidlo nemela. Ale chodim ted kazdy den behat az teda do vcerejska. Dostala jsem anginu, tak ted jsem doma a jim antibiotika :( a jak kratke cykly jsi mela? Jinak chodim do zlina a ty?

olivie14
autor
25. kvě 2017

@lory303 Já jsem byla roztokem, chodím v Praze do gennetu, vlastně mi ani jiná varianta nebyla nabídnuta. Jestli z toho máš obavu, tak v mém případě to bylo úplně bezbolestné a bezproblémové, akorát potom mě tak půl den pobolíval podbřišek. Vlastně iui bylo jako zákrok horší, protože mi nebyla schopná zavést dobře katetr a zranila mě na čípku když mi zaváděla nějaký pevnější, ale to je jedno. Ohledně těch vajíček, to zjistila z odběrů krve, podle výše hladiny čehosi a prý tam je nějaká genetická mutace. Po tom utrogestanu se nepřibírá, tam jsou opravdu ty chutě a ty já vážně mám, ale přibrala jsem hodně po třech cyklech s duphastonem. Ale celkově je to spíš výsledek jídlo a nedostatek pohybu, nechci to svádět na hormony. Jinak seš dobrá že běháš denně, kolik uběhneš? Já běhala dříve ted už jsem hodně mimo formu. Jo ještě ty cykly, hele cca od 19-23 dnů, takže blbá luteální fáze.

lory303
25. kvě 2017

@olivie14 a tobe je kolik let? 🙂 snazite se o prvni mimi? No ja asi taky zvolim tim roztokem. To jsi me uklidnila, ze to az tak nebolelo. Vetsina holek mi psala, ze to byla hruza,ale i tak bych do toho sla. Beham cca 10km, ale vzdy jen od ms do dalsiho iui, ale ted jsem nemocna, tak nic :( joo, tak to mas fakt kratke cykly. Ja mam cca 28 az 30 dni. Budu drzet palce at to vyjde 🙏 ja jsem zvedava na zitra na utz.

olivie14
autor
25. kvě 2017

@lory303 34 mi je a tobě? snažíme se o druhé, první nám prostě zázračně vyšlo na druhý pokus. Proto jsme byli zaskočeni, když se nám pořád nedařilo a proto manžel chtěl zkoušet přirozeně. S tě mi vejcovody, je to asi hodně závislé, jestli jsou tam nějaké srůsty a nebo jestli člověk trpí endometriozou, pak je to možná bolestivé, ale za mě to bylo vážně v pohodě. To běháš pěkně to je skoro jako trénink na půl maraton, klobouk dolů, já dávala tak šest km. Angínu ti ale rozhodně nezávidim, já na to moc netrpím měla jsem ji jen jednou v životě a byl to děs. Zítra jdeš tedy na folikuly na měření? Tak budu držet palce, aby to tam bylo všechno připravené jak má být.

lory303
25. kvě 2017

@olivie14 me je 26 let a snazime se o první mimi... jj.zitra jdu na utz zjistit jak velky mam folik a snad pristi tyden na druhe iui.. z tech vejcovodu mam strach ani ne z bolesti, ale ze je mam nepruchodne, tak doufam, ze druhe iui vyjde a nebudu muset na ten roztok... tak snad nam to obema brzy vyjde 🙏 kdy budes testovat?

olivie14
autor
26. kvě 2017

@lory303 Ahoj tak jak jsi dnes dopadla? Já bych měla testovat správně až příští pátek, ale asi to nevydžím a zkusím už v pondělí to by mělo být pod deseti dnech od injekce otrivella a ta způsobuje falešné výsledky testu, než ti hcg vyprchá. K těm vejcovodům, je určitě lepší na iui vědět, že jsou průchodné, protože jinak je samotné iui dost zbytečné, tak bych asi neváhala.

lory303
26. kvě 2017

@olivie14 ahojky, tak folikul mel dnes 14,5mm, takze v nedeli ve 23:00 injekce pregnylu a v utery IUI, tak se tesim.. folik mam zase na leve strane, coz me trosku stve, ale neda se nic delat.. pokud tohle iui nevyjde, tak dalsi mesic pruchodnost... ty jo, tkaze budes testovat joo? jee, moc ti budu drzet palce :-* musi to vyjit.. pocitujes nejake priznaky?

olivie14
autor
30. kvě 2017

Ahoj tak doufám, že ti dnes všechno klapne moc držím palečky a moc bych ti to přála. U mě to moc nevypadá ačkoli neztrácím naději, ale testy které jsem prozatím dělal jsou sněhobílé.

olivie14
autor
30. kvě 2017

@lory303 Ahoj tak doufám, že ti dnes všechno klapne moc držím palečky a moc bych ti to přála. U mě to moc nevypadá ačkoli neztrácím naději, ale testy které jsem prozatím dělal jsou sněhobílé.

lory303
30. kvě 2017

@olivie14 ahoj jsem uplne v .... zadne iui nebylo. Pritel mel spermiogram 0%. Nechapu to ja ani dr. Vzdy mel spermiogram 13-21% a ted 0%? 😢 neumim si to vysvetlit. Ptala se me zda nema znet nebo neco. Ale nic ho neboli. V patek nam reknou zda je neco ve spermatu . Ve cvrtek jdu na pruchodnost. Ja si to neumim vysvetlit proc ma z razu 0%😢

olivie14
autor
1. čer 2017

@lory303 Ježiši, ted jsem to přečetla, to je fakt divný, moc mě to mrzí :(, takže dnes jdeš na průchodnost, tak ti moc držím palce aby bylo všechno v pořádku, napiš jak to probíhalo. A přeju ti aby to bylo úplně bezproblémové. Třeba to bude mít ten spermiogram nějaké vysvětlení. Hlavně neztrácej naději . U mě stále nic spíš pocity, že se blíží menstruace :( ale uvidíme.

lory303
1. čer 2017

@olivie14 ahojky.. na pruchodnost jsem nakonec nesla, zrusila jsem to.. nechala jsem si to projit hlavou a radeji to zrusila.. protoze dr. mi rikala, ze musim podepsat papir, ze souhlasim s tim, ze kdybych byla nahodou tehu a udelali mi pruchodnost tak veskere nasledky beru na sebe... my jsme totiz s pritelem meli v sobotu sex.. sice v utery mel 0 % pohyblivost ale dr. rikala, ze v sobotu mohly byt pohyblive a ze jestli pujdu na pruchodnost tento mesic po ovulaci, tak je to na moje rizika, protoze jinak se na pruchodnost chodi pred ovulaci a nesmi byt v tom mesici sex... vim, ze je skoro nulova pravdepodobnost, abych byla tehu, ale nekdy se stane i neco neuveritelneho a ja nechtela zbytecne riskovat, navic by mi asi sef uz nedal volno, mam uz tolik dovolene vybrane, ze me nenapadaji dalsi vymluvy, takze ted netrpelive cekam na zitrek co nam rekne dr. k tomu spermatu ☹ jak ja se bojim ☹

tobe moc moc drzim palecky at ti to vyjde a ty priznaky ktere mas jsou stejne jako tehu. Priznaky PMS pred MS jsou stejne jako tehu priznaky, takze musime verit ze to vyjde 😘

lory303
5. čer 2017

Ahoooj 🙂 tak jak to s tebou vypada? Testovala jsi? Drzim palce 🙂

olivie14
autor
5. čer 2017

@lory303 Ahoj promin jsem se neozvala měli jsme náročný víkend, tak u mě včera bohužel přišla mens. Ale tušila jsem to od minulého týdne, testy byly negativní a prostě celkově jsem měla pocit, že to nevyšlo...... ale to nevadí, věřím že další pokus bude úspěšný, ačkoli vůbec nevím, jak to tento měsíc bude. Jsem na příští týden objednaná na folikuly, ale ovulace mi vychází na víkend tak se obávám, že z toho nic nebude. :( Co u vás výsledky k tomu spermatu? Co vám tedy řekli? Hele to jsem nevěděla, že tu průchodnost musíš mít při abstinenci sexu, to si vůbec nejsem jistá jestli my jsme to dodrželi. 🙂 Ale jinak jsem začala cvičit a pěkně se hodlám po tvém vzoru zbavit kil, začala jsem chodit běhat a ještě cvičím doma. Musím říct, že mi to pomáhá si čistit hlavu.

lory303
5. čer 2017

@olivie14 cauky 🙂 jejda to je mi lito, ale je dobre, ze to beres tak pozitivne. To je spravny pristup a proto ti to tento mesic vyjde 🙂 a na tvoji klinice nedelaji iui v sobotu? Na moji ano, ale nedele ne. Kam vlastne chodis do centra? 🙂 to by bylo super, kdyby nam to obema tento mesic vyslo co? 🙂 jinak k te 0 pritelovi dr. jen rekla, ze tahle situace nastala poprve i v laborce se s tim nesetkali, aby nekdo mel pohyblivost (sice snizenou) ale byla a naraz 0 %pohyblivost. Prej to nemame resit a prijit tento mesic na iui. Pokud ms dorazi tak jak vzdy, tak iui mi vychazi na 26.6. Jen aby zase nebyla 0 :( jinak sport mi ted pomaha nejvic. Mam budika na 5:45 a jdu do 6:45 behat, pak sprcha, snidane , kaficko a v 8 vyjizdim do prace. Pak se cely den citim skvele 🙂

olivie14
autor
19. čer 2017

@lory303 Ahoj dlouho jsme si nepsali, tak u nás vše padlo tento měsíc, manžel dostal antibiotika a řekli i že by měl špatný spermiogram :( tak smůla, ale tal to někdy prostě je. Co ty jak jsi na tom?

josefaa
23. bře 2019

Ahoj holky, potřebuji poradit, utisit, nevím 😞 Byla jsem již na 3.IUI, avšak 14 den(pátek) test negativní, gynekolog mi ale řekl, že pořád šance je. Večer ten den jsem úplně malinko zaspinila papír.. V sobotu jsem spinila víc, večer ze mě šlo i pár „trhanců“, vše tmavě hnědé, krev žádná. Menstruace měla ale přijít až v neděli (zítra). Jenže tohle není menstruaci, moji teda, vůbec podobné, žádná bolest, žádny náznak krve. Od doby co mi v Pronatalu srovnali menstruaci, nahodili ovulaci, jsme prý já i partner v pořádku. A přesto tohle.. Jsme zoufalí 😢 V pátek večer jsem brala poslední pilulku Gynprodylu, co jsem brala těch 14 dní. Holky, prosím, poraďte mi.. Už vážně nevím co pro to dělat.. Děkuji vám mockrát!!!! :,(