Krevní testy před KET. Je něco, co byste doporučili zkontrolovat specificky v krvi?

dalila6
20. bře 2023

Ahoj, jdu si pro radu od zkušenějších. V příštím měsíci mě čeká další KET. Máme jediné embryo, které je vhodné k zavedení po PGS takže bych ráda udělala vše pro to, aby se uchytilo. Chci doktorku požádat o krevní testy, je něco, co byste specificky doporučily v krvi zkontrolovat? Četla jsem, že je důležitá správná hladina vitaminu D. Co dalšího by mohlo mít vliv? Moc díky🙂

laxesis
20. bře 2023

Hematologii a imunologii máte za sebou?🙂 Za mě jsou tyto dvě zásadní, tam je plno záležitostí, které se kontrolují a které jsou důležité pro otěhotnění...co se týká základního krevního obrazu, zkontrolovat štítnou žlázu, železo, destičky, minerály...

dalila6
autor
20. bře 2023

@laxesis máme za sebou reprodukční imunologii a genetiku. Hematologií si nejsem jistá, myslím že mi dělali nějaké krevní testy, ale rozhodně v menším rozsahu než třeba tu genetiku. Každopádně děkuju za tip, mrknu na to🙂

laxesis
20. bře 2023

@dalila6 na hematologii to chce jít přímo za hematologem, ne v caru kdyžtak - mě tam zjistili špatné hodnoty pro funkci placenty (děje se např pokud člověk často potrácí a nemůže otěhotnět, kvůli srážlivosti se dělají sraženiny hned takto v začátku a je to blbý) atp., je to docela důležité 🙂 vůbec jsem o tom nevěděla - základní trombo vyšetření jsem totiž měla v pořádku, přitom na hematologii jsem chodila, ale neřešili těhotenství a otěhotnění..takže mi tady ty testy nikdy nedělali=) zkusila bych, ale je taky pravda, že my se snažili dlouho, u prvních KETů jsme to ještě neřešili. Nevím odkud jsi, já chodím přímo v Praze do UHKT. Držím palce!🙂

clairexr
21. bře 2023

@dalila6 S krevnima testama neporadim, ale doporucuju vysetreni endometria a implantacni okno. Aby se nestalo, ze se to embryo neuchyti, ackoliv bude superkvality.