Ahoj holky, taková malá statistika - kolik vajíček vám bylo odebráno při IVF? 🙂 Zajímají mě ty vyšší počty, protože mám dojem, že o tolika vajíčkách, co teď odebrali mně, jsem ještě neslyšela. 🙄 Děkuji za vaše odpovědi. 😉
Já mám 20 oocytů z toho 19 vajíček a jen 3 se oplodnilo čemuž moc nerozumím proč tak málo ☹
1x 28
1x 32 - těžký hyperstimul. syndrom. Pobyt na JIP
@martik29 Mě při druhém odběru odebrali 12, z toho bylo 10 zralých vajíček, oplodněny všechny, začalo se jich vyvíjet 8. Pětidenní kultivaci dokončily pouze 3 vajíčka. Z toho mi jedno transferovali, dvě máme zamražené. Takže taky výsledky nic moc, ale děkuju aspoň za to. Mimochodem u tebe nemusela být vajíčka zralá. Takže sice jsi jich měla hodně, ale nebyly dozrálé.
Mě odebrali 20 vajíček, 15 se oplodnilo a z toho 12 bylo výborné kvality. 1. IVF syn, 1. KET syn. Bez hyperst. syndr. Ale každou kontrolu mi snižovali hormony, aby těch vajíček nebylo tolik a předešlo se právě tomu syndromu.
@sirka1 tak to jsou dobré výsledky gratuluji. Jsem z mých výsledků špatná kéž bych to aspon mohla pochopit čím to bylo skoro se bojím, že jsem neplodná a že se to nepovede ani příště. Jedno vím jistě dali mi příliš vysoký hormon a potom snižovali a to o dost ta hladina hormonu byla příliš vysoká a vytvrořilo se tam moc folikulů různých velikosti poměrně nerovnoměrně.
Četla jsem o paní, co měla k olem čtyřiceti, tak jsem tu čekala nějaká vyšší čísla. Ja mela při prvním IVF 30, při dalším 36, posledně 59 a dneska 77. Hyperstimulacni syndrom jsem měla, ale jen náběh, kdy mi bylo ouvej, posledně mi dali kapačky, ale neodsávali vodu z břicha. Tak se ted děsím, co bude...
Se docela divím, že to doktor povolil. Může to být dost nebezpečné. Proto se to právě reguluje těmi hormony, aby se předcházelo hyperst. syndr.
Bylo to pod kontrolou, dostávala jsem nejnižší možné dávky, při nižších by mi zas nerostly folikuly.
@marion14 to jsem ještě neslyšela takový číslo a divim se,ze jsi neměla hyperstimulak. Hlavně, nejde o to získat jich mraky;ale především o kvalitu. Reálný je kolem deseti .
To je mi jasné, že nejde o množství.🙂 Ale co mám dělat?🙂
A kolik se jich nakonec oplodnilo?
Tak to je krásné 🙂 , teď přeji co nejrychlejší otěhotnění 🙂 , ať už odběry nemusíte absolvovat. Já jsem ráda, že to u nás vyšlo všechno hned v rámci jedné IVF.
Odebráno 11 oocytů, z toho 9 vajec, oplodněno 7, prodlouženou kultivaci došli 4.
@georgina_ Děkuju.🙂 Jak už jsem psala, menší dávky mi dát nemohli, to by mi zas nerostly folikuly do potřebný velikosti. Dneska jsem pět dní po zákroku a je mi už dobře. Jen mám pořád nafouklý břicho, ale jinak jsem úplně v pohodě. Takhle hladký průběh jsem teda nečekala.🙂 Tak snad se brzo zadaří...
Jedné mamince tady na MK odebrali 87, do pátého dne vydrželo 43, je to hodně vyjímečné, ale evidentně se to stává 😉
Neskutecny.!!! To je do ucebnic,.ne ? Gratuluji.🙂
já měla 20 vajíček odebraných, ale oplodnit prodlouženou kultivací se podařilo pouze 5. Nyní jsou zmražené a čekáme na výsledky PGS
Pri prvnim ICSI odebrali 12 vajicek, oplodnila se 4, transfer 2 zpozdenych blastocyst. Druhe ICSI odebrali 6 vajicek, oplodnilo se 1. Treti IMSI odebrali 9, oplodnilo se 9, transfer 2 zpozdenych blastocyst a zase nic. Ted jsem 5.den stimulace, uvidime cca za tyden, pri prvnim scanu mi napocitali 9 a 15 folikul. 🙏
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@marion14 Ahoj, mě při prvním odběru odebrali 22 oocytů (jestli je to tak správně), z toho bylo 20 vajíček. Ale u mě se pak báli, jestli nebudu mít hyperstimulační syndrom. Každopádně si myslím, že nebyly kvalitní, protože při pětidenní kultivaci nám nepřežilo žádné. Při druhém odběru jich bylo 12, z toho 10 vajíček. Taky jsem při druhé stimulaci měla mnohem nižší dávky hormonů, právě proto, aby jich nebylo tolik.