Ahoj holky,
je mi 23 a ráda bych se zeptala zda-li by jste zvolili minimálku nebo klasické ivf s hormonální stimulací? Vajíčka mám v pořádku, pouze mám ucpané vejcovody, proto musím podstoupit IVF abychom se konečně dočkali miminka. 🙂
Ale stále se rozhoduji do čeho jít, přítel má trochu problém s odběrem spermatu a zároveň se opravdu hodně překonává aby šel semnou do centra a bojím se kolik pokusů ještě zvládne (asi to chlapské ego :D ) a četla jsem že během té minimálky je o hodně nižší šance.. Co by jste mi doporučily a kolik jste doplácely ?
@levandule_k tak to je opravdu nevyzadana rada. Co si to vubec dovolujes?
Určitě jít do klasického IVF 🙏🏻 z vlastní zkušenosti čím víc embryí tím víc pokusu 🍀
@levandule_k Děkuji za názor, s partnerem jsme 6 let a myslím si, že za tu dobu už ho znám moc dobře abych uvážila jestli s ním to dítě chci 🙂 Jsme mladý a už postoupil několikátý spermiogram a co si budeme, není to pro chlapa extra příjemný ale vím že to dělá pro nás a překousne to.. 🙂
@wladimira Děkuji za názor 🙂
@nektarinka123 Já bych se hned tak nečertila 🙂
Bylo tím myšleno že partner se prostě MUSÍ překonat a bude se muset překonávat třeba i ROKY. Jelikož má slečna ucpané vejcovody tak bez pomoci odborníků to nepůjde.
A ano těch návštěv tam prostě bývá hidně. Nemusí vyjí hned první IVF atp. Pokud se partner stydí i jen vstupovat do IVF budovy a musí se překonávat...no nevím..
Prostě partner se bude muset kousnout a ne své partnerce ještě přitěžovat, už tak je to náročné. Ona si bude muset píchat injekce hormonů do těla, celé to bude neskutečně náročný proces. Nějaké dodání kelímku ve srovnání s tím je směšné.
Nevím kolik má partner roků, ale snad je aspoň trochu vyspělý. Budete to mít náročné. Ale takový prostě život někdy je 🤷♀️
@reeeza nezlob se ale prijde mi nmaximalne nevhodne rikat zene, ktera ma takoveto problemy ze jeste jeji partner neni ten pravy. Co je to za drzost? Co o nem vime?
Ja byla na ivf takze vim co musi absolvovat zena a co se ocekava od muze. To ale neznamena ze to ten chlapum musi byt prijemny nebo ze je to v pohode. Autorka rikala ze se prekonava takze i kvuli ni to dela. Nektere zeny by si mohli uvedomit kde jsou hranice. Jenomze na tom internetu je vsechno snazsi.
No my máme za sebou taky IVF takže přesně vím co to obnáší a jak je to pro ženu psychicky i fyzycky nesmírně náročné. Ještě že jsem se nemusela strachovat o partnera a bát se kolik pokusů ještě zvládne a mohla jsem se soustředit na sebe a abych to vše ustála. Přítel je naštěstí držák. Je fajn mít někoho takového po boku no...🤷♀️
Anonymko, Já to nemyslela nijak zle, dost často tady čtu příběhy ve stylu, muž mi není oporou a často jsou signály, že ten chlap není úplně parťák pro život už na začátku, jen to nechce žena vidět. Jít si nechat zkontrolovat spermie a nechat je připravit pro IVF je určitě nepříjemné a musí překonat své ego, ale přijde mi to jako maličkost ve srovnání s tím, co podstupuje žena. A trochu to vypadalo, že dá ještě 2 návštěvy CARu a řekne dost.
Každopádně znáš ho nejlíp a držím palce, ať to brzo vyjde a je vás o jednoho víc.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Jít do CARu je výstup z komfortní zóny, dám ti nevyžádanou radu. Pokud má problém s tím chodit do CARu, problém s odběrem spermatu, protože ty máš neprůchozí vejcovody, asi bych se zamyslela, jestli je to ten pravý s kým si to dítě pořídím. V životě člověk musí často zatnout zuby, bojovat, jít z komfortní zóny.