Jsem po IVF, ET se podařil, ale v 10t zamlklý těhu. Revize.
Čeká mě Ket v nativu a mám pár otázek. 12 DC bude utz kde se zjišťuje výška sliznice a folikul ? Když bude malý folikul tak se čeká až povyroste ? Co když tam nebude folikul , tak se čeká na další MS a ta by byla řízená léky ? Sliznice musí nárůst aspoň 6-8 mm, když nic tak prý se mohou dát hned léky už ten 12 DC cyklu , ( nebo až další cyklus) pokud sem to v tom tel.hovoru dobře pochopila , na ten folikul sem se zapomněla zeptat. Děkuji.
@anina32 dekuji za odpověď. Ano, máme 4 embrya zmražené. Takže na folikulu nezáleží? Myslela jsem, že musí být v nativu kvůli žlutýmu tělísku. Takže u Ket záleží jen na výšce sliznice ?
@anina32 pokud je KET v nativu, tak na ovulaci záleží. Musí proběhnout ovulace, takže musí vyrůst folikul. Takže @marcellkaks to říkáš správně, pokud by nebyla ovulace, čeká se na další měsíc kdy se to provede v řízeném cyklu.
@vitezove dekuji za odpověď. Takže si to myslím dobře. Takže bude utz bude hledat folikul a měřit výšku sliznice a dle toho se rozhodne. A ještě jedna věc mě teď napadla, když nemám vejcovody ( 2xmimodelozni) tak ten folikul praskne mimo vaječník a co to žlutý tělísko ? I tak v těle bude. Jsem z toho jelen. 🤔 Jestli sem to té koordinatorce neměla říct.
@marcellkaks S tím nemám zkušenosti, říct si to asi měla. Ještě bych zavolala a zeptala se. Tady jsem o tom našla nějaké informace: https://www.capatka.cz/ket-neboli-kryoembryotra...
Ale jestli jsou tam potřeba ty vejcovody, tak tím si opravdu jistá nejsem...
@marcellkaks ale myslím si, že to žluté tělísko je jenom k tomu, aby ti zvýšilo v těle progesteron. Takže je možná jedno, jestli někam bude moct putovat nebo ne. Navíc progesteron ti mohou píchnout ještě navíc.
@vitezove článek super. Takže když byl ET tak ze mě pri OPU vytáhli všechny folikuly 10 ( 8 zralých, 7 oplodněných) jedno embryo po prodloužené kultivaci šlo zpět, a brala sem utrogestan a taky ve mě nebylo žluté tělísko , ne ? Budu se muset zeptat jak tam půjdu, mě vždy ty otázky napadají až potom.Ale moc ti děkuji.
@marcellkaks jj, oni ti dali asi utrogestan a tak ne? Tyhle léky ty správné hormony prostě udělají za tělo. když jdeš do nativu, tak je musí tělo vytvořit samo.
@marcellkaks
@vitezove
Tak to se moc omlouvám, s nativem zkušenost nemám. Co vlastně v tomto případě nativ znamená? Vím že někdo má IVF v nativu a tam nemusí píchat hormony, ale při KET jsem měla jen tu jednu injekci před zavedením embria.
Já myslím, že žluté tělísko zůstává na vaječníku a produkuje ten progesteron. Stejně si myslím, že ti dají utrogestan , já to tak měla. Doktor sledoval výšku sliznice, po ovulaci proběhl transfer a myslím že za dva dny jsem měla začít zobat utrouš.
Takže MS odchází sliznice a roste nová a roste folikul , utz vyška sliznice a velikost folikulu když ok tak se píchne pregnyl a po ovulaci pět dní vloží embryo a beru ( zavadim) utrogestan. To je nativní. Pokud není sliznice můžou mi něco dát aby vyrostla a opakovat utz. Pokud není folikul , čekám na další MS a mohou od první MS řídit léky,? Chápu to dobře ? Když totiž v diskuzich že Ket každý píše jen výšku sliznice. Nevím zda se mi dělají folikuly každou MS, dle jednoho odběru na hormonální profil ( květen )- třeti den cyklu Lh 7 FS 9 a vyší testosteron a že mám PCOS odběr v 16 hodin a celej den stres z první návštěvy v Car. Tak přece každý cyklus muze být jiný.
Nevím, jestli jsem měla nativ, ale žádnou injekci jsem nedostala, jenom utrogestan potom.
@marcellkaks jj, Já mám taky PCOS. Při PCOS máš anovulační cykly častěji než ostatní. Pokud teď nebudeš mít ovulaci, klidně můžeš trvat na tom, že teda počkáš až jí mít budeš. Ale je zbytečné čekat, když ti mohou dát léky a neřešit to.
@vitezove nechci čekat , pořád jen čekat a čekat a roky utíkají . Tak uvidím na kontrole co bude. A tobě se Ket povedl ?
@marcellkaks První ano a pak potrat, další taky a pak potrat, třetí se nepovedl.
To mě mrzí. A příčina potratů? Genetika ? PDG embryí ? První IVF ? Si silná žena.
@marcellkaks příčina se nenašla
@vitezove to mě mrzí, přeji aby se ti zadařilo
Ahoj holky,nedávná diskuze,tak se zeptám k tématu KET,který den cyklu jste byly?Vetsinou jsem našla 19DC...asi taky záleží,jak ,,staré” je embryo🤔
Na utz 10-12 den cyklu, ( cca 14 den bývá ovulace) pět dní příprava dělohy - brání utrogestanu a po 5 dní vložení když je embryo po prodloužené kultivaci staré 5 dní. Takže to +- vychází 19 den ale někdo jde i později.
Já jdu tedy 19 den cyklu
Ahoj holky, chystám se na KET v lednu/únoru, podle toho, jak to vyjde, mám příšerně dlouhé cykly, po srpnové revizi (zamlklé těhotenství v 9.tt, bylo to z 1. IVF) jsem měla cyklus 42 dní (OVU 30.dc a pak 42.DC přichází MS), teď jsem 37.Dc a ovulace teprve přijde cca do 2 dnů (podle testů, teploty, hlenu atd.). Tak by mě zajímalo, co se mnou udělají. Jestli mi budou chtít za každou cenu upravovat cyklus, nebo jestli se budou orientovat jen výškou sliznice (s tím nemívám problém, ale zase si říkám, ať to není vloženo třeba moc brzo, když je to moje tělo takové zpomalené...), nebo jestli se bude čekat na ovulku (to si počkáme 😀 ).
@kaaacaaatkooo Záleží jaký KET budou dělat. Buď nativ, tzn bez léků. Pak se hlídá výška sliznice a čeká se na ovulaci. A po ovulaci se provede KET. Bez ní to nejde. Pokud ti budou dělat klasický KET s léky, tak je ovulace vůbec nezajímá.
@vitezove Musím se na to zeptat, doktor mi posledně na konzultaci řekl, že snad budou vkládat embryo PŘED ovulkou...? Nepřemýšlela jsem nad tím, říkala jsem si, že STEJNĚ určitě otěhotním přirozeně (haha 🙂 ).
@kaaacaaatkooo před ovulací se embryo nevkládá. Takže buď je to idiot a nebo si to špatně pochopila. Pokud máš nepravidelný cyklus, tak nejspíš nativ nebudou dělat. Vždy se KET dělá po ovulaci. Při ovulaci se do těla generuje progesteron, který je naprosto nutný pro uchycení a udržení embrya. Bez ovulace to prostě nejde. A když se dělá KET s lékama, tak ti ten progesteron dávají do těla uměle, lékama.
@vitezove Možná jsem spíš idiot já 😀 , on je prý skvělý lékař (možná to špatně řekl nebo jsem se přeslechla, každopádně mi to taky přišlo divné, ale tím, že jsem si byla JISTÁ, že už ho nebudu potřebovat... 🙂 ).
Progesteron = lék Utrogestan, s tím počítám. Myslíš, že mi budou chtít za každou cenu ten cyklus upravovat = zkracovat, nebo budeme čekat na ovulaci, která chodí sice pozdě, ale přece? To mě spíš jen tak zajímá, není to asi podstatné, ráda plánuju dopředu, ať vím, jak se zařídit a na kdy se můžu třeba těšit 😉
Děkuju za reakci.
@vitezove Špatně jsem mu rozuměla, budou mi ho vkládat 20.DC 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@marcellkaks Píšeš o KET, to znamená že máte z IVF zamražená embria? Pokud ano, tak ti ultrazvukem zkontrolují výšku sliznice, na folikulu nezáleží. Podle výšky sliznice ti buď rovnou řeknou, že to je ok a dají ti injekci, řeknou kdy si ji máš píchnout, cca po dvou dnech ti pak zavedou rozmražené embrio. Pokud sliznice nebude ještě dorostlá, můžou tě pozvat na další ultrazvuk za dva tři dny. Jak se postupuje když sliznice nenaroste nevím, s tím zkušenost nemám.