Ahoj. Bohužel zase další dotaz ode mě😅😭 Potřebuju poradit.
Po OPU mi byl předepsán Dostinex, hlavně proto, aby se předešlo hyperstipulaci. OPU bylo v neděli. 4 dny po už mám ms. Mám teď začít brát estrogeny aby se připravila děložní sliznice na KET, který by byl cca za dva týdny.
Všude ale čtu, že Dostinex by neměl by užívaný plánuje-li žena otěhotně a že i škodí, pokud je v těle. V těle je do 28 dní po užití.
Na druhou stranu jsem jej brala jen 4 dny tak jsou ty dávky v mém těle třeba menší?
Mám dilema, jestli jít na KET hned první cyklus po OPU nebo dát tělu extra měsíc, aby se dalo dokupy a dopořádku a až pak začít brát estrogeny a jí na KET.
Jaký je váš názor ohledně Dostinexu a KET?
A myslíte že je lepší dát tělu čas na rekonvakescenci po OPU a stimulaci...nebo je úplně v pohodě jít na KET hned po OPU a neřešit?
Moc děkuju
@rosalindamelinda Spousta žen skončilo po odběru vajíček s hyperstimulačním syndromem. Některé dokonce musely na kapačky do špitálu.
A já například dostala menstruaci 7. den po odběru.
Ta hyperstimulace nastává právě až po opu, kdy je tělo plné hormonů a přidá se k tomu ještě těhu hormony. To pak může být průser.
Mám amh 7. Ale to je jediný můj příznak pcos, zřejmě prý pcos nemám ( vše pravidelné, jsem štíhlá atp). Ale měla jsem 24 vajíček, folikulů nevím kolik. Takže aby předešli hyperstipulaci, podali mi dostinex. Tím úplně zastavili funkci vaječníků. Dostinex cca za týden vyvolává ms. No já ji mám dřív...
Teď beru Estrofem a za dva týdny bude KET.
No nevím jestli se to tak dělá u hrozící hyperstimulaci běžně nebo se čeká až po 1 přirozeném cyklu 🤷♀️
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Asi to zde mnoho lidí moc nepochopilo. Ten konkrétní dotaz na užívání toho léku-Dostinexu je určitě potřeba směřovat na lékaře nebo na jiného lékaře, ale ne na laika na internetu.
Nechápu to, že po OPU se řeší hyperstimulace. To je taky divné. Opu je přece odběr vajíček, takže je už máš odebraná. Hyperstimulace se řeší na začátku cyklu, při vydávání léků, lékař určuje dávkování na zákl.výsl. tvých vyšetření a na hyperstim. tě musí upozornit již při vydávání stimulačního protokolu. Obvykle to ale hrozí u mladých žen s dostatečně vysokým AMH, nehrozí to u žen s nízkým AMH.
Dále 4 dny po Opu MS? Opu je vlastně umělý proces ovulace, neměla by se hned dostavit ms, to je tělo uprostřed cyklu.
Každopádně po Opu přece může být fresh embryo transfer a Ket další měsíc, pokud se nezadaří. Je to asi na tobě, jestli si chceš odpočinout, já bych to neodkládala, pokud by se všechno dařilo a probíhalo to dobře.