Ahoj děvčata, asi na toto téma byla už spousta debat, ale pro mne je to teď něco, co prožívám a ráda bych sdílela své strachy a obavy i s někým, kdo je na tom podobně jako já. Jsem teď po prvním IVF formou KET a bylo to neúspěšne. Čeká mne teď další KET a tak se chci zeptat- je tu některá, ktere se podařilo otehotnet i když první KET nevyšel? Potřebuji nějaká pozotiva☺️☺️☺️ A dělali jste oproti prvnímu pokusu něco jinak? Potřebuji se pozitivně naladit, ale prostě mi to nejde...
@steter u nas bohužel nevyšel ani druhy KET a to byly vlozeny dve embrya.. ale každá jsme jiná kazde telo je jine.. 🙂 drzim palce 🙂
@misisfilip
Já myslela, že teď už 2 ani nevkladaji🤨Ale asi jak kde.... A máš ještě v plánu další pokus?
@steter jevto.pravda, moc to nedelaji a jak kde.. ale kdyz jsem vse vyrizovala tak pry hodne dlouho nedavali dve..jsem pry na to ale stavena,aze mohe telo by to zvladlo, jsem silnejsi postavy.. ale bohuzel tedy.. jeste mame tri mrazacky, ale nehak nemam odvahu jit do dalsiho..bojim se dalsiho zklamani. :(
@misisfilip Naprosto Ti rozumím... Vždycky sem optimista a všechny ostatní povzbuzují, ale nějak mi dochází energie pořád se na všechno dívat růžove. Je mi skoro 34 a pořád bez dětí... Ségra už má 2 a svagrova taky... Nejhorší je to čekání! Nechápu, jak někdo může říct, nemysli na to.... A pak beztak nic... A kam chodíš? Já do Reprofit v Brně.
@steter presne! To mame stejné.. vždy jsem to.brala s nadhledem a i humorem, i.kdyz po silnem.ohss a 3 tydnech v nemocnici i.humor dosel, ale pak se zase nastartoval, clivek to bral, ze distal druhou šanci a ze jsme si to zle vybrali.
1.ket jsem povzbuzovala vsechny holky a snazila se zlehcovat situaci a nic.. druhy ket jsem byla sama a verila jsem.mu natolik, ze tedvse z toho.nemuzu oklepat a.muj nadhled a smysl pro humor skoncil nekde uvizly..
Uplne te chapu, presne tyhle kecy uz.nemuzu poslouchat! Zkus na to.nemyslet, nekam si vyrazte, odreagujete se.. uz mi.naskakuji pupinky!
A hak to zvladas s detmi od sestry? Za.mnou prisla sestrenice ze ceka v prosinci.mimco.. s pritelem chodi od listopadu 2019..a my se snazime pres 4 roky :( z toho 1,5 jsme v caru v Motole.. hak dlouho se snazite o mimi.. a ve tvem CAR jsi spokojena? 🙂
@misisfilip Tak ségra má děti 4 a 2.... První sem brala v pohodě-to byl vlsatne ten moment, kdy jsme si s přítelem řekli, že už chcem taky mimi a tak jsme začali... 1.rok nic.... Vsade sem četla, že to trvá, ať vydržím... Docela sem trpěla na záněty, tak sem si říkala, že za to může to... Pak přišla sestřenice, že čeká mimino... Hned po prvním pokusu! No pak 2. rok a potratila sem jsem po 2 týdnech co sem to zjistila... Tak psychicky smutno mi nikdy nebylo a do měsíce přišla ségra, že je podruhé těhotná.... Tak jsem změnila gynekologa a začali sme jezdit po vyšetřeních, pac ten první (primář mimochodem) mi řekl, že sem ve 30ti na dítě stará a co čekám. Poslal přítele na spermio a prý to bylo úplně OK... Takže já šla UTZ prostupnosti vejvovodu(v pořádku), MS jako z učebnice na den přesně, vajíčka dozravala.... A pak mého nového doktora napadlo poslat mě na genetické testy a přítele taky a pro sicher na spermio a mě na ten test, kolik zbývá vajicek
.. U mě všechno úplně ok... U přítele spermiogram ukazal, že má teratozoospermie... Takže šance normálně otěhotnět a donosit prcka je jako vyhrát ve sportce... Tak se nám kupodivu ulevilo, že už víme, proč to nejde... Po 3 letech... A pak sem zas otěhotněla a to už sem měla termín v CAR! Umíš si představit ten strach, že to nedopadne... No a nedopadlo-mimodelozni, fofrem operace a jsem bez vejcovodu.... Pak byl COVID tak se vše souplo... A pak začala stimulace... Naštěstí sem neměla hyperstimulak... Jen blbý nálady... Odebrali 10 vajíček, 7 oplodnily a 4 byly pak ukázkový tak je ještě otestovali na genetice a zamrazili... A pak už KET... Doktor říkal, jak je všechno ukázkový a jak to vyjde.... A prd... Takže teď to bude skoro 4 roky a já se chystám na druhý KET... ale nějak mi začíná připadat, že už ani nevím, jestli chci tohle všechno zas prožívat... Do toho kámoška co je s klukem rok je tehotna, další po vysazení prášku hned na 1.pokus, aestrenka co nechce děti čeká v únoru.... Prostě úžasný okolností pro psychiku
.. Jo v CAR super, ale přijde mi to jako obrovský business... Je to jak na běžícím pasu... A co ty? Spokojenost?
@steter jsem na tom dost podobně. Vždy když někdo řekne že čeká mimi podívám se nahoru a v mysli se zeptám kdy to konečně mužů říct já....i když jim to moc přeju tak ta bezmoc je strašná. Kdy jdeš na druhy KET? Já teď ve středu. U prvního jsem testovala od 7 dne byl tam malinký duch ale bohužel nesílil. Někde jsem četla že pomáhá čerstvý ananas.
Mám vyšel 7. a 8. KET
Tak Tě obdivuji☺️Ale aspoň to člověku dá naději.... I když je ještě dlouuuuhaaaa cesta
..
Já jsem slyšela tady ohledně toho ananasu tak uvidím. Určitě jsi vzpomenu budu ti držet palečky ať se uchyti a nepustí! 🍀💕
Ahojky děvčata, vidím ze tato skupinka je asik aktuální... Tak napisu svuj příběh... Mame jedno ivf i s et za sebou loni v zari a neúspěšně.. Prave jsem po prvnim ket a cekam az půjdu na krev a bojím se testovat at nejsem zklamaná jak loni.... Mate některá zkušenosti s progesteron bensis a s ms....mam brat az do odběru krve a termin ms mam dnes a nedorazila tak nwm jestli se embrijko chytlo nebo za to může ten progesteron ze mi nedorazila
@pajulabur Ahojky, já co jsem měla teď KET, tak jsem brala nejen progestero,n, ale ještě další prasky a už od 3.dne jsem spinila a nepřestalo to ani když jsem přidala prášky a pak jsem to po vysazení (HCG0 a asi 150 negativních testu) dostala naplno tak na 14 dní.... 🤨Takze Te nechci uklidnovať, ale😇😇😇pokus nedorazila, ber to jako dobré znameni👍
@steter ahoj dekuji za zpr. Asi se to povedlo, udelala jswm ai tt z odpo moci a hned se zbarvila druha carka prilozim foto... Tak si myslim ze mam nadeji, a jinak mrzi me ze tobe se to nepovedlo, snad bud mit taky priste štěstí.... Muj to. Byl prvni ket, ale pred tim jsem mela nekolik iui 1x ivf a ted to ket... A snazeni celkove 6let...
Ahoj. Mám za sebou 3 neúspěšné IUI, jedno IVF. ET nevyšel, včera jsem byla na KET. Mám týden do MS. Po 3 letech si už nedělám naděje ani iluze. Pokaždé jsem byla hodně zklamaná. V ET jsem vkládala obrovskou naději, když mi mrcha přišla přesně na čas. Dost to se mnou zamávalo. Možná to vyzní divně, ale ja už jsem smířená s tím, že to nevyšlo. Nejhorší je, že očekávám špinění, které mám každý měsíc. Včera jsem večer jednorázově zašpinila, nasadila ascorutin a uvidím co bude dál.
@aklin ahij ničeho se neboj a nehazej flintu do zita, taky sem mela straxh a vidis asi je to na dobré cestě jak jsem davala fotku... Skus zachovat klid a nemyslet na to i kdyz vim ze je to moc těžké... Znam to podle sebe.... Taky jswm tomu neverila kdyz nam nevysel et, mela jsem jen jednoho mrazacka, a vipada ze se uchytil... Nasadily ti nejakou pospoeu na udrzeni? (ultrogestan, nebo progesteron bensis?) me jo a asi diky tomu je to na dobre ceste.... Hlavne jestli neco takoveho mas tak nevysatuj az do hcg z krve.... Me rekly u et vysadit v den peipadne ms, a to byla chyba pal ro muselo jot prC v 6tr
@steter tak treba vedel proc neskousi ez jestli by ri to třeba melo uskodit, tak radsi pak udelat ket, vis co myslim si ze člověk by jim mel důvěřovat, kdyz uz se na ne musi obrátit. Ja třeba chodim do fn olomouc a nemuzu si je tam vynachvalit, peistuo super sestry i doktoři na jedničku kam ty chodis?
@pajulabur ja si z toho nic nedělám. Mám jiné starosti než řešit každý píchnutí a počítání dnů. Poslední dobou mám pocit jako kdybych měla mysl v mlze. Jsem dezorietovaná, vlastně nevím kterého je a jaký je den. Všechny dny mě splývají. A dnes mě venku na náměstí přepadl tetanický záchvat.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ano, nám druhý ket vyšel.
Popravdě jsem druhému ketu nedávala moc naději, po těch všech nezdarech a tak jsem začala plánovat dovolenou a různé akce. No a už jsme ty plány ani neuskutečnili. 😊