Hezký den, mám poprvé po IUI a protože jsem byla neskutečně nervózní a bála se co se se mnou bude dít. Úplně si nepamatuji kdy začít brát Utrogestan. Máte některá s tím zkušenost? Díky za brzké a upřímné odpovědi.
@bomeka stačí v den IUI, ale vůbec nic se nestane, když začneš později...a teoreticky by se nemělo stát nic, ani kdybys ho nebrala vůbec-pokud jsi ovulovala, mělo by Tvoje tělo vytvářet ze žlutého tělíska, ve které se prázdný folikul proměnil, progesteronu habakuk 😉 Takže žádný stres.
Ahojky. Určitě ne dřív, jak bude IUI. Nedošlo by totiž k ovulaci., Bere se až den po IUI, IVF apod.
Ahojky. Určitě ne dřív, jak bude IUI. Nedošlo by totiž k ovulaci., Bere se až den po IUI, IVF apod.
Ahoj, díky moc za info 😉 Člověk je hned jistější,když ví že ten druhý už o tom něco ví.
Tak mě ho dr. naordinovala 3. den po ovulaci.
V lékárně mě upozornily na nežádoucí účinky a v letáku je jejich taky dost. Máte s tím nějaké zkušenosti ? Řekli mě užívat 3x1. můžu si vybrat zda-li budu polykat nebo zavádět. Ale při představě že jde zavádět mě nenapadne to polykat a huntovat si játra. Po té co jsem dostala Dostinex na snížení Prolaktinu a celý den jsem byla nepoužitelná tzn.celý den jsem prospala a nebyla možná normálního fungování se trochu obávám jej brát tak jak nařídili.
Zavádět je určitě lepší a příbalové letáky číst s rezervou.....Při polykání jsem byla děsně ospalá, takže i proto lepší zavádět. Já ho zaváděla půl hoďky před vstáváním a v poho....intimka jasan...
Brala jsem ho na cca 1O IUI a 9 IVF a jsem bez následků. Krom úspěchu těhu, to se mi nepoštěstilo dotáhnou do konce, ale to je jiná.
@bomeka nejčastější nežádoucí účinek je ospalost, větší bývá při polykání (vyzkoušeno, při zavádění to na mě vliv nemělo žádný). Jinak jeden výborný dr., který vede i poradnu na porodnice.cz (MUDr. Koucký od Apolináře) říká, že polykání Utrogestanu je naprosto bez efektu, pouze placebo. Plyne z toho jediné-když Utrouš, tak zavádět 😉 (polykat pouze v případě krvácení). Ležet nutné není, účinná látka se vstřebá cca. za 15 minut, což je zhruba doba, kdy se rozpustí a vytéká.
Maminky, mám doma 2 zcela nenačatá balení Utrogestanu (už jsem psala do jiné diskuse - nevím, jestli můžu dát do bazárku, asi ne) - na začátku těhotenství jsem špinila, můj dr mi to hned bez diskusí předepsal, ale já jsem po konzultaci s jinou paní doktorkou nebrala - nakonec nebyl potřeba, vše se upravilo i tak. Bohužel mě ale gynekolog nejdřív tak vyplašil, že jsem Utrogestan v lékárně vyzvedla - hned 2 balení mi napsal emoticon
Tak kdybyste měla některá zájem, ráda pošlu dál. Expirace 01/2015. Kdyžtak piště do IP, domluvíme se.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
já bych řekla, že minimálně by se měl začít brát v den IUI neli i dřív 🙂 držím pěsti