Ahojky chtěla jsem se prosím zeptat kdo s tím máte zkušenost nebo víte. Při ivf dává centrum neschopenku od odběru vajíček až do zjištění těhotenství. A pokud je rizikové tak neschopnost prodlužuje centrum? Nebo gynekolozka nebo obvodní lékař? Moc děkuji za rady😊
Já dostala neschopenku až bylo prokázáno že jsem těhotná. Od ivf centra. A ve 12 týdnu neschopenku přebral gynekolog.
Jinak gynekolog řekl že mám rizikové ptz se mi objevil hematom, a hned po nemám následně vysoký tlak, jsem stále na neschopence a to jsem ve 22 týdnu. Nemyslím si že hned každému dávají neschopenku jen tak. 😳
@andyskarsgard Denisa je po IVF . IVF je automaticky bráno jako rizikové těhotenství. od samého začátku.
Mě neschopenku vystavili v CARU a po srdíčku jsme byla předaná do péče svého gynekologa u kterého jsme měla vedenou neschopnost.
Jinak ano určitě. těhotenství není nemoc a pokud není vyloženě nutný důvod být doma tak se neschopenka (tedy neměla by se) nevypisuje.
@adenka84 já jsem taky těhotná po ivf, a je to moje první těhotenství ve 30. A doktor říkal na Caru že pokud není potvrzené těhotenství neschopenku mi nedá I když jsem byla v ivf když byl největší bum z covidem.
I můj gynekolog řekl že pokud nemám po ivf problémy nejsem na rizikovem.
Bouzel já měla hematom a krvácení. A málem jsme ve 14 týdnu....
@andyskarsgard možná jsou jiná pravidla.. protože v CARU v Plzni neschopenku dávali už v den odběru vajíček.. do doby testu pak se buď neschopnost ukončila nebo pokračovala dál.. ale povinné to nebylo..
Užívej si těhotenství ve zdraví..
Já měla neschopenku od Caru od odběru vajíček až do 12.týdne, až pak mě i s neschopenkou předali mému gynekologovi. Ale je to už 8 let.
@denisa777000 Mně neschopenku po IVF nikdo nedal, ani jsem jí nechtěla (otěhotnění v době covid). Těhotenství po IVF není automaticky rizikové, je to těhotenství jako každé jiné. Samozřejmě pokud nejsou problémy. Jinak si myslím, že pokud neschopenku dají od odběru vajíček po pozitivní test, tak jí budou prodlužovat taky v CAR, protože si tě tam nejspíš pozvou na první ulrazvuk. Já jsem tam byla na ultrazvuku v 7tt a v 9tt, až pak mě předali do péče mojí gynekoložce. Hodně štěstí 🍀.
@denisa777000 ahojky, nevis jestli davaji neschopenku i po ket?
@barborabarbora111 po KET ne.. pouze před OPU... KET je neinvazivní zákrok.. prostě jen oplodnění.. OPU se dělá pod krátkodobou narkózou je to výkon spojen s riziky.. proto se vypisuje pokud si to klientka přeje neschopenka..
@adenka84 já neměla ani narkozu při odberech vajíček lol. 😳
@andyskarsgard Jak to 😲😲😲? Kolik ti odebírali vajíček? Je to prý taková bolest, že se to nedá vydržet, ptala jsem se na to i doktorky. Nechápu, že to někomu udělali "za živa". Mně šíleně bolel podbříšek i po probuzení z narkózy, musela jsem si nechat dát do kapačky lék na bolest, abych vůbec vstala a mohla jet domů. Když to doma ten den přišlo k sobě, tak jsem nemohla skoro chodit, až druhý den to celkem šlo.
@katule1990 já dostala alergickou reakci během narkozy, tak mě museli probrat. Jinak bych se udusila, já jsem nevěděla že mám alergii nic. Doktor řekl že mám na výběr buď si to nechám odebrat nebo to bude zle.... A budu mít problémy. Po hodině konzultaci, mě doktor vzal znovu na sál, a odebrali mi to normálně za "živá" on mě ujistil předtím že kdysi se to tak dělalo. Odebral mi to primář nemocnice. Pak přišel i na vložení. Byla to strašná bolest, znovu už bych nešla kdyby prostě nic nevyšlo. Nakonec mi ET první vyšel a teď jsem ve 22 týdnu, a 4 embrya mám ještě na sourozence. Doktor říkal že když už jsem to zvládla tak snad nám to vyjde a vyšlo. Bolesti jsem měla hrozne, a i dlouho po tom. Odebral 7 vajíček z toho 5 to zvládlo. Jinak mi u toho všechno říkal, a snažil se mě tam uklidnit atd, ale prostě ten pocit a ta bolest jak ta jjehla tam jede, si pamatuji ještě teď. Co člověk nevytrpi pro vytoužené dítě. 😳 Jsem ráda že nám to vyšlo po těch 6-7 letech snažení.
@andyskarsgard Děkuju za vysvětlení a omlouvám se, že jsem tím připomněla ty pocity. Zajímalo mě, jak je to možný. To sis teda vytrpěla strašně, je super, že to nakonec aspoň stálo za to a podařilo se 😍🍀. Mně odebrali 12 vajíček, ale přežili jen 3, ET nevyšel, KET ano, takže na případného sourozence už máme jen jednoho mrazáčka. Ale jsme šťastní, že aspoň jedno mimčo snad bude - jsem 26tt 🙂.
@katule1990 je tak to jsi dal než já. 😳 Tak aspoň že vyšel ten ket, mě doktor říkal že to et je většinou takové spíš zkušební. 😳 Ale nakonec to vyšlo. Tak hlavně že ještě něco zůstalo na příště, já jsem taky za to strašně ráda, že nám pár zůstalo. V pohodě stane se, hlavně že jsme všichni v pořádku. 😳 😳
@andyskarsgard No, já jsem si zase užila při ET. Sice samozřejmě ne tak jako ty při OPU, ale nemohli se mi dostat přes čípek, tak na to musel vzít americké kleště, dost to bolelo a tekla mi šíleně krev. Doma jsem si zevnitř vyndala snad 2 m fáče, nechápu, jak se to tam mohlo vejít 😅. KET už šel líp a taky líp dopadl 🙂.
@andyskarsgard ty jo alergie na anestezii to je tedy pech..já jich měla 13 a bez nich bych tu tedy už nebyla. Hlavně ta předposlední z minulýho roku . To byla operace z vitální indikace.. takže buď rychle pod kudlu nebo smrt..
By mě zajímalo jak se tohle pak v akutních situacích řeší?? Jsem zdravotník a s tímhle jsem se ještě nikdy nesetkala.
@katule1990 jejky tak to jsi měla taky šíleně zážitky. Ale co bychom pro naše miminka neudělali že. 💖
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@denisa777000 buď tvůj obvodní lékař nebo gynekolog.. já ji měla na gynekologii. Bylo to tam pro mě snadnější..