Jsme před IVF a já dítě nechci. Jsem blázen?

kessien
6. led 2024

Ahojky holky,potrebuju se někde vyblejt 🙂)
Měli jsme s manželem krizi velkou,možná si někdo ještě pamatuje.Krizi jsme překonali a já chtela dítě,koukala jsem na manžela a říkala si,ze on bude skvělý otec ze chci někoho z nej protože je skvělý člověk….Mame rok po krizi,řešíme IVF protože u manžela je problém.
A do toho mi kamarádka oznámila ze je těhotná a já si uvedomila že ji to vůbec nezávidím naopak že ji lituji,že ma tři psi a jak to teď bude mít těžký apod.
No a začla jsem pochybovat o sobě a svém vlastním potenciálním těhotenství….A najednou mám myšlenku ze to nechci,ze peníze co máme nasetrene na IVF bych chtela procestovat a pořídit si ještě jednoho psa.Okolí ví,ze nás čeká IVF 😳Jsem blázen ?

mateees
6. led 2024

nejsi, podle mě je to jedna z možných reakcí. (potenciální) těhotenství je velká změna, možná máš jen velký strach, umocněněj tím, že to u vás nejde přirozeně.

fyii
6. led 2024

@kessien na rovinu, pokud uz mate pred IVF, tak to, ze to neslo vas urcite zasahlo.. u nas to po a pred IVF vypadalo chvilema tak na rozvod... je to hodne psychicky narocny.. dej tomu cas, bud se to srovna, nebo se na to vykasles... nam IVF stejne k nicemu nepomohlo, jen to stalo nemaly prachy, a pak az za cas se podarili dve deti samo... ale my nemeli prokazany problem.. kazdopadne ty nasledky co se mezi nami stalo si neseme porad, spoustu veci se uz nezlepsilo...Promysli to, jestli je to jen vydeseni ze situace, ktera ma nastat, nebo jestli jako fakt dite nechces.. v tom pripade by nemelo smysl to podstupovat, pac za a. musis v to verit, aby se to povedlo a za b. je to hodne psychicky narocny pro oba... za c. stoji to prachy...

emillyhk
6. led 2024

No, my se s manželem usnesli, že pokud do půl roku nebudu těhotná, jdeme na vyšetření a případně umělé oplodnění. Ne že bysme se cíleně snažili, ale víc než dva roky jsme nepoužívali žádnou ochranu. Hned další měsíc jsem byla těhotná a první co mě napadlo: "Co jsme to dopr... udělali?" U mě to byl jen prvotní šok, zpracovala jsem si to a dobrý. Ale i když bylo dítě plánované, tak mě to v první chvíli vyděsilo, dolehla na mě ta zodpovědnost a tíha všech změn. Takže být tebou, v klidu bych se nadechla a nechala si to ještě projít hlavou. Může to být jen obava ze změny, ale taky to může být signál, že jste tu krizi s manželem možná úplně nezvládli a ty bys teď k němu byla připoutaná pevněji než kdy dřív... Ať tak nebo tak, držím palce, ať se rozhodneš správně a tak, abys byla šťastná 🍀