Zdravím, mám pocit, že mi klesá IQ 🤦🏼♀️Jako vážně, mám pocit, že jsem na úrovni tchána se stařeckou demencí.
Letos jsem měla 6× lehkou stimulaci pro IUI a 2× pro ICSI.
No a poslední dobou mě to prostě nezapaluje. Něco koupím, pak to hledám po celém baráku, ale nakonec podle účtenky zjistím, že jsem to nekoupila 😂 Žiju v zahraničí a vypadávají mi slova v cizím jazyce ale i v češtině (lidi si musí myslet, že to snad hraju).
Tak si říkám, že je tělo zmatené (přibrala jsem, mám záněty dásní atd.) to vidím, ale není z toho mimo i mozek? Zná to někdo taky?
Pozor, s hormony se nemusí přibrat - jenom zvyšují únavu a chuť k jídlu - a to může souviset i s tou pamětí. Já se pak při stimulacích extrémně hlídala, co jím a už nepřibírala.
@hanalv Já třeba nepřibírám vůbec a jsem za to ráda, jím normálně jako jsem zvyklá, ale pomalu nejím sladké, nemám na to ani chuť. Mozek také funguje, jak má si myslím 😄. Ale strašně se potím a dost mi kolísá psychika jsem přecitlivělá až moc někdy. S pauzami jsem v tom od června.
@merope Já samozřejmě vím že přibrat nemusím, ale bohužel se to děje. Počítám kalorie, hýbu se ale přibírám. Podle mého doktora hormonální nerovnováha, která je stimulací způsobena prostě působí na každého jinak.... okolnosti jako věk, málo pohybu adt. samozřejmě hrají taky roli
@marketa1218 Já si počítám kalorie ale stejně přibírám. Měla jsem 2 hyperstimulační syndrom, s tím jsem jen ležela byla ráda, že dojdu na záchod a to k tomu samozřejmě přispělo.
Podle mého doktora hormonální nerovnováha, která je stimulací způsobena prostě působí na každého jinak...
Na psychiku je to náročné, dneska jsem bulela u filmu jak blázen. Taky se víc potim a myslím že je ten pot i jinak cítít 😂
No co si budeme, není to prdel.
@hanalv Ten hyperstimulačnímu syndrom sranda fakt není no, já ho naštěstí neměla, protože u mě byli hodně opatrní. A ano, každé tělo reaguje úplně jinak. Samozřejmě břicho jsem měla jako balón, ale splaskla jsem docela rychle a jinak mi to nic nedělá až na to pocení hrozný a nervy v kyblu 😀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nevím jestli mají stimulační hormony vliv na paměť a soustředění. Mohou ale rozházet spánek. Spíš normálně?
Já jsem se cítila co se týče soustředění a paměti normálně 🤷♀️ měla jsem ivf a pak hned po sobě 2x stimulovaný ket. Byl to ale pro tělo zápřah...a taky pro psychiku.
Třeba za zhoršení tvé paměti nemůžou hormony, ale dlouhotrvající biilogický stres?? Často si to člověk ani nemusí uvědomovat hlavou, ale jeho tělo je ve stresu, prochází šílenými změnami...Ve stresu tělo nepotřebuje paměť a tak ji omezuje. Spouští se mu fyziologické reakce těla na dvě základní reakce na stres/ ohrožení - k útoku, nebo úniku. (Tělo se ti napumpuje adrenalinem a kortizolem, zúží se ti cévy pro rychlejší zásobování svalů krví, změní se ti zornice, zrychlí dech, odkrví ruce a nohy aby se zanezilo nadměrnému krvácení při boji nebo úniku pred nebezpečím atp atp...) Když tě napadne medvěd, tak utečeš nebo zaútočíš...paměť je ti k 💩
Tím že se často tyhle stresové reakce ( fyziologický připravené tělo k nadměrnému výkonu: útoku či útěku) v reálu často vůbec nevybije ( v TV vidím žraloka a můžu se poserinkat strachy, ale dál jsem kydlá na gauči a chroupu popcorn...), vše se v těke ukládá a škodí. Nejlepším lékem proti stresu tak je POHYB. Ten napumpovaný adrenalin a kortizol se jím spotřebují a tělo se tak zbaví stresové reakce...
Nemoci otěhotnět může způsobovat velké stresové zatížení pro organismus na vědomé či nevědomé úrovni...a úbytek paměti by tak mohl souviset spíš se stresem..