Je tu snažilka, které je 39 let?

Je tu nějaká snažilka, které je 39 let ? Chtěla bych se zeptat, zda si musí platit ultrazvuk ? Minulý rok jsem si ho platit nemusela, platila ho pojišťovna a včera mě v centru řekli, že jsem přesáhla limit, že si ho musím už platit. Volala jsem na pojišťovnu a tam velice nepříjemná ženská, mě začala poučovat, že vše zadarmo bylo v době komunismu, že chtít dítě ve 39 letech je síla a že prostě nemám nárok na jakoukoliv léčbu hrazenou z pojištění. Přitom minulý rok, jsem chodila na ult a žádný problém s tím nebyl. Má některá s tím zkušenosti ?

absintka19
1. bře 2017

Pojistovny plati jen do 39 ukony spojene s IVF. Jakmile je vice nez 39 tak se v CAR plati (vzp mela do 2015-40let, pak zmenili take na 39). Takto to ma vetsina pojistoven, kdyz jdes do CAR. Ptala jsem se.

zanett
1. bře 2017

@valentinkastepanka14 Proboha, jaka pojistovna to byla?! Tak otresne chovani bych asi nenechala jen tak. Co je nejake urednici v pojistovne do toho, kdo se kdy rozhodne mit dite?!😖 Nemam slov!😨 Na tu babiznu bych si stezovala.

absintka19
1. bře 2017

@zanett vsechny to tak maji, radove jiz nekolik let. Neni na co si stezovat. Je to bezna, verejne dostupna informave. Nerikam ze s ni souhlasim, ale vim, ze to tak je a podle toho se musime zaridit.

absintka19
1. bře 2017

@zanett chovani nevhodne, to plne souhlasim ! Otres !

prostejina
1. bře 2017

@valentinkastepanka14 mimo téma - ty ženský z pojišťovny bych dala pres hubu.

pidalka12
1. bře 2017

Ja mám pocit, ze je to 39 + Tzn, ze do 40. narozenin. Myslím, ze to tak měla známá. Ale optala bych se ještě jednou. 🙂 Hodně štěstí ;)

zanett
1. bře 2017

@absintka19 Promin, ale ja jsem mluvila o tom, ze nejaka zenska v pojistovne jde do osobnich invektiv a rozdava rady o tom, ze 'mit/ chtit dite ve 39 letech je sila'! Co to jako je?! Zakaznicky servis na bode mrazu. Dokud budou lidi ovce a nechaji si libit netaktni chovani, nikdy se nic nezmeni. Ted nemluvim o tom, jaka jsou pravidla (ze od 39 let veku si pacient hradi vsechno sam), mluvim o otresnem chovani zamestnankyne pojistovny. Bydlim v zahranici a za tohle by zde ta zenska vyletela na hodinu!

absintka19
1. bře 2017

@pidalka12 nene, je to do dne 39.narozenin. 39+ jiz nehradi. Kdysi to vzp mela jako jedina do 40, ale nyni je to 39,00.

absintka19
1. bře 2017

@zanett psala jsem ze souhlasim 🙂

valentinkastepanka14
autor
1. bře 2017

No do teď mě ultz propláceli, na věku jsem na tom stejně, minulý rok jich proplatili 12 . Já bych na to nic neřekla, chápala bych to, ale poznámky , že je síla mít dítě ve 39 letech, že nejsme v době komunismu, kdy vše bylo zadarmo si opravdu mohla nechat. Ještě mě poučovala, že to do teď hradila pojišťovna z její kapsy.. já to chápu, ale platím vysoké pojistné, nemarodím nic. Ty poznámky mě opravdu dostaly.

pidalka12
1. bře 2017

@absintka19 Aha. Tak ja měla za to, ze to bylo 40 + a teď 39 +
No škoda. My dali za celý IVF 27tis. A to část hradila pojišťovna. Jsou to šílený částky. Fetaky a podobný stát podporuje, ale narozeni děti ne. Ale to jsme jinde.

pidalka12
1. bře 2017

@valentinkastepanka14
Nebud smutná. Beztak s tebou mluvila nějaká zapskla nešťastná ženská, která ma sama se sebou, a možná nic životě, problémy. Nech ji plavat ;)

valentinkastepanka14
autor
1. bře 2017

Já si všechno jinak platím sama, jsem s tím obeznámená, nemám s tím problém, počítám s tím, ale poznámky tohoto typu mě opravdu dostaly. To že se podporují feťáci a jiní to je děs, ale aby někdo podporoval narození dětí to ne.

valentinkastepanka14
autor
1. bře 2017

@pidalka12
byla to nějaká doktorka, podle hlasu byla starší

katykubik
1. bře 2017

ahojky začala jsem se snažit o miminko když mi bylo 42let a porodila jsem synáčka o rok později tj 43
nic jsem platit nemusela max jako kazda jina mamina 🙂 ale faktem je že jsem byla v tabulce stará ale hlavní je nepřipouštět si blbý kecy k tělu takže asi tak ...držím pěsti 😎

valentinkastepanka14
autor
1. bře 2017

@katykubik Děkuji, od jejího telefonátu jen bulím, protože tohle mě přišlo fakt líto.. to že nemarodím, pracuji, odvádím dost peněz a stát podporuje nemakačenka, feťáky, migranty atd..a je finále Vám ženská v pojišťovně řekne, že je to síla jít ve 39 letech na ivf, že pojišťovna nic neproplácí co je s tím spojený, že nejsme v době komunismu, bylo dost nevhodné.

ladana
1. bře 2017

Karma je zdarma, však se jí to vrátí! Nebuď smutná. Lepší mít děti později a s láskou, než dřív, bez rozmyslu. Držím palce! Nějaká ježibaba na telefonu tě přece nesrazí na kolena.

valentinkastepanka14
autor
1. bře 2017

@ladana Děkuji 🙂

jahodnice
1. bře 2017

Ja jaem mela prvni dite tyden pred 40.narozeninami, druhe presne za 18 mesicu. Vek nikdo z lekaru neresil. Je ale pravda, ze ivf proplaci pojistovna pouze do dne 39.narozenin

bamishop
1. bře 2017

@valentinkastepanka14 Nic si z tech reci nedelej, tohle je kazdeho vec. A potrebujes vubec IVF? Jinak na ty ultrazvuky jsou limity i normalne, protze dneska by chtela kazda ultrazvuk pri kazde navsteve gyndy....

mar8
1. bře 2017

Já být tebou, tak napíšu mail na tu pojišťovnu, v kolik jsi volala a na jaké číslo, a upozorním na nevhodné chování, tohle by si určitě neměla dovolit takhle se chovat, určitě to budou řešit, navíc je placena s tvých peněz, které odvádíš do zdravotního

lenbela
1. bře 2017

Pracovnice pojišťovny jednala zcela neprofesionálně , nevhodně a nepřijatelně. Má podávat věcné informace. Na její rozumy není nikdo zvědavý. Pokud to nezvládá, ať jde jinam. Poslala bych písemnou stížnost ( doporučeně) s uvedeným datem, časem, tel. číslem, na kterém se hovor uskutečnil ( přesně jak píše
@mar8 ) a ideálně jménem té pracovnice. Žádala bych prověření věci s tím, že o výsledku žádáš být informována ve lhůtě ( např. 14 dní).
Je mi líto, žes takové jednání musela absolvovat. Netrap se. Ta krá** za to nestojí 🙂

valentinkastepanka14
autor
1. bře 2017

Je to hrozné, je to hlavně na psychiku, chodím do jednoho centra v Praze, kde zkoušíme NATIV, mám nízké AMH a prostě už několikrát, jsem byla na ULTZ a když jsem přijela na odběr, tak bylo po, takhle to mám už od listopadu :(, a prostě tahle ženská mě uplně rozhodila na celý den.

zanett
1. bře 2017

@valentinkastepanka14 Ja vim, ze se ti do toho treba nebude chtit, ale opravdu bych podala stiznost, jak radila mar8 and lenbela. Ja jsem kdysi pred lety nebyla spokojena s otresnym chovanim v jednom luxusnim hotelu v Praze a nestezovala jsem si. Dodnes me to mrzi a uz je to dost let. Zustal mi takovy neprijemny pocit, ze jsem zamestnance toho hotelu nechala, aby mi kaleli na hlavu a sobe ulehcili praci (a jeste jsem v jejich ocich byla urcite za blbku a placali se po ramenou, jak se mnou rychle vybehli😕) a dodnes toho lituju. Dnes bych se zachovala uplne jinak a poslala bych stiznosti vsude, kam by to slo. Slusne a vecne, ale jasne s tim, ze takove otresne chovani by nemelo zustat bez odezvy.
Hodne stesti😉

valentinkastepanka14
autor
1. bře 2017

@zanett v pátek pokud vše půjde dobře, tak bych měla jít na odběr, zeptám se doktorky v centru, zda je to normální a jak to vůbec je ? Protože ze zákona mám nárok na 4 x ultz za 3 měsíce nebo 7 x za celý rok. Prostě to nechápu..věk mám stejný, minulý rok to platili, letos ne. Teď momentálně, na tu ženskou nechci myslet protože mě vážně zkazila celý den. Ale radí mě toto skoro každý. Je to prostě hrozný, jak stát podporuje různé existence místo toho aby podporoval vznik nového života.

jezz13
6. bře 2017

Mně je 37, v CARu mi řekli, že zkusíme 1x IUI a pak rovnou IVF právě kvůli tomu, že pojišťovna IVF proplácí jen do 39. narozenin, tak abychom ty 4 pokusy případně stihly vyčerpat.
Takže se obávám, že už opravdu budete platit. Což nic nemění na tom, že dotyčná z pojišťovny je kráva a na stížnost to opravdu je.

valentinkastepanka14
autor
6. bře 2017

Ano vím, že si musím platit a platila bych si nativní IVF i kdyby mě bylo 35 let, toto neplatí pojišťovna. Mám nízké AMH. Co se týče ult a některých léků, tak ty proplácí pojišťovna. Paní na pojišťovně byla velmi netaktní a nepříjemná a vůbec nevěděla co povídá. Před pár dny jsem byla v CARU a bylo mě sděleno, že jsem blokovaná do května 2017. Že poté mě pojišťovna opět proplatí ult a návštěvu lékaře. Informovala jsem je o tom co mě sdělili mě pojišťovně a paní doktorka mě řekla, že je nějaký limit ult a léků, které mohu mít i v tomto věku . Tak mě trošku spadl kámen ze srdce.

35_a_budu_mamka
6. bře 2017

@valentinkastepanka14 Opravdu se tím netrap. Já mám první mimi ve 36 a chtěli bychom ještě 2. Sestřenka první ve 39 a druhé ve 42. Na tu paní bych okamžitě podala stížnost. Určitě mají monitor

35_a_budu_mamka
6. bře 2017

@35_a_budu_mamka monitorované hovory, tak to nebude problém. Ať si paní uvědomí, kde jsou hranice slušného chování. To hodně přestřelila!

evickazuzanka
8. bře 2017

Mit dite v 39 letech dnes neni nic vzacneho. Ja rodila sve 3 dite v 41 letech, bohuzel nam po ctyrech dnech zemrela. Mame v zivote obrovskou diru a rozhodne chceme jeste zkusit stesti. Kdyz jsem to resila s dokrorkou (i v porodnici) rozhodne se netvarila nejak pohorsene. Drzim pesti a zadne nervy !!!