Ahoj holky,
pomůže mi některá v tom číst a jak špatné to je? Podle všech testu já v pořádku přítel špatný spg. Je to druhá IUI doktorka říkala, že žádná šance tam není. U první IUI po Clostilbegyt jsem měla cystu a jeden folikul. Druhá IUI Trozel dva folíky oba 19mm krásná sliznice a píchnut Ovitrille a v sobotu proběhla IUI po odchodu z ordinace mi řekla doktorka, že to stejně nevyjde ať nejsem naivní. Otěhotněla jste některá s tak špatným spg? Potřebuju malinko povzbudit.
pH 7,5
Objem 2,5ml
Koncentrace 13mil/ml
Celkový počet 32,5mil
Motilita PR+NP 32%
Morfologie 4%
Progresivně pohyblivé 18%
Neprogresivně pohyblivé ( na místě) 14%
Nemotilní 68%
Výsledek Oligozoospermie, Asthenozoospermie
Manžel dostal přímo léky u Dr na kvalitnější spermie už nevím jak se jmenovaly ale zabraly na poprvé a běhá nám tu budoucí prvňáček
@ivkasolavova škoda, že už nevíte jak se jmenovali, hned bych se šla na ně zeptat 🙂
@11moni94 už je to 7 let bohužel , ale napsali nám je přímo tam , tak zkuste se taky na nějaké prášky zeptat pro pana
Norma koncentrace je 15mil/ml, takže 13ml/ml je opravdu málo, to je pod normou. Celkový počet to samé, má jich být 250mil a tady je pouze 32mil. Pohyblivost taktéž, progresivní pohyblivost má být min. 32% a tady je 18%. Docela špatné parametry. To bych tipla určitě na asteno nebo terato.
To IUI je s takovým spermio úplná blbost a plýtvání časem, energií i penězi. Rovnou IVF, kdy přece vyberou zdravou živou a pohyblivou spermii, kterou rovnou dají do vajíčka. Tečka, není co jiného řešit.
Mimochodem, pokud by mi doktorka v Caru řekla: že to stejně nevyjde, ať nejsem naivní - tak bych jí asi málem vlepila facku, jako co si to dovoluje! Také bych zvažovala okamžitou změnu lékaře nebo rovnou Caru!!!
Já bych neztrácela čas IUI a šla ba IVF ICSI 🤷♀️
@11moni94 ahoj tento spermio nic moc naděje malá ale je… má malý počet a hlavně velmi nízkou pohyblivost čtu to opravdu už v celkovém kontextu … nevekej na nic s nim je šance minimální záleží kolik ti je let a jk dlouho chceš riskovat zd se stane zázrak pokud už je ti přes 30 běžte do ivf pokud chceš dítě s tímto partnerem
@rosalindamelinda sorry jde asi o formulaci ale lepší než plane neděje pokud je tazatelce před 30 nemá čas jestli někdy zabloudí nějaká partnerovi spermie šance je minimální … Js vYch raději upřímnou doktorku než plky o tom ze naděje umírá poslední
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Osobní zkušenost nemám, jen vím, že spermiogram je hodně ovlivnitelný...bylinky, vitamíny, životospráva, promítne se do něj i viróza.