Je to opravdu tak špatný SPG?

11moni94
20. kvě 2024

Ahoj holky,
pomůže mi některá v tom číst a jak špatné to je? Podle všech testu já v pořádku přítel špatný spg. Je to druhá IUI doktorka říkala, že žádná šance tam není. U první IUI po Clostilbegyt jsem měla cystu a jeden folikul. Druhá IUI Trozel dva folíky oba 19mm krásná sliznice a píchnut Ovitrille a v sobotu proběhla IUI po odchodu z ordinace mi řekla doktorka, že to stejně nevyjde ať nejsem naivní. Otěhotněla jste některá s tak špatným spg? Potřebuju malinko povzbudit.
pH 7,5
Objem 2,5ml
Koncentrace 13mil/ml
Celkový počet 32,5mil
Motilita PR+NP 32%
Morfologie 4%
Progresivně pohyblivé 18%
Neprogresivně pohyblivé ( na místě) 14%
Nemotilní 68%
Výsledek Oligozoospermie, Asthenozoospermie

lenerka1
20. kvě 2024

Osobní zkušenost nemám, jen vím, že spermiogram je hodně ovlivnitelný...bylinky, vitamíny, životospráva, promítne se do něj i viróza.

11moni94
autor
20. kvě 2024

@lenerka1 přítel bere už 4 měsíce selen zinek repromen a změnil stravu a stále je spermiogram špatný. Už nevíme co víc dělat :(

gruyerre
20. kvě 2024

@11moni94 mám zkušenost ještě s horším. K těm vitamínům, co bere, bych ještě poradila kotvičník + kořen maca

11moni94
autor
20. kvě 2024

@gruyerre děkuji, určitě přítelovi naordinuji. Máte nějaký konkretní co jsou už vyzkoušené a pomáhají?

lenerka1
20. kvě 2024

@11moni94 Kotvičník bereme v tinktuře od Podhorné.

ivkasolavova
20. kvě 2024

Manžel dostal přímo léky u Dr na kvalitnější spermie už nevím jak se jmenovaly ale zabraly na poprvé a běhá nám tu budoucí prvňáček

11moni94
autor
20. kvě 2024

@ivkasolavova škoda, že už nevíte jak se jmenovali, hned bych se šla na ně zeptat 🙂

ivkasolavova
20. kvě 2024

@11moni94 už je to 7 let bohužel , ale napsali nám je přímo tam , tak zkuste se taky na nějaké prášky zeptat pro pana

rosalindamelinda
22. kvě 2024

Norma koncentrace je 15mil/ml, takže 13ml/ml je opravdu málo, to je pod normou. Celkový počet to samé, má jich být 250mil a tady je pouze 32mil. Pohyblivost taktéž, progresivní pohyblivost má být min. 32% a tady je 18%. Docela špatné parametry. To bych tipla určitě na asteno nebo terato.
To IUI je s takovým spermio úplná blbost a plýtvání časem, energií i penězi. Rovnou IVF, kdy přece vyberou zdravou živou a pohyblivou spermii, kterou rovnou dají do vajíčka. Tečka, není co jiného řešit.
Mimochodem, pokud by mi doktorka v Caru řekla: že to stejně nevyjde, ať nejsem naivní - tak bych jí asi málem vlepila facku, jako co si to dovoluje! Také bych zvažovala okamžitou změnu lékaře nebo rovnou Caru!!!

reeeza
6. čer 2024

Já bych neztrácela čas IUI a šla ba IVF ICSI 🤷‍♀️

europa00
8. čer 2024

@11moni94 ahoj tento spermio nic moc naděje malá ale je… má malý počet a hlavně velmi nízkou pohyblivost čtu to opravdu už v celkovém kontextu … nevekej na nic s nim je šance minimální záleží kolik ti je let a jk dlouho chceš riskovat zd se stane zázrak pokud už je ti přes 30 běžte do ivf pokud chceš dítě s tímto partnerem

europa00
8. čer 2024

@rosalindamelinda sorry jde asi o formulaci ale lepší než plane neděje pokud je tazatelce před 30 nemá čas jestli někdy zabloudí nějaká partnerovi spermie šance je minimální … Js vYch raději upřímnou doktorku než plky o tom ze naděje umírá poslední