Je něco na zlepšení kvality vajíček?

kolapav
20. únor 2018

Ahoj, prosím je něco na zlepšení kvality vajíček ? Jsem už za 40 beru jen Femibion děkuji .

martina_vaneckova
20. únor 2018

Inositol by měl také zkvalitňovat. Dá se koupit buď v pytlickach pod názvem Inofolic nebo Inositol,ale já ho kupovala ve velkém balení od MyProtein

kaja2016
20. únor 2018

Me je teda 36. Taky můžu doporučit ten inositol. Brala jsem inofolic. Melo by se to tři měsíce před početím. Podařila se nám dcerka. Jinak jsem dvakrát potratila v 1.trimestru. U prvního jsem brala Ten Femibion, u druhého listovku, teď budu zase zkoušet ten inofolic. Ale otázka je jestli to není náhoda..

skit
20. únor 2018

Drmek kapky

alasar
12. bře 2018

Ahoj, nevím, jestli sem můj dotaz patří, ale prosím o názor. Máme za sebou 1. neúspěšné IVF. Jedenáctý den přišlo krvácení. Jak dlouho menstruace trvala? Před hormony jsem jí mívala slabou 3-4 dny ted trvá šestý den a neustává. Chceme s partnerem jít na další pokus, bohužel jsme měli jen jednu morulku. Nic víc. Jak dlouho je dobré počkat? Partner je v pořádku, já mám problém s kvalitou vajíček… Zkouším je zlepšit ájurvédou (Ar­thavaprash a Ashoku) ale prý nemám možnost svou plodnost nějak ovlivnit. Existují nějaké doplňky co podpoří kvalitu vajíček? Díky za rady 🙂

kolapav
autor
12. bře 2018

Ahoj, pomáhá fertiprona,inositol (složení je stejné jen cena jiná) a maca co vím ale určitě někdo doporučí i jiné doplňky. Je potřeba je brát aspoň tři měsíce. To krvácení bych řekla že je normální díky stimulaci a utrogestanu bývá sliznice větší.

alasar
13. bře 2018

Kamarádka mi doporučila i akupunkturu... jenže tohle je všechno asi běh na dlouhou trať. Je jasné, že hned nemůžu čekat zázraky, ale nevím, jestli má smysl najednou začít se všemi alternativními způsoby léčby...

danaet
24. dub 2018

@alasar Ahoj, sice později, ale přece. Kvalitu vajíček máš možnost ovlivnit, ale je to proces minimálně na 3-6 měsíců. Já měla prvně taky špatné výsledky během IVF. Prvně 3 vajíčka - 2 horší blastocysty - neuchytili se. Další IVF jen 1 vajíčko a embryo se přestalo asi 3-4 den vyvíjet. Pak jsem přešla na nízkosacharidovou stravu, doplňuju hlavně inositol - vápník - vitamín D (všechny zlepšují kvalitu vajíček). Hormonální profil se výrazně zlepšil, během IVF odebráno 16 vajíček a je z nich 6 expandovaných blastocyst. Uvidím, jaké kvality, protože máme u nich genetiku PGS, tak momentálně čekám na výsledky. Ale už ten počet je zlepšení.

alasar
22. kvě 2018

@danaet Ahoj jak ti to dopadlo? Já jsem teď 9 dní po druhém ET tak čekám jestli budeme mít štěstí. Měli jsme 7 vajíček z toho zůstal zase jen jeden pokus. Začínám propadat panice. Dost brzy, ale nějak se s tím nemůžu popasovat. Mezi prvním a druhým pokusem jsem docházela na fytoterapii, pokud to nevyjde pro letošek si dám pauzu a budu v bylinkách pokračovat. Co přesně znamená nízkosacharidová strava?

danaet
26. kvě 2018

@alasar Ahoj, já teprve čekám na menzes, abych mohla začít stimulovat na KET. Po PGS máme nakonec jen 1 zdravé embryjko, chlapečka, tak uvidíme. Žádná sláva nakonec, asi bych byla klidnější, kdyby zdravé byly aspoň 2, ale co už. Měli jsme ICSI, tak se mohlo stát, že vybrali špatné spermie. Budu mít ale KET stimulovaný, protože mám pcos a čekat na ovulaci by bylo trošku sci-fi. Takže mám náplasti climara + estrofem + medrol na imunitu. Budu praktikovat i pití červeného vína :D, cvičím 5 tibeťanů a necháme dát i embryoglue. Ty už asi víš u sebe výsledek, že? Podařilo se? http://www.meltingpotdiaries.com/2014/06/primal... doporučuji dočíst do konce 🙂

kolapav
autor
26. kvě 2018

Nízkosacharidová strava je skvělá, pomáhá při pcos když chceš můžeš hubnout a nehladovíš. Spočívá hlavně v tom že jíš potraviny s nízkým obsahem cukrů a škrobů, hodně zeleniny, sýrů, masa. Můžeš se podívat na facebook do skupiny Nízkosacharidové stravování pro zdraví a hubnutí.

alasar
30. kvě 2018

@kolapav Tak jsem to zkoukla a asi se tím směrem nevydám. Mám nesnášenlivost lepku tak se bojím zasahovat do stravování další redukcí potravin. Řekla bych, že jím zdravě. Vzhledem k tomu, že na lepek jsem přišla vylučovací metodou po půl roce filtrování potravin, které mi nedělají dobře, mám v tom co jíst celkem jasno.

alasar
30. kvě 2018

@danaet Ahoj tak druhý pokus zase nevyšel. Desátý den přišlo krvácení. Červené víno opravdu pomáhá? Musím změnit značku :D Jak ti to dopadlo? Myslíš že embrioglue pomůže? Já si ho nedala, teď se bojím jestli to nebyla chyba. I když, špatné embrio by se stejně neudrželo...

danaet
1. čer 2018

@alasar Tak nízkosacharidovka je bezlepková strava v podstatě, akorát ještě vylepšená tím, že se nejí ani škroby, které v bezlepkové stravě jsou v hojném počtu. Ale určitě nejsem striktním zastáncem, každý si musí najít takový typ stravování, který mu sedne a bude mu i zároveň prospěšný, jinak to nemá smysl, lámat pak něco přes koleno. Já osobně piju červené víno od pana Michlovského, edice Ch. Dowina, Frankovka barrique nefiltrovaná. Vínko zrající v dubových sudech a není čištěné chemikáliemi. Je moc dobré. Určitě pomáhá minimálně na kvalitu sliznice. V mém okolí je holčina, která má se sliznici problém a s červeným vínkem se nakonec IVF povedlo. Já embryoglue dát nechám. Ve finále určitě záleží na kvalitě embrya, na kvalitě sliznice a na správném načasování, takže ať už je embryoglue čistě jen placebo nebo ne, tak ho dám. Říká se, že to zlepšuje úspěch sice jen o 5%, přičemž se určitě musí sejít zdravé embryo, kvalitní sliznice a to dobré načasování, ale tak máme jen 1 zdravé embryo po PGS, tak proč to embryoglue vynechávat, že. Už jen pro pocit, že jsme dali maximum, co šlo. Pokud jsi neměla teď genetiku embrya, tak se vůbec netrap tím, že jsi neměla embryoglue. Embryo asi nebylo zdravé a nechytlo by se tak jako tak. Akupunktura určitě může taky pomoci k úspěchu. Stejně tak jako strava, cvičení atd. Je to věda a každému zabere něco jiného. Nějaká vyšetření jsi měla před IVF? Já měla AMH, hormonální profil, PCT test, genetiku, imuno. A u embryjka teď to PGS. Ve středu jdu na ultrazvuk, jak vypadá sliznice. Na KET teď stimuluji climarou + estrofemem a na imuno mám medrol. Plus si cvičím každé ráno 5 tibeťanů, a dávám si decku vínka denně.

alasar
1. čer 2018

@danaet Ahoj 🙂 Jak jsi dopadla na UTZ? Měla jsem jenom imuno vyšetření u paní doktorky Malíčkové. To dopado dobře. Jinak žádná jiná vyšetření nedělali. Chodím k Apolináři a začínám se bát, že léčba s minimálními doplatky má svoje úskalí v malé snaze o zajištění všech možných vyšetření. Cvičím Mojžíšovou, ale pět tibeťanů je asi hodně o dýchání, zkusím oprášit hormonální jógu a spojím to dohromady. Máš pravdu. Nic se nemá lámat přes koleno. Už jsem zjišťovala jak je to s adopcí. Prostě to nějak dopadne. Je tak moc faktorů které to ovlivňují... o genetiku embrya sis řekla sama?

danaet
4. čer 2018

@alasar utz budu mít až ve středu. Jinak o žádné z těch vyšetření jsem si nemusela říkat sama. Doktor mne na všechny poslal nebo sám udělal hned po vstupu do CAR. Dělá to automaticky u všech pacientek, dřív než dojde na IUI či IVF. A o genetiku embrya jsem si taky nemusela říkat, taky to dává automaticky. Párová genetika je podstatná, může určit v čem konkrétně je problém a to se pak dá řešit. To vyšetření bylo celé na pojišťovnu, vůbec nic jsme neplatili a genetika embryjka pak stála 5 tisíc Stačí jak ti genetik pak napíše ve zprávě, že doporučuje genetické vyšetření embryí a pak už téměř celá suma jde na pojišťovnu, co se týče PGS nebo PGD u embryjek. Genetiku embryí může doporučit na základě výsledků, že třeba najde něco dědičného nebo na základě věku. Já ji mám z toho důvodu, že mi je 35. Navíc genetička nám nechala udělat krom vyšetření mého a manželového DNA i testy na dědičnost svalové atrofie a cystické fibrózy (asi to dělají všem pacientům snažícím se o dítě) a u mne ještě i test, jak vstřebávám kyselinu listovou. Prý to většina žen není schopna dostatečně vstřebat, ale u mne to je ok. Je to celkem jednoduché vyšetření, ale na výsledky se čeká klidně i 2-3 měsíce. Vyplníte s partnerem takový genetický rodokmen. Kde vypíšete vlastně příbuzenstvo a kolik mají let, případně v kolika letech umřeli, a vypíšete u každého nemoci, o kterých víte, že mají nebo prodělali, případně příčinu úmrtí. A pak odevzdáte oba dva krev a budete už jen čekat na výsledky. Nic složitého to není. A potom to PGS, co jsem měla u embryjek, tak embryjka se oplodnila, pak prošla prodlouženou kultivací a asistovaným hatchingem, pak se z nich pár buněk bioptovalo. Embryjka se následně vitrifikovala a vzorky šly na testy. Výsledky trvaly 3 týdny. Takže mám stimulku teď na KET. KET se pak neplatí, tím, že nebyl ET a muselo se mrazit kvůli genetice, tak KET je pak jen dokončení cyklu. Teď jsem četla, že embryjka, co projdou jako "zdravá" po PGS, mají až 70% šanci dojít až k srdeční akci. Samozřejmě není to 100% a otěhotnění z toho taky nemusí být, ale aspoň se nevkládají pak embryjka, které nemají vůbec žádnou šanci. Měla jsem 6 expandovaných blastocyst, ale jen 1 prošlo PGS. Chlapeček to je. Takže jde vidět, že i když jsou blastocysty pěkné a expandované, tak kdybych neměla PGS tak taky můžu absolvovat 5 totálně neúspěšných transferů, že.

danaet
4. čer 2018

@alasar jinak teda si myslím, že každé CAR postupuje jinak. Třeba si tvoje CAR neumí správně vyžádat pak příspěvky od pojišťoven a proto na vyšetření neposílají. Nikdy nevíš. Taky jsem dříve koukala, že můj CAR postupuje jinak než jiné kliniky. Že se dělají všechny vyšetření předem, co jinde se dělají až po x neúspěších.

danaet
6. čer 2018

@alasar Tak sliznice přes 10 mm a v pondělí KET, pokud se embryjko rozmrazí.

alasar
7. čer 2018

@danaet To je paráda, držím palce ať všechno proběhne jak má. Tohle čekání je pro nervy ze železa. Do jakého CARu chodíš? Užíváš nějaké léky aby embryo správně zahnízdilo? Dneska jedu na kontrolu. Doufám, že mě nějak vyšetří...

danaet
7. čer 2018

@alasar chodím do CAR ve Frýdku Místku, ale doktor nemá embryologickou laboratoř, takže embryologická část je v Eurofertilu v Ostravě. Beru momentálně náplast climara + estrofem + utrogestan + medrol. Vitamínky mám GS mimistar forte.

alasar
10. čer 2018

@danaet tak to je ode mě víc z ruky než Apolinář 🙂 nicméně nás poslali na genetiku tak snad zjistíme tam kde je zakopaný pes

danaet
12. čer 2018

@alasar genetika může napovědět. Hlavně pak můžou dát doporučení k PGS nebo rovnou PGD a to napoví úplně nejvíc.