Je mi přes 40 a podstupuji IVF. Někdo podobně?

jitula82
18. kvě 2024

Ahoj, včera (17.5.) jsem absolvovala xxxxx transfer s darovaným vajíčkem. Je někdo v podobné situaci? Můžeme se vzájemně podpořit, diskutovat, sdílet tuto důležitou část našich životů.

junetule
18. kvě 2024

@jitula82 ahoj, je mi 44 a 22.3. jsem byla uz na sestem transferu darovaneho vajicka. Poprve vajicko jine darkyne, ultrazvuk mam 28.5., tak jsem jako na jehlach, jestli konecne.

junetule
18. kvě 2024

@jitula82 Pro dovysvetleni. Ze se embryjko ujalo vim, ted jsem v 11tem tydnu, ale po tolika neuspesnych pokusech dokud nebude alespon po prvnim trimestru a screeningu, tak nebudu klidna.

jitula82
autor
18. kvě 2024

@junetule Ahoj 🙂 Tak to velká gratulace!! Moc držím palce! V srpnu budu mít 42 a mám za sebou celkem 4 neúspěšné transfery. 2 pokusy byly s mým vajíčkem, další 2 (jeden pokus dokonce se 2 embryjky) s již darovaným vajíčkem. Včera mi transferovali našeho posledního bobka. Po naléhání jsem si zaplatila ještě ERA test a zjistilo se, že mi děložní sliznice později "dozrává" a přesto, že jsem ji měla vždy vysokou, nebyla připravena. Tentokrát mi transfer posunuli o 2 dny, tak jsem opravdu zvědavá. Je to velmi psychicky náročné, ale dáváš mi naději, že i přes několik neúspěchů, je tady happy end.

jitula82
autor
18. kvě 2024

Do 28.5. držím nejvíc palce!! Pamatuješ si, kdy sis dělala test? Jestli jsi čekala těch 14 dnů nebo jsi testovala dřív?

jitula82
autor
18. kvě 2024

@junetule A ještě jedna otázka... oproti těm předchozím pokusům, cítila jsi se jinak? Vnímala jsi změnu, únavu apod? Někdo cítí uhnízdění, někdo nemá žádné příznaky......

junetule
18. kvě 2024

@jitula82 Taky ti drzim vse, co se drzet ma, at to vyjde. Ja mela prvni transfer sve vajicko a nic. Pak tri vajicka prvni darkyne, ktere bylo 34 let, dve se neujali a jedno ano, ale v devatem tydnu prestala byt akce, pry ze by i ta pani by potratila. Pak dalsi darkyne 20 let a prvni transfer, pozitivni test,ale v patem tydnu krvaceni a bohuzel veliky hematom. Ted transfer, uz jsem lezela v sedmem tydnu v nemocnici s hematomem, ale nastesti byl dole a klid na luzku pomohl. Tak pevne verim, ze to ted konecne vyjde 🙂

junetule
18. kvě 2024

@jitula82 nevydrzela jsem 14 dni, tento test je paty den po transferu a uz tam neco malo bylo. Kdyz jsem neotehotnela, byl test uplne bily, zadna smouha.

junetule
18. kvě 2024

@jitula82 necitila jsem se jinak. Vzdy me po par dnech zacali bolet prsa, kdyz byl vysledek pozitivni. Pri negativnim nic. Ted mam rizeny cyklus. Takze si picham injekce prolutex, pak inhixu na redeni krve, davam si cipky, beru hormony i v lecich, mazu oestrogel. Je toho dost, ale za ten vysledek stoji cokoliv podniknout 🤗

jitula82
autor
18. kvě 2024

@junetule Máš toho za sebou tedy požehnaně! Pozitivní test znamená pouze začátek, těch prvních 12 týdnů musí být nekonečné čekání. Mně se tedy těhotenství zatím nikdy nepodařilo, moje dárkyně má 29 let, zdravé dítě už má a z jejich vajíček jsou další zdravá miminka. Embryo mělo jedničkovou kvalitu, opravdu hodně doufám🙂 Jinak jsem v lécích mnohem skromnější, mám jen Duphaston a Ostrovem.

junetule
18. kvě 2024

@jitula82 Hlavne, ze ti prisli na tu sliznici, ze neni pripravena. Tak bud pozitivni a ver, ze vse dobre dopadne 🙂 drzim pesticky ✊ vim, jak nekonecne cekani je tech 14dni do odberu. Kamaradce se povedlo hned na prvni pokus, ale vsechny testy doma negativni. Uz se s tim smirovala a najednou na krvi ejhle pozitivni. Po tydnu zkousela mamatest znova doma a porad negativni. A ted je z toho dvoulety klucina 😂 kazde telo holt reaguje jinak.

europa00
19. kvě 2024

@jitula82 ahojky držím palce po ivf se dá najít duch ns testu už 4 den po transferu… už jsem věděla zd to není ovitrelle a teď už pak sílil. Počítám ze to vkládali už 5 denní blastocystu takže +4 dny je cca 9 DPO to už se muže něco malinecko na testu objevit čitelnější to bývá tsk 5-6 den po transferu. A citila jsem jskoby takové dloubaní pichnuti atd. Bylo to moje poslední embryo a teď ti vedle je spinka skoro 2 lety klučina. Držím palce

merope
19. kvě 2024

@jitula82 Já si po transferu s darovaným už ani nedělala test, že na to nemám nervy - a pak jsem se málem složila sestřičce v CARu, když mi řekla, že jsem těhotná. Byl to 5. cyklus IVF, první s darovaným, zůstali nám pak 3 mrazáčci, tam to už nevyšlo. Synovi už je 5, rodila jsem ve 43. Držím palce.

jitula82
autor
19. kvě 2024

@merope Ahoj, měla jsi nějaké "příznaky"? Také mě napadlo, že bych se na testování vykašlala 🙂

jitula82
autor
19. kvě 2024

@europa00 Hezký večer, vkládali mi 4 denní. Jen doufám, že byla má děložní sliznice už natolik "vyvinutá", aby se embryo chytlo.... To byl od začátku problém, který zjistili až před tímto "posledním" pokusem. Další mražáčky bohužel nemáme :(

merope
19. kvě 2024

@jitula82 Asi nic zásadního - prostě jsem si připadala úplně normálně. Já už se smířila s tím, že děti mít nebudu, jen abych nelitovala, jsem se rozhodla zkusit ještě to darované jako poslední pokus a pak si prostě zařídit život bez dětí. Takže jsem se ani nějak nepozorovala, prostě jsem to už tak nějak brala, že to stejně nevyjde... a vyšlo.