Ahoj holky,
mám prosbu můžete mi prosím napsat Vaše zkušenosti z pražských CAR ?? Teda kromě Gestu ten znám ....
Plánuji třetí IFV a nevím kam jít ....
Děkuji
Já sice nemám miminko z Gennetu (zázrakem se to povedlo přirozeně i při dg. neprůchodné vejcovody a imunitní problémy), ale mám s nimi dobré zkušenosti a na 3. pokus tam půjdu, i když první KET u nic nevyšel ☹ - mrazáčci byli z Pronatalu . 2x IVF a 1x KET byl v Pronatalu v Praze a vůbec nedoporučuji, neobtěžovali se při neúspěších udělat mi žádná vyšetření, jako imunilogii, hematologii či genetiku, to udělali teprve v Gennetu a tam zjistili, že máme (kromě jiného) i problém s imunologií, mám vysoký počet NK buněk, což nějakým způsobem zabraňuje uhnizďování embryjka do sliznice, ale snad se to dá nějak léči a také nějakou poruchu srážlivosti krve, což také může zabránit výživě embryjka, ale oboje se dá nějak medikamentózně ovlivnit a neublíží to miminku.
Jinak Pronatal fakt nedoporučuji, bylo to tam jak na běžícím pásu, hodně neosobní přístup, po ET nás leželo 6 na jednom pokoji, (i když už to snad změnili), bylo tam hodně cizinek, což samo o sobě vůbec nevadí, ale spíš se věnoval personál jim, jako samoplátcům a nám jen okrajově. Fakt mi děsně vadil ten přístup personálu, děs, běs. Manžel dokonce tvrdil, že z nás jen tahali peníze a že předem věděli, že to nemůže vyjít. Po 3. neúspěchu, když jsem si říkala právě o výše uvedená vyšetření mi bylo řečeno, že je to zbytečný, že se to dělá až po 4. - 5. neúspěchu, protože se to prostě stává, že to nevyjde na poprvé, ale kdybych čekala tak dlouho, to by bylo u mne už skoro po "hrazených" pokusech a já bych se nedoplatila a všechny "hrazené" bych vlastně vyplácala jen proto, že mi nebyli v Pronatalu schopní udělat základní vyšetření ☹
Přeji hodně štěstí při výběru CARu s úspěšným koncem a brzké nalezení // 🙂
Ahoj, souhlasím s leneclenec. Já byla na prvním IVF v Iscare v Praze a přístup fakt parádní a teď mám doma téměř 2,5 letou zdravou holčičku. Další mimi se nedařilo, tak jsem teď v únoru byla na 2.IVF v Pronatalu a bohužel nic. A přístup teda fakt jak na běžícím pásu. V Iscare tě ubytujou na pokoji - vymalováno, barevný povlečení, fakt krásný prostředí a v Pronatalu? Tam tě šoupnou do místnosti - to ani nebyl pokoj, přišlo mi to jak pitevna. Zelený dlaždičky až skoro do stropu, dvě mini okna u stropu, místo postele divný lehátka, místo prostěradla papír a místo deky nějakej hadr zabalenej v papíru nebo co. A taky mě překvapilo, že po přenosu embryí tě za půl hoďky vykopnou a jde další parta holek. Takže Pronatal určo ne. (Jo jinak přístup doktorů neznám, protože jsem z ČB a chodila jsem tedy k dr. Mayerovi tady u nás a jen odběr a pak přenos v Praze.) Také přeju hodně úspěchů a alespoň jedno zdravé mimi 🙂
já mám taky dvojčátka z Gennetu a nedám na ně dopustit...sice jsem tam chodila během roku 2008 a pak jsem četla, že tam došlo k nějakým změnám, ale přestoupila tam kamarádku z Pronatalu a je jak v Jiříkově vidění🙂).
Krásný pokoje, po OPU jednolůžák na dospání, klasický pokoj, pohodlná postel, skříně, televize, kožené křeslo pro manžela/doprovod, dokonce teď už sami volají denně a informují o stavu vyvíjejících se embryí (za mě jsem tam musela volat sama). Po transferu jsem sice byla na pokoji, kde nás bylo víc, tuším 4 postele, ale odděleny mobilními paravany, na sálku obr plazma, kde můžeš sledovat zavádění embryií přímo v akci...
výhodou je, že tam pak můžeš docházet i na velké ultrazvuky, přičemž ten prvotrimestrální je tam pro pacientky CARu zdarma. Sestřičky více méně přívětivé, ceny řekla bych standardní, prostředí špičkové.
Ale nemám jinou zkušenost, já jsem šla rovnou tam....
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
My máme dvojčátka z gennetu, doporučuju. Hodně štěstí.