Ahoj, jsem po třetím transferu. Poprvé se nic nechytlo, podruhé TT i krev pozitivní a do 3 týdnů potrat, potřetí (nyní) jsem 13. den měla pozitivní TT a 16. den zas negativní (bez kontroly krve). Dnes 19. den jsem dostala MS. Volám od CARu a tam mi paní na recepci pověděla, že si tedy mám počkat do další MS a pak zavolat a domluvit se na dalším pokusu. Na mou otázku, zda mě někdo zkontroluje, protože to beru, že jsem možná zase potratila - mi říká, že TT byl pozitivní nejspíš od Utrogestanu, takže tedy není nutná kontrola do doby dalšího pokusu. Věřím, že to myslela dobře a ví, co říká, ale jen bych chtěla znát váš názor, zda to opravdu mohl být potrat nebo by bylo z jiného důvodu dobré mě prohlédnout (tak jako po prvním potratu)?
Dle lékařů se potrat bere až po nálezu v deloze se srdeční akcí. Do té doby je to tzv biochemicka gravidita a tu nikdo neřeší. Mám to za sebou několikrát.
Aha, ok. Každopádně se mi smývá rozdíl mezi potratem a biochem. graviditiou. Myslím tím, že kdyby mi udělali (například na mou žádost) i test krve a potvrdili těhotenství, tak by to pak řešili jako potrat, (jako v mém předešlém případě, kdy mě pozvali na kontrolu a dali mi zprávu atd). Nyní jsem test krve neměla, doktoři měli ode mě jen zprávu o pozitivním a o pár dnů negativním TT a uzavřou to na biochem. graviditu. Jen mi to vrtá hlavou, ale uklidnili jste mě, děkuji vám!
@viviani Ale ono není moc co řešit. Pokud to nedošlo až k revizi, tak stejně řeknou nechat proběhnout MS a pak max idelani UTZ jak roste sliznice. Potrat se bere po nálezu v deloze. U IVF obvykle tři týdny po transferu nejdřív.
@barulina pokud je nutná revize, tak to samozřejmě řeší. Také jsem ji musela podstoupit v 9tt. Pro pojmenování je základ zda srdíčko tloukli a přestalo (zamlklý potrat) nebo vůbec nezačalo (biochemicke těhotenství). Přesnou linii mezi tím nikdo nemá. Potvrzení z krve v tom žádnou roli nehraje. U nás v CAR se na krev třeba vůbec nechodí
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Utrogestan ti na testu // neudělá.Bohužel se obávám,že jsi opět neuspěla.Test bych zkusila po konci ms.Mám za sebou taky tři potraty.Krom Utrogestanu mi v Caru dali taky ještě Fraxiparin injekce,které výrazně napomáhají k prosperitě těhotenství ( i když primárně slouží k ředění krve).Měla jsem strach,že se opět nepovede a nyní jsem v 26 týdnu. Zkus to pořešit.Případně ještě genetické vyšetření vajíček