Ahoj, je mi 36 let, mám 11ti letého syna přirozenou cestou z prvního manželství a 28mi měsíčního se současným manželem po IVF. Důvod IVF byl špatný spermiogram, zadařilo se hned na poprvé, zavedli mi dvě embria, jedno se uchytilo. Nyní se pokoušíme o další miminko, ale nějak se nedaří, mám za sebou dva KETy, kdy se embrijko neuchytilo. Nyní jsme v situaci, kdy máme u ledu jedno poslední embrijko a víme že do dalšího cyklu IVF nepůjdeme. Takže poslední KET, poslední šance... Embrijka které mi zaváděli v neúspěšných KETech, byly blastocysty nejlepší kvality, moje sliznice podle doktora ukázková, nemusela jsem brát ani léky na růst sliznice, pouze jsem 3x denně zaváděla dva utrogestany, ale neotěhotněla jsem. Teď nás čeká ten poslední KET a já hledám cokoliv čeho bych se mohla chytnout, cokoliv čím bych mohla uchycení embrijka podpořit. Proto mě zajímá co pomohlo v podobné situaci Vám?
@78marcela Tak v neděli máme transfer, ale jsem trochu v šoku z přístupu doktora. Když jsem se ho už při odchodu zeptala jestli to můžu ještě něčím podpořit, tak mi předepsal injekce fraxiparine. Jako jestli ho potřebuju tak nechápu proč mi to nenapsal už dřív, kdybych se nezeptala tak by mi to nepředepsal ani teď... No tak snad, doufám, že tentokrát to vyjde...
@anina32 Ahojky, taky si píchám fraxiparin, ale mám trombofílii, takže musím, ale někdy ho doktoři dávají i když není důvod, protože nikdo neví proč, ale snad pomáhá při uchycení, no rozhodně neublíží, takže se tím nic nezkazí, ale může pomoct. Nechala sis dělat testy na trombofilní mutace? Jinak mám stejný problém, otěhotněla jsem po 2. IVF, ale potratila jsem a od té doby vždy bez úspěchu...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@anina32 já měla čtyři transfery. Vždy kvalita jedna, všechno super. A v podstatě nikdy nic. Otěhotněla jsem až z pátého KET, kdy jedno embryo bylo dobrý, jedno špatný. V devátém týdnu potrat. Teď jsem opět po šestém KET těhotná. Jediný rozdíl co předtím jsem nedělala a teď dělám, je že jsem před transfery pila několik měsíců vitatonic. Obsahuje různé vitamíny podporující všechno tady kolem tohoto. Doporučila to i gyndarka, co k ní chodím. Jo a dokonce jsem asi po dvou nebo třech měsících, co jsem to pila, dostala ms. Tu jsem neměla předtím asi tři roky. A kvalita současných embryí, se kterými jsem otěhotněla, byla celkem špatná. K transferu sice dostačující,ale žádná sláva, říkal pan doktor. A povedlo se. Teď jen doufám že se tentokrát udrží až do konce.