Je tady někdo, kdo zvládnul stimulaci i punkci tak nějak normálně a v pohodě? Přijde mi, že každá má nějaký problém, buď se stimulací nebo po punkci nebo obojí... Začínám celkem chytat paniku...
Prosím o vaše, pocity, dojmy, zkušenosti... Je to opravdu tak hrozné? (pro mě je už představa tolika injekci hrozná, ale to prostě musím zvládnout)...
@arkapo pro mě bylo nejhorší poprvé si píchnout injekci do břicha, jinak jsem vše zvládala jak psychicky tak fyzicky. Člověk si musí říct, že to dělá pro to největší štěstí v životě 🙂
Ty injekce se člověk naučí zvládat😊 a abych Vás uklidnila, u mě to bylo úplně v pohode, žádná reakce, žádný pribirani, po odebrání mě den bolelo bricho a pak už vše v poradku.😊
Také jsem neměla žádné problémy se stimalucí nebo punkcí. Vše probíhalo vždycky normálně. Absolvovala jsem několik punkcí i bez narkózy a dá se to zvládnout. Pro mě jsou akorát hrozné ty injekce, ty nezvládám a musí mi je píchat manžel. Ale už jsme si za ty roky na to vytvořili systém, kdy já to vždy nachystám a manžel píchne a je to. Takže by se dalo říct, že je to pohoda 🙂
@arkapo u mě proběhlo taky vše v pořádku, ke konci stimulace jsem měla trochu nafouklé břicho. Jediná nepříjemná věc bylo časté prdění 🙈🤣 po punkci bylo taky vše OK, trošku bolelo břicho, ale žádná hrůza. Teď to byly dva roky a já si pamatuji jen ten pocit štěstí a radosti, že odebrali 23 folikulů a že jsme zase o krok blíž miminku 🥰
Moc děkuji za vaše odpovědi! Injekce budu muset zvládnout, na to jsem připravená. Počítám s tím, že budu nafouklá, jak žába, že po punkci nebudu skákat tři metry vysoko... Ale mám strach z mega vaječníků, komplikací při nebo po odběru... Doma jedno dítko máme a vlastně se bojím o něj - ať se něco nezkomplikuje, abych nemusela do nemocnice...
Mám za sebou 3 ivf cykly...a nebylo mi ani u jednoho nic extra. Injekce mi poctivě píchal manžel, není to lázeňská kúra ale přežít se to dalo. Nejhorší z toho všeho je čekat na výsledek. Musím říct, že jsem se na narkózu i těšila... člověk si prima dachl a nepřemýšlel o výsledku. Dnes mám dvě zdravé, krásné děti, páreček a kvůli nim bych si ukousla nohu a zase přišila zpět. Všechno za to stálo a porod byl co do bolesti úplně jiná liga 🤣
@arkapo já měla z jehel strach, ale od té doby co sme začali chodit do Caru,tak se to změnilo tam jsem si pořád něco píchala.. takže stimulace nebyla už tak hrozná na víc ty injekce jsou v peru a to se dobře aplikuje. Až teda na tu poslední injekci, která má zabránit předčasnému uvolnění vajíček ta se mi píchala blbě a pak mě po ní svědilo to místo vpichu. Když došlo na punkci tak sem se bála kvůli uspávání nikdy jsem pod anestezii nebyla.. ale jen se mi zamotala hlava a spala jsem a nic nebylo cítit ani si nic nepamatuji. Pak se leží na pokoji než se vyspíš a pokud budeš mít bolesti sestra dá kapačku. Po té punkci se trochu zakrvácí to je normální. Ale já tak půl hodiny po tom co jsem se vzbudila ležela v kaluži krve, ale bolesti žádné. Takže mě vezli zpátky na sál a naštěstí se krvácení samo zastavilo tak mě jen vyčistili. Jinak jsem to doma zvládala dobře. Bylo sice hodně nafouklé břicho a bolelo, ale při MS jsem měla bolesti teda větší. Po 10 dnech to přestalo a já jsem nyní 9tt 🙂
@annoonniimm Jehly jsem tak nějak začala zvládat, když jsem před pěti lety lítala po genetice, imunologii a hematologii. Jenže za tu dobu jsem zase odvykla. Ale tohle zvládnout musím...
To krvácení bylo z čeho? Právě z takových situací mám strach.
To je krásné, že se zadařilo! Tak ať to dobře roste! 🍀
@pmendy Teď musím zvládnout jehly, punkci, vydržet co embryjka a genetika a aby se to hezky uhnízdil a rostlo to. Pak budu řešit porod. Pro mě to opravdu nebyl nejkrásnější zážitek na světě - 22 hodin kontrakcí, z toho cca 4 hodiny co pět minut, potom už co tři, dvě. A konec akutní sekcí. Tak mě nějaké jehličky nerozhází, ne? 🤣
Největší strach jsem měla z těch jehel, ale naučila jsem se to a zvládla v pohodě 😁
Stimulace byla taky v pohodě. Jen po punkci jsem měla šílené bolesti, museli mi dát prášky na bolest. A to mám si myslím vysoký práh bolesti. Ale to trvalo jen den. 🙂
@arkapo řekli mi, že se to stává, že to nic není. Proto se tam leží pro takové případy. Mohla mi tam prasknout nějaká žilka cokoliv... Nebylo to ani na šití jen mě vyčistili od té krve a neměla jsem žádné bolesti. A třeba paní co byla se mnou na pokoji měla velké bolesti po té punkci tak ji dali kapačku a do hodiny ji bylo dobře 🙂. Každá to snáší jinak. Určitě se nebojte dopadne to dobře 🙂.
Úplně v pohodě, ještě jsem si z toho dělala srandu, že jsem jak jehelníček. A odběr znamenal prospat se dopoledne a nejít do práce. Jednou jsem měla hyperstimulační syndrom (celkem 3 IVF), tak jsem si pak ještě pobyla doma. To chce najít si na všem něco pozitivního 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Porod bude horší 😉 První ivf jsem zvládala dobře fyzicky, kromě menšího nepohodlí, nafouklé břicho apod, ale hůř psychicky... Podruhé už jsem s tím byla tak nějak smířená, že jiná cesta k dítěti pro nás není, ale fyzicky žádná sláva.. měla jsem nějaké komplikace po lécích, jako neustálé krvácení, ale nic co by se nedalo přežít.. Dvě krásné děti za to rozhodně stály a vydržela bych pro ně cokoliv. Samozřejmě nic není bez rizika, ale přehnané čtení internetu je taky na škodu...