Ahoj, přemýšlím že bychom se objednali do CAR. Jsem z KV, kde máme Pronatal a Institut reprodukční medicíny. Přemýšlím, že bychom šli spíš k Apolináři do Prahy, protože jsem zde četla samé dobré zkušenosti a navíc je státní, takže i z finančního hlediska... Chci se zeptat, jak často se dojíždí do CAR? Máme to něco málo přes 100 km.... A musí tam se mnou manžel pokaždé? Je totiž přes týden v práci, a nemůže si vzít dovolenou ze dne na den.... Předem děkuji za odpovědi 🙂
@ch_ivca Ahoj, abych ti to skóre trochu vyrovnala, můžu ti poskytnout negativní reference k Apolináři 😀 Zas mám pozitivní informaci, pokud tam chceš dojíždět - včetně vstupního pohovoru až po poslední návštěvu zavedení vajíčka jsem tam byla celkem 5x. Manžel byl povinně 2x, plus 2x se mnou dobrovolně. Ale je fakt, že jsem si k nim už přinesla nějaké hotové testy a že je použili - měla jsem předem hotovou imunologii a nějaké krevní testy, takže by se to asi o jednu až dvě návštěvy protáhlo.
Hodně záleží na tom, co od nich čekáš a jak to všechno probíhá - my jsme byli s manželem podle nich jasný příklad páru, kde je hlavní problém ve slabém spermatu a pak mi třeba i odmítali dělat některá další vyšetření, s tím, že chyba už se našla... Při IVF se mnou nebyly žádné problémy a hned při první návštěvě po stimulaci hormonama mi objevili dostatečný počet vajíček v dobré velikosti, takže jsem tam byla jen na jedné kontrole a některé ženy tam přijdou třeba čtyřikrát, než jim to vše vyroste, jak má.
@damae no my zatím žádná vyšetření nemáme, jen manžel byl loni na spermio, a ten byl ok. Problém je ve mě. Dle krevních testů mám vysokou hladinu testosteronu, a bez agolutinu nemám MS, takže ani ovulaci ☹ K Apolináři jsme chtěli hlavně proto, že nemáme 30 000 na léky atd...
@ch_ivca a se svým lékařem jsi podstoupila nějakou léčbu? co zkusit prvně léky za pár korun (duphaston, utrogestan, clostilbelgyt...) a pak až jít do CARu. Já mám také vysoký testosteron, pco a nemám ms ani ovu. Teď mám poprvé clostík a doufám, že to vyjde. Taky nemáme 30 000kč nazbyt.
a co tedy prvně změnit lékaře? já taky měnila a hle jak to najednou jde. Mám prášky první cyklus, s předešlým to taky nějak nešlo.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, to je hodně individuální, někdo mín někdo víc, já třeba jen při minulé stimulaci jsem v Caru byla 4x do týdne, ale pak zase třeba 14 dní ne. Být na tvém místě volím něco co je blíž a taky podle toho zda chodíš do práce a nebo jsi doma a máš na to i ten čas. S partnerem se pokaždé nemusí. Jen vyšetření spermio a pak v podstatě krom zákroků (odevzdání spermia) nemusí nikdy. Se mnou tedy nechod 🙂.