IVF vložení embrya bez podpůrných léků. Máte zkušenost?

tartovka
23. dub 2023

Hezky den, chtěla jsem se zeptat jestli si někdo nechal vložit embryo bez různých podpůrných léku (příprava/udržení)?

Byli jsme na IVF, ze kterého máme syna. Zbyl nám jeden “mrazacek”, ale v mezidobí jsem měla CMP (lidove mrtvici). Nyní mohu dle lékařů otěhotnět, ale žádné leky kolem IVF brát nemohu.

Je to v podstatě naše jediná šance mít své druhé dítě. Tak se chci zeptat a mít tu viru, ze se to povede.

Dekuju 🙂

clairexr
23. dub 2023

@tartovka Utrogestan by mel stacit. To je normalni progesteron, co se v tehotenstvi stejne tvori.

merope
23. dub 2023

Nech si zkontrolovat hladiny hormonů - pokud je máš v pořádku, tak se to dá zkusit "v nativním cyklu". Ty hormony kolem jsou spíše jako podpora pro udržení embrya, pro načasování a podobně. Určitě má smysl se objednat do CAR a poptat se na to a uvidíš.

pajusz
23. dub 2023

Kdybys měla řízený cyklus tak bys brala jen estroferm a nejakej progesteron plus teda injekce ovitrelle, což tak není nic proti ničemu ptz je to zase jen hormon hcg. Tyhle hormony tělo vylučuje, nejde tedy o léky. Ale i nativní cyklus lze, tzn bez podpůrných hormonů. Hodně štěstí a hlavně zdraví, ať je pokus úspěšný ❤️🍀🍀🍀

zet83
24. dub 2023

Paradoxně se nám uchytlo až vložení embrya po KET v nativu, tedy bez léků. Brala jsem pouzel Amelgen po vkladu.