Ahojky, je tu nekdo, kdo se stejne jako ja chysta na 1cyklus IVF behem zimy/jara a je z toho trosku rozpacity a nevi co ho ceka? :D POjdme si to nasdilet...nikde jinde to nerikam,kdyby to nevyslo, tak aspon zde 🙂))
@kristy309 Ahojky, to mam radost, ze se nekdo nasel 🙂 my do toho jdeme take po trech letech. Ve 2018 mi delali laparku kvuli polypi a vyla potvrzena endometrioza, manzel v poradku…takze necele tri roky umely prechod a ted teda chceme uz mimi, takze ivf, krizily se mi asi dve diagnozy a nemelo smysl to nechat pritozene kdyz pred tou operaci se prirozene dva roky nic nedelo…za dva tydny budu zacinat dlouhy protokol. Tesim se, jsem rada ze v tom zase postoupime…jak to zvladas a jak se zatim citis? Doufam ze nam obema bude prat stesticko♥️
Ahoj 🙂 my se chystame na prvni pokus v unoru😊 budu držet palečky ať nam to všem vyjde☺️
@bublinum Tyjo tak taky už máte za sebou dlouhou cestu…. No ja osobně mám pocit, ze za cely život jsem nenasbirala tolik psychycky náročných situací jako prave za naše snažení. Nejhorší to u mě bylo na úplném začátku první rok pak to bylo už lepší, nicméně stejně největší krize máme o Vánocích i teď. 😞 jinak tohle je poprvé vlastně co už jdeme do IVF, konečně cítím ze se něco deje protože při te stimulaci vlastně dochází ke tvorbě vajíček ve velkém počtu a cítím se pořad jako přejezená, nafouknutá jak se to tam plní. 🐣 za celou tu dobu jsem asi nejvíce psychycky v pohode a na všechny zákroky se těším 🙂 Vidíš s jak to u tebe řešili? Lékama? To ti jako vyvolali umělý přechod? Chápu to správně? A to trvalo dva roky? Týjo tak klobouk dolů… jak jsi to zvladala ty? U nás je to prave na manželovi, který bohužel spermie nemá a operací v Praze jsme získali jen par kousků, které ale nejsou plně ve formě, nicméně šance je, tak potřebujeme zazrak. 🤗 tím ze je ,,chyba,, (ja to tak neberu ale on ano) na jeho straně, strašně ho to vzalo a nebylo to teda vůbec jednoduché. Holky a kam chodíte? Odkud jste?
@kristy309 Anooo, je za nami faaakt dlouha cesta. Ve 2018 laparka a zjistena endo - to uz jsme se skoro dva roky snazili...pak teda umely prechod na rok a pul, pak skoro rok prirozeneho snazeni a kdyz se zhorsila brutalne endo, tak zase umely prechod do ted...a ted vynechani lecby a rovnou IVF...ja chodim do Sanusu v HK. Ja jsem to zvadala dobre, ale je to takove nahoru dolu no...ty bolesti a krecova ataka jsou silene, ale uzivame si sebe s muzem,nesmutnime a ted pro to udelame maximum...vse bude jak ma 🙂
@bublinum no jste skvělý ja v žádných bolestech nebyla u mě byl nejsvětější problém fakt ta psychika. Byla jsem uz v 19 připravená být mámou od 21 pracuju jako učitelka v mateřské školce, děti jsou můj život a zjištění ze s manželem možná své vlastní mít nebudeme mě fakt dostalo. Dneska ta léčba pokročila fakt hodně dopředu a doktoři dokážou opravdu hodně. Takže máme naději ze ditko bude nás obou precijen. A když to takhle vezmu zpátky určitě si strašně manžela vážím, to co máme za sebou jsme zvládli ikdyz to nebylo vůbec jednoduché a jakoby nás to ještě víc stmelilo a zjistilo ze jeden tu je pro toho druhého vždy. Jen možná mě inspirujes v tom, ze jsi napsala užíváme si sebe… samozřejmě jsme spolu ale spis teď chodíme do práce aby byli penízky na všechny ty zákroky a pokusy. Už v tom máme ted šílenou sumu a není to konec … A proto možná zapomínáme na to užívání si jeden druhého ve smyslu dokud máme čas jen jeden na druhého … tak děkuji ze jsi to tak napsala 🙂
@kristy309 , @bublinum Ahojky, holčičky tak jak čtu vaše příspěvky tak smekám hooodně kloboučkem dolů.moc vás obdivuji 🙂, já bych to asi nezvládla. Tedka skusim popsat trošku můj přiběh ale určitě neni takový jako máte vy.
kde bych začala první. Měla jsem partnera kterého jsem po 11 letech opustila... sním jsem postě necítila že bych měla být mámou. do toho přišlo přetahování o nově postavený dům a spoustu stresu a nervu. Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím že bych mohla mít nového partnera a chtěla bych mít děti. ale půl roku na to jsem potkala současného muže. Na první pohled si mě dostal... já se zamilovala. má dítko z prvního vztahu.. ale s malou máme skvěly vztah. No a tak uběhl rok a přišla myšlenka dát malé sourozence. v té době mě čekala operace hlavy tak jsme se domluvili že začneme se snažit až po operaci což bylo loni v květnu. V té době jsem mela jít i na preventivní prohlídku na gyn. Nikdy dřív jsem problémy neměla tak jsem šla jako pokaždé s klidem na vyšetření. U dr. na gyn. jsem se pana doktora zeptala zda jsem jako úplně v pořádku že chceme s mužičkem mimčo.. ten po mě začal neskutečně křičet jak se opovažuji na tohle zeptat že je jasné že je všechno v pořádku... odešla jsem neskutečně vyděšená a zklamaná. pověděla jsem to své kamarádce,která mi nabídla zda nechci dojíždět k jejímu dr. že je skvělý a vše vysvětlí. říkám proč ne že ke svému zpět jit už nechci.Tak sem šla u pana dr. jsem řekla co se mi přihodilo tak mě prohlídl a potom semnou seděl asi hodinu a vše vysvětloval jak funguje ukazoval mi utz (dřív jsem ho neviděla nevěděla jsem že mi ho může dr. ukázat) vysvětlil jak funguje tělo. tím že jsem jedla 12 let HA tak vysvětlil že moje tělo nezná přirozený cyklus.. odcházela jsem nadšená s tím že víme co nás čeká. pak jsem se bavila s kamarádkou a říkám ji že jsem to nedostala že nejspíše budu těhotná (obrovský radost, že se to povedlo vlastně napoprvé)... vystřídalo zklamání test negativní. musela jsem zpět a gyn. ale můj nový lékař bývá v ordinaci jednou týdně takže jsem musela k jiné dr., ke které ovšem kamarádka přešla taky z důvodu častější ordinační doby. Holky popravdě takový strach jít k žene jsem ještě nikdy neměla.. ale obavy byly zbytečné. paní dr. mi vysvětlila vše jak se má. po vyšetření zjistila a potvrdila že tedy těhotná nejsem a ani být nemůžu - neroste mi děložní sliznice... v tomto okamžiku sdělení jsem začala plakat a citit se neskutečně odepsaná že zrovna já.. nemůžu mít děti. Dr. okamžitě nasadila léky Clostík po prvním měsíci zjištění že vůbec nereaguji.. druhý měsíc jsme dávku zvýšily opět po cyklu jsme neviděli ani náznak zlepšení verdikt sliznice je pouze 2mm proto ani nekrvacite a nemůžeme mít menstruaci...čimž nemáte ani ovulaci. Další rána co přisla.. Bez dětí, a doktorka mi nemohla pomoci.. já se slzama v očích si vyslechla verdikt REPRODUKČNÍ KLINIKA... paní doktorce to bylo taky líto nikdy a ten její pohled nezapomenu.strach to říct doma ze musíme na repro kliniku byl neskutečny hodinu cesty domu jsem brecela strachy ze mě partner opustí kvůli toho že bez pomoci mit mimčo mít nejspíš nemůžeme. davala jsem si to za velkou vinu. Opak byl pravdou neskutečně mě podpořil a říkal ze nevadí že půjdeme ze mimčo chceme tak bude.Dostali jsme se na kliniku 6.12 neskutečně suprová pani doktorka. Vše nám vysvětila mě uklidnila že sliznice není tak velký problém a určitě se to podaří. každým dnem nám má přijit genetika... jelikoz partnerovi nevyšel moc dobře spermiogram říkala paní doktorka že neni na co čekat a v únoru jdeme na první pokus. dle výpočtu dle paní dr. nám to vychází na 21.-22.2 🙂
Strasně jsem nervózní a bojím se 🙂 a vám kočenky držím palečky ať se to podaří 🙂
joo a ještě jsem zapomněla máte někdo zkušenosti s dlouhým či krátkým protokolem? 🙂
@lucipi mooooc diky za Tvuj pribeh. Myslim, ze ani nejde rikat ze jeden je min nebo vic bolestivy a tezsi nebo lehci. Vsechno tohle na nas kazdou dost dolehaji a kazda to zvlada a nese jinak a pro kazdou h nas je to opravdu tezka cesta. Ja mam nastaveny dlouhy protokol kvuli me diagnoze…ve ctvrtek 1.injekce a pak za dva tydny pro leky 🙂) OPU pak vyjde cca na konec unora pry 🙂
@kristy309 To je hezkyyyy ;) myslim, ze je dost dulezite si pri te ceste stale uvedomovat ze jste to vy dva a stale si uzivat i tu pritomnost navzajem a neupinat se jen na to, ze bude dite a nehledet jen do budoucnosti, ikdyz je to tezky. Ja to miminko neberu jako cil, ale jako dalsi bonus…jsme radi spolu a vime, ze spolu s miminkem budeme jen jeste stastnejsi 🙂
My jsme objednaní na 7.2 na UTZ kde mi paní doktorka psala abych už od 30.1 začala brát norethisteron. Čimž tak uzuzuji že budeme mít krátky protokol když paní doktorka směruje k odběru někdy okolo 22.2 a embryotransfer planuje 28.2 nebo 1.3.
Všechno říkala že probereme toho 7.2.
jen je těžké na to nemyslet tak pořád studuji co si vše připlatit aby byla největší šance že by se nám to podařilo.
Holky. Ajaky mate nazor na domaci testovani po IVF? Nekdo pise, ze radsi ne a pockaji si na krev, ale ja zase nechci se to pak dozvedet po telefonu. Chci zazit, jaky tl je mit t dve carky😂😂 asi je to blbost, ale zajima me vas nazor prosim
Holčičky ja vim ze ja to nevydrzim se netestovat. Urcite se otestuji 😊😊chci to taky zazit poprve,ale nechci to pak nikomu rikct dokud nebudu mit krev.. A pro partnera chci vyprosit UTZ at mame fotecku a pak oznamim😊. Mam vyhodu ze se neorientuje ve dnech a ze po 14dnech na vse zapomene.. chci to oznsmit velkolepe. Nevim zda si nechavate vykladat z karet… verite na to?? ja si nechala jednou vylozit… jela jsem schvalne pres pul republiky aby pani nemohla nic o me vedet. A vsechno co rikala byla pravda.. padala mi brada na zem uplne jsem nechapala.. tak jsem se objednala tedka znova.. opet ke stejne pani volala jsem schvalne s jineho telefonu a rekl jen prijedte 4.2.. tak uvidime co rekne😊. Jsem zvedava.
Ahojk Kocky, 🙏🙏zajima me zda berete nejake vitamin pred otehotnenim.. me vsichni doporucovsli at beru, dr. na klinice mi vsak rikala ze je to zbytecne. Ale presto vsechno je beru. Zajimalo by me jak jste na tom vy? Dekujii za odpoved😊
Holky mám 4.ket teď další týden,jen tu někdo kdo chodí do ivf clinic Olomouc ?
@bublinum Aha tak to my chodíme do reprofit Ostrava, mě doktorka taky říkala že mám dost svých vajíček.. ale endo nemam... myslím si tedy že my jdeme na krátký jelikož zítra jdu na utz a budeme domlouvat stimulaci a odběr říkala že bude nějak 21.22. tohoto měsíce.
no já chci určitě prodlouženou kultivaci, a ještě co chci já aby partnerovy spermie prošly alespoň dvěma způsoby... aby bylo 100 % jisté že jsou to ty správné ale nejsem rozhodla ještě úplně přesně potřebuji se dr. na něco dozeptat. zítra budu chytřejší napíšu co říkala doktorka. začínám se pěkně bát.. no ja právě slyšela že je to tak půl na půl ten krátký vs dlouhý.. takže já tu volbu nechala na doktorce. j
Tak holčičky my včera na UTZ a na konzultaci + stanovení stimul protokolu.. UTZ bohužel opět ukázal moji nízkou sliznici 4,6mm jsem z toho už úplně zoufala ☹ nemate někdo nějakou radu prosím? jinak jsme stanovili krátky protokol budu píchat PERGOVERIS 200jednotek.. no a pak uvidime co a jak se dál vyvine na uzt jdu v polovine vsechno speje k tomu že odběr vajíček bude 22-24.2 tak uvidime... moje Dr. me vcera dost uklidnila.. ale při vysvětlování injekci mi moc do smíchu nebylo...(jinak mi injekce nevadí.
Co mě dost překvapilo je reakce mojeho Mužíčka, tím že mu zjistili horší spermiogram a díky i jemu nemuzeme otehotnet přirozene tak se tak stáhnul.. a nejak semnou moc veci neresil vzdy jen nejnutnejsi a byl takovy zamlkly... ale vcera u dr. byl uplne jiny dr říkala mate jeste nejaky dotaz říkám néé děkuji a On hnedka a kdy to budem vědět že se to povedlo.. holky me spadla brada na zem.. čuměla jsem.. překvapil.. tak říkala tak 10 den ať si udelam od embryotransferu test... říkala správně 14 den.. ale říkala ja bych taky nevydržela tak ten 10 je optimální 🙂 ale jinak at driv nesilim a nenervuji se
... myslím na vas vsechny VYJDE NÁM TO 🙂
Pekny vecer, zlaticka snazim se zjistit cim je podminena davka Pergoverisu… podle ceho mi to nastavili? Nevite jak se to bere nebo pocita?
Ahojky,ja nejdu na cely proces ivf protože nám vyšel ET,ale půjdu na druhy pokus KET,první bohužel nevyšel tak jdeme hned do dalšího 🙂 ale všem vad držím pěsti 🍀🍀🍀✊✊
Ahooj🙂 ve ctvrtek jsem byla na 1.utz a pani doktorka mi rekla ze mam 11-12.folifulu… ceka me v pondeli posledni utz a s velkou pravdepodobnosti jdeme ve stredu na odber vajicek. Bojovala jsem vzdy se sliznici a na posledni kontrole jsem ji mela 5,9 mm dr mi rikala ze minimalni hranice je 6mm takze jsem se sklidnila. Uz druhy den pichame rano a vecer… uz se to neskutecne blizi🙈😊. A co vy? Jak jste na tom? Myslim na vas vsechny🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@bublinum Ahoj ano my jdeme do IVF a také poprvé. Už na to čekáme 3 roky, tak jsem příjemné naladěná a natěšená ze se konecne posouváme více blíž ❤️ Jinak jsem teď ve fázi stimulace. Už pátý den si píchám injekce. A čeká mě v úterý první ULZ. Jezdíme do Olomouce na IVF Clinic a problém je snad jen ve kvalitě spermií manžela u mě by mělo být vše v pořádku. Tak snad při nás bude stát štěstí 🍀 A jaký je tvůj příběh? 🙂 Kristýna