Krádný den všem. Máme za sebou dva pokusy IVF v Iscare Praha. Bohuzel, bez zdarneho konce. Je to jiz dva roky zpet...po druhem nevydarenem pokusu sem to stopla...nechtela jsem jit do dalsiho pokusu nez se neco zmeni. Nevydrzi nam totiz embria. Pri prvnim pokusu zavadeno posledni zbyle (z 9 ) a to 3 kove kvality. Pri druhem pokusu zavadeno posledni zbyle (z 10) kvality 1- . Vadilo mi, ze nam nikdo nedokazal rict cim to muze byt. Nikdo neudelal dalsi testy a hned nas chteli hnat do 3 tiho pokusu. Nyni jsem po laznich a s vyrovnanejsi hlavou. CHtela bych do toho zase jit a proto se snazim vybrat jinou kliniku. ROzhoduji se mezi Reprofit Brno a mezi Gennet Praha - libi se mi, ze obe kliniky jsou schopne vic proverit i manzela. (napr. DNA fragmentace spermii). Nemate nekdo podobnou zkusenot, pripadne, jake jsou vase zkusenosti s uvedenymi klinikami? Dekuji moc.
Ahojky ja chodím do Reprofitu byla jsem na 2IVF první nic a druhy čekám na výsledek z krve test jsem si nedělala ale mam obavy že nic 😭 ale doufam kolem jedné hodiny mam volat přístup je fajn vse vysvětli a jsou mýlí
Tak těhu se nepotvrdilo 😭😭 už nevim co je špatně 😪.
A co v těch lázní dělali s tebou a kdy jdeš na další IVF nebo KET
Ahoj, já chodila do Gennetu 2,5roku.Zacinala jsem na Letné u Dr.Vykysale.Ta za mně nic moc, taková nemastna -neslana, nekomunikativní a skončila jsem na Poříčí u Dr.Hrochove.Ta přesný opak.Byla jsem s ní hodně spokojená, můžu doporučit.Podstoupila jsem cca 6x IUI,1xIVF,1xKET-tady sem otěhotněla ale v 10t potrat.Pak následovalo vyčištění v narkóze,3mesice pauza a pak IUI a otěhotněla jsem.☺I když to skončilo úspěšně,byla jsem z celkového přístupu zklamaná.Nevim jak je to v jiných centrach ale nadobudla jsem dojmu, že jím jde o to aby z člověka vytrieskali co najviac prachov.Namiesto toho aby hned na začátku urobili vsetky možné vysetrenia aby zistili kde je problém, tak ta nutia do IVF a ked je neúspěšné,teprve pak zacnu robit dalsie vysetrenia.U mna bol nakoniec imunologicky problém.Doktorka ma na vysetrenie poslala až po tom co som o to sama poziadala a ona ze teda dobre ,ale povedala mi ,že běžně se na imunologiu posiela pár az po 2-3 neuspesnych pokusoch ,ale ze u mne udělá výjimku.Kdyby to bylo po jejich ,tak bych absolvovala zbytečně dalsie IVF,zacalovala kopu peněz a nic.Taky se mi nelíbilo že doktorka ordinovala jen 2x do týdne, takže když nastal nějaký nečekaný problém,nebo jsem potrebovala udělat ultrazvuk a netrefila jsem se do dnu kdy tam je,tak jsem byla u jiných lékařů, který o mém stavu a problemu nic nevěděli.Abych to uzavřela, kdybych si měla vybrat spíše bych volila centrum, které je menší.Abych měla doktora k dispozici častěji, měl na mně více času....Ale Gennet rozhodně není žádnej propadak,jde o to co kdo od centra očekává.
@nezvalova to je právě to, co mě zklamalo na Iscare. Hned při prvné konzultaci, aniž by mě dr. vyšetřila, mi hend řekla, že budu muset mít darovaný vajíčka. Zůstala jsem jak opařená. No, přešli jsme pak k jiné dr. v tom centru a přístupově dobrý. Ale imunologie až na moje vyžádání po druhém neúspěšním IVF. Partner nevyšetřen krom spermiogramu a testu na pohl. choroby vůbec. Takže opět pak námi vyžádaná genetika. Ani tam se nic nenašlo. I přes to, že se u nás nic nezměnilo, tak nás hned hnali do dalšího IVF. Na otázku, co ještě změnit, co ještě vyšetřit, aby se zjistilo, proč nám umírají embria, nám bylo pouze řečeno, že to se někdy prostě stává. V ten moment jsem to stopla. Předem jsem si byla jistá, že to zase dopadne stejně a třetí neúspěšné IVF bych v tu dobu už fakt neustála.
Je to už 16 let co jsem tuto proceduru absolvovala také. Po té co mi můj lékař nezjistil že mám mimoděložní těhotenství, se mi embyo uhnízdilo ve vejcovodu a ten se roztrhl, díky němu jsem málem vykrvácela. Vyběhala jsem si IVF a doporučili mi tehdy ISCARE Praha Hloubětín (dnes už asi sídlí jinde).V tu dobu- rok 2001- těchto center asi moc nebylo. Po prvním odběru vajíček (zaváděly 3-4 vajíčka) a dvou marných pokusech (jedno se neudrželo vůbec a druhé ve 12.týdnů potrat) jsme do toho šli ještě jednou. To už jsem si řekla buď to bude nebo ne. Svět se nezboří. A ono to vyšlo. Bylo to hlavně o psychice, dělala jsem všechno jako kdybych tam nebyla. Čekala jsem dvojčata a když jsem šla na amniocentézu, protože mi bylo ten rok 35, tak zjistili že to jedno z dvojčat je "čtyři"!!!! týdny mrtvé a pan "doktor" to nezjistil - šmejd jeden. Ležela jsem měsíc a půl v nemocnici na pozorování, ale vše dopadlo dobře a dnes už mám 14-ti letého kluka. Takže dámy, slečny a paní pokud můžu poradit nestresovat se jestli to vyjde nebo ne, být uvolněná klidná a neupínat se na to tolik a pořád na to myslet. Vy si to neuvědomíte ,ale je to vnitřní stres a tím si nepomůžete. Tak klid a ono to určitě vyjde👍🙂
Co se týče vyšetření manžela,tak u nás dělali navíc pouze vyšetření zda nemá taky jako ja, trombofilni nemoc.Kdyby tomu tak bylo,tak by to vysvetlovalo proč to nejde.To se nepotvrdilo.Podle mně to ze jste to stopla bylo to nejlepší rozhodnutí.Vim že je to otřepané, ale psychika je hodně mocná čarodějka.Myslim, že i u nás ma velký podíl na úspěchu to, že jsem otěhotnění vypustila z hlavy.V létě jsme totiž koupili nový byt,v listopadu jsme se stehovali a zařizovali a v prosinci jsem otěhotněla díky IUI i když předtím kopu neuspesnych pokusů.Na to IUI jsem šla jenom proto abych neměla pocit, že "stracim čas",bo další KET jsem měla postoupit až únor/březen. Říkala jsem si že teda nato půjdu i když to zas bude neúspěšné.Dokonce jsem si dala svařák a tatarák (přirozeně po negativním testu)Test z moči negativní a menstruace nikde, pak mi to začalo být divný a tak jsem si udělala test z krve a bylo vymalováno ☺ Jenže manžel namísto toho aby byl šťastný,tak mně sprdnul kvůli tomu tataráku.... Takže vím jak je to těžké ale skuste být co nejvíce v pohodě.
Ahojky, jdu se přidat s diskuzí a mými osobními dojmy. Za nás: první IFV Praha Gennet Letná- vyšetřetí na genetiku, imuno atd dělali hned automaticky před prvním IVF.. ( v některých jiných klinikách jak se dočítám to nedělají vůbec nebo až po prvním , druhém nezdařeném pokusu).. Čekací lhůta pro první konzultaci cca 5 měsíců. Dojmy takové, že doktorka má na tebe 15 minut, ve zkratce ti ukáže na jednom obrázku, jak probíhá IVF proces a jde se na to. Vkládali nám 2 třídenní embrya a ani jsme nevěděli, že nám to vezme pokus. Posléze jsem se dočetla, že kultivace třídenní je zastaralá. ( ale znám holky, co otěhotněly s tří denním embryem).. Následovalo Brno, ale jiná klinika.. Scénář jak u vásm rozpadla se nám do 5 dne kultivace veškerá oplodněná vajíčka (7).. Takže zpět do Prahy, nyní jsem v Pronatalu, chodím přímo k primáři Vobořilovi a z šesti oplodněných vajíček se dočkalo úspěšného konce 4. ET mi nevyšel, příští týden jdu na KET, tak uvidíme🙂
Ahojky tak mi bylo řečeno ze imuno.odběry dělají až po 2 nezdařeném transferu že to hradi pojišťovna tak jsem zvedava na co se dojde.
Ahoj děvčata,
jsem poprvé v nějaké skupině. Jsem jen čtenář. Pokusím se trošku přispět se svou "troškou" do mlejna. Asistovanou reprodukci jsme podstoupili v ÚPMD v Podolí. Vybrala jsem si jej z úplně naivního hlediska. Mám ráda tu budovu, výhled, Vltavu, to místo a je to i porodnice a já prostě chtěla rodit v Praze. Po počátečním nadšení přišlo hluboké zklamání.
Při vstupních vyšetřeních mi zjistili zvýšenou hladinou prolaktinu, léky ihned srovnána, a zjistili zvýšenou funkci štítné žlázy, léčím se dodnes, ale hodnoty se stabilizovali. Manželovi bohužel zjistili špatný tvar spermií a prý jiná forma než ICSI pro nás není možná. Léčila mě MUDr. J. Řezáčová, MUDr. P. Darebný. Své názory Vám mohu sdělit, vč. zkušeností z CAR, když mi napíšete. Vždy jsem měla asistovaný hatching a prodlouženou kultivaci a samozřejmě ICSI. Nejsem naivka, abych věřila, že čas a snažení nám pomůže. Bylo mi přes 35 let a s manželem jsme spolu byli 14 let a nic.
1. IVF: 26.09.2014, aplikace 2 embryií. Odběr 8 oocytů, 5 se dobře vyvíjelo. Vždy jsem si nechala zavést 2 embrya. Kvalita vždy vynikající. Jen u malého procenta ze všech IVF cyklů byla kvalita 2, jinak za 1. Z tohoto prvního a hned úspěšného jsem porodila zdravou a úžasnou holčičku. Těhotenství i porod bez komplikací. Tím štěstíčko končí. Léky: Pregnyl, Decapeptyl, Elonva 150, Puregon PEN 300 I. U. , Estrimax, Utrogestan, Acidum Follicum. Cyklus hrazený pojišťovnou, ale i tak jsme dopláceli necelých 25 tisíc CZK (cena vč. monitoringu a mražení, vedu si účty).
Chtěli jsme pro naši dračici parťáka a velkou rodinu.
1. KET: 21.11.2016, opět 2 embrya, negativní výsledek.
2. IVF: 25.03. 2017, opět 2 embrya. Stejné procesy: ICSI, AH a prodlouženou kultivaci. Odběr 18 folikulů z levého i pravého ovária, získáno 17 oocytů. 15 se jich dobře dělilo, 2 embrya se aplikovala, zamraženo 13 ks. Léky: Orgalutran 0,25 MG/0,5 Elonva 150, Menopur 225, Pregnyl 10.000, Puregon PEN 300 I. U. , Estrimax, Utrogestan, Acidum Follicum. Negativní výsledek.
2. KET: 12.06.2017, opět 2 embrya, negativní výsledek.
3. KET: 17.07.2017, opět 2 embrya, negativní výsledek.
4. KET: 28.08.2017, opět 2 embrya rozmražena, špatně se vyvíjela, termín KET zrušen. Ještě máme nějaké zamražené. Ale necháváme na indy.
3. IVF: 25.09. 2017, opět 2 embrya. Stejné procesy: ICSI, AH a prodlouženou kultivaci. Odběr 8 folikulů, 5 se jich dobře dělilo, 2 embrya se aplikovala, ostatní zamraženo. Negativní výsledek.
5. KET: 20.07.2018, opět 2 embrya, negativní výsledek. Máme ještě ze dvou IVF zamraženo, ale v Podolí už to nedávám. Přístup atd ….
V roce 2018 mi bylo 39 let. Vyčerpala jsem příspěvek od pojišťovny. Dokonce jsme zkoušeli i tradiční čínskou medicínu (bylinky, akupunkturu), taky jsem začala chodit na rehabilitace (lymfodrenáže, cvičení L. Mojžíšové – ale přiznám se, neumím cvičit denně, nebo tak často jak je potřeba, teď frčím v józe a hlavně už chodím do práce). Všechno stojí neskutečné peníze. Čas. Mnoho zklamání. Touha věřit a nevzdát to je ale větší. Bojujeme. My oba s manželem. I když třeba nemusíme, když už dítě máme, ale věřím, že příroda se dá podpořit. Nyní jsme ve fázi, kdy budeme samoplátci. Naše úspory mají jasný cíl. Najít si v Praze nějaké centrum, které by se věnovalo více zjištění problému, než abych opakovaně podstupovala stále stejnou hormonální stimulaci. Když vidím ta data takhle za sebou, vypadám dost jako naivní trubka, ale já prostě věřila, že to vyjde. Nechci domyslet co to mohlo provést s mým tělem do budoucna. Přemýšlím mezi Gennetem a Prague Fertility Centre. Máte nějaké zkušenosti? Díky za reakce.
@atramatram já byt tebou tak bych vyčerpala všechny mrazačky... nechala si je převezt do Gennetu. Nasadila všechny potřebné vitaminy, kontryhelovy čaj. Určitě bych nezacinala nové IVF. Do těch čísel jsem se trochu zamotala, kolik jich tedy mate zamrazenych?
@loylii
Díky za reakci.
Čéče taky Ti nevím. Já jsem došla k nějakému počtu, ale doktor mi to do zprávy napsal jinak. Napsla jsem právě do dvou center: Prague Feritlity Center a nakonec do Ferto Care Prague, konzultační schůzku. teď máme nějaké penízky z daňové vratky. Jakmile je na to nepoužijeme tak nebudou, znáš to. Spočítala jsem celkem 5 ks. Na weby pražských center, těch profláklých, jsem se koukala a jsou na první pohled pěkný všechny. Ale je to o pěnězích a o přístupu. Tak to zkusíme. Třeba testy na embryiích musí být z čerstvých. Ale jsem pro různý vyšetření, která by nám mohla objasnit proč i přes takový přístup nemáme štěstí. (Ano, někdo by mohl říci, že už jedno dítě máme.)
A jak Ty, co Tebe sem přivádí?
@atramatram já navštěvovala v Praze dvě centra, par lidi znám, co zas chodili do jiných center a všichni jsme se shodli, ze nejlepší je Gennet. Já chodila na jejich pobočku na Porici. Spokojenost největší... byt tebou, všechny bych si nechala převézt do jednoho jediného centra a každý měsíc chodila na Kety.
@loylii A kam si chodila? A spokojenost znamená, že nejen lidský přístup, ale povedlo se? Než jsem nastoupila do práce, tak jsem dělala pro budoucí početí hodně věcí, ale teď když pracuji tak není tolik času. A koho bys na Poříčí doporučila? A pokud si absolvovala IVF, bylas jako samoplátce nebo jsi to měla přes pojišťovnu? Popř. kolik Tě léčba stála?
@loylii Četla jsem hromadu příspěvků, ale jednou se doporučovalo to a jednou to. Každá máme jiné tělo a jiné možnosti. Ale když mluvím za sebe, tak v jistou chvíli to přerostlo až přes jakousi "soutěž" kolik toho vydržím. Kolik hormonů, kolik zklamání, kolik nadějí, kolik do toho hodlám investovat celkově. Mám kolem sebe kamarádky v různé věkové linii a neznám žádnou, která by měla problém přijít do jiného stavu. Mě bude 40 a dřív jsem prostě dítě nechtěla. To první tedy přišlo v 36ti. A zdá se mi to, vzhledem k mým "zážitkům", adekvátní. Bohužel manžel na tom není nejlépe a dá hodně sil to dávat společně. Nikdy by mě nenapadlo, že budeme mít problém a také, že hodlám xy tisíc dát za naději. Říká se, že peníze nejsou vše, ale pokud nejsme finančně zajištění, a že tří leta na mateřská dala zabrat, tak teď jako samoplátce a po tolika zkušenostech z jednoho centra, si chci správně vybrat. (Bože to zní zoufale 😀). A weby nebo recenze znějí pro více firem v Praze lákavě ... jenže já i přemýšlím, zda ty recenze jsou pravé ...
@atramatram Gennet je znám svou pečlivosti.
Gest Praha - 2x IVF a 1x Ket. Celkem 7 embryi, úspěch žádný, buď se nechytlo, nebo rozpadlo při rozmrazeni. První IVF stalo 15tis, druhe 22. Pak jsem přešla do Gennetu a teprv udělali hloubkové testy. Sice to par měsíců trvalo, ale díky rozboru mého tela, jsem dokázala pracovat s tím, jaké mi chybí živiny a kde je vlastně problém. Všude skoro. Genetika, hematologie a endokronologie. Tak jsem nasadila léky a vitaminy, bylinky a ze si objednam darkyni vajicek. Honil mě vek 38,5 let. Zaplatila jsem 68 tis (vše ještě na pojišťovnu) a čekala na ni 5,5 mesice. Jenomže díky přesne práci a diagnostice mého tela v tomto centru jsem otěhotněla, dokonce 2x! Prirozene v mezičekani...Poprvé SP v 8.tt a podruhé dvojvajecna dvojcatka😇 koukali tam na mě jako na blazna😂 mě proste pomohlo, ze dokázali přesně rict co mi je...
Ahoj. Já vystřídala v Praze dvě centra a druhé bylo Gennet. V prvním nám odmítli udělat imunologii a genetiku před prvním ivf, prý se to resi až při neúspěšných pokusech . Gennet Praha- chtěla jsem do archy, protože ji mám blízko ale tu mi ani nenabidli, prý se specializuje hlavně na pacienty s nutnosti darování vajíček a cizince a rovnou mě nasměrováli na Letnou, čekací doba asi 2,5 měsíce. V gennetu jsem spokojena. Rovnou při první konzultaci jsme odcházeli s zadankama na krev, imuno, genetiku a bylo nám nabídnuto placené větší zkoumani spermio- fragmentace a apoptoza což nám v prvním caru také nenabidli. Výsledek? Na genetice u mě zjištěna závazná nemoc krve která nemá vliv na otěhotnění ale pak na průběh těhotenství a u manzela z podrobného spermio vyšší apoptoza ( něco jako postupně umirani některých spermii, což z klasického spermio nezjisti) sestřičky jsou moc mile, vždy mě tam podpořily, imunolog mě při sebemenším podezření poslal Hned na sadu testu. Prostředí mile, hezke, moderni. U ivf jsem velice ocenila to, ze dostane každý samostatný pokoj s koupelnou a ne jako v nemocnicnim caru pět holek na pokoji a pod. Ocenila jsem, ze manžel tam byl celou dobu semnou, měli jsme klid, soukromí a připadala jsem si trochu jak v hotelu 🙂 to, ze někdo tvrdí, ze jsou to továrny na děti...ano, lidi jsou tam jeden za druhým ale taková je proste doba a není to vina téch lékařů. Proste je nač s tímto problémem teď hodně a někam všichni chodit musíme a ty centra jsou čím dal preplnenejsi, čekací doby delší a delší a je čím dal méně prostoru na co nejividualnejsi přístup ☹ já co jsem na gennetu nejvice ocenila je milý přístup sestřiček, to ze pokaždé jsem chodila ke stejně doktorce a pamatovsla si mě ( a nebo si před příchodem do ordinace alespoň poradně nastudovala mou anamnezu a kdo jsem, protože vždy přesně věděla. 🙂 ) jinak ještě k přístupu... před odchodem z předchozího caru jsme tam stihli inseminace a vždy to bylo rychlovka, žádné moc informace, nic moc příjemného a spousta lidi kolem. V gennetu mi přesně před inseminaci popsali postup, vše ukazali, zákrok jsem vůbec necítila a byla tam semnou jen doktorka 🙂 jinak co se rychle výběru, tak klidně se objednej do obou a po první konzultaci se rozhodni, kde se citis lépe 🙂 je to hlavně o tom pocitu a důvěře, to je opravdu důležité na psychiku, když nebudeš mít doktora a centrum, kterému veris, ze pro tebe dělají maximum, bude to těžké...držím moc palce 🙂
@ewik84 Ahoj já mám zkušenost s Gennet Letna. Poslala mě tam gynekolozka ze jsou nejlepší. Já tam absolvovala jedno neúspěšně IUI a asi tisíc odběru, litala mi stitna žláza mezi 2-6,5 a vždy byla reakce bud ,, To není na léčbu,, nebo ,, Tak to zopakujeme a uvidíme příště,,. Psychicky mě tam strašně rozhodili z celého toho jednání,nechtěli mi udělat IVF kvůli vysokému BMI se slovy ze nemají intubacni set a jsem pro ne moc riziková.... byla jsem tam u tři doktoru tím ze jsem pracovala na směny tak byl problém s objednavanim, ale Ok to bych brala... pak mi jedna doktorka rovnou řekla, ať si najdu CAR někde v nemocnici, ze tady stejně neuspěji, ze oni si nechtěj kazit statistiky proto mě nechtějí udělat IVF ze mám s temahle hodnotama v krvi menší šance na úspěch a oni to proste neudelaj... takže jsme se objednali do CARu v Apolinari. Tam jsme šli na začátku června doktor se vztekal ze za ten rok nejsem poradně dovysetreni hlavně ze stran té štítné žlázy... odešla jsem s X zadankama s tím ze v srpnu kontrola a v září IVF. K BMI se vyjádřil slovy ze ať něco dam dolu protože cílem je mít nejen zdrave miminko ale i maminku, ale ze když se na mě podívá je mu jasné ze po mě nemůže chtít 60kg když mám ramena jako on... tak jsem to všechno obehla, nasadili mi hned euthyrox na stitnou zlazu, chodila jsem tam i ke klinické psycholozce - zlata zenska, najednou šla i váha dolu a to fakt jsem jídla v podstatě nezměnila ( už tehdy jsem odchazela k nutricni terapeutce) a v červenci jsem najednou zjistila ze jsem těhotná a teď mám necelý měsíc do termínu. Kolegyně z práce taky chodila do Gennetu na letne tam teda úspěšně na 4pokus IVF otěhotněla ale rok predtim nadavala ze ji tam chybně stimulovali, ale už nevím přesně co a jak... ale kdyby tam neměla zamrazene tak rikala ze tam znova nejde... jako jsou tam všichni příjemní usměvavý, ale zkušenost spis negativní po medicínské stránce...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@ewik84 ahoj, já zkušenost z Gennetu ohledně IVF nemám, ale chodím tam na gynekologii, a to díky tomu, že jsem nemohla otěhotnět a přihlásila jsem se tam, a šla jsem tam na prvni kontrolu už těhotná. Tělo se asi zaleklo 🙂 každopádně ke službám gennetu. Jsem s přístupem velmi spokojená, ale chodím na Poříčí, ne na Letnou, tam jsem byla na screeningu a necítíla jsem se tam tak dobře, jako na Poříčí. Chodím k MUDr. Daňkovi (přes známou, je to její dlouholetý kamarád, a tak) takže neumím posoudit, jaký by byl bez známosti, ale měla jsem možnost jít k doktorovi Vokrojovi a to byl nejlepší,ale opravdu nejlepší lékař, co jsem kdy potkala. Sympatak, sranda, vse rekl, peclivy no klobouk dolu, je i porodnik u Apolinare, kde bych rodila jen kvuli nemu. Zkuste jeho!!!!