IVF - postup - cena

marsi69
9. led 2017

Ahoj holky, prosím Vás ... můžete napsat postup IVF vč ceny ? a zda vám to vyšlo? 🙂

8slunicko6
10. led 2017

Ahoj, podstoupila jsem iVF 2x (pokaždé v jiném centru ale postup byl víceméně podobný). Objednali jsme se tam na vyšetření (spermio, krevní testy, udělali ultrazvuk). Po první konzultační návštěvě nás poslali na genetické vyšetření a když přišli výsledky jeli jsme na další konzultaci-domluvit jaký bude postup.Dostala jsem injekce na stimulaci (doplatek cca 2500) a když jsem dostala menses tak jsem druhý den začala injeke aplikovat a byla tam 2x na kontrole jak rostou folikuly(měla jsem krátký protokol). Asi 11.den cyklu jsem šla na odběr vajíček a v celkové anestezii mi je odsáli. Pak je oplodňoval embryolog a 3.den od odsátí mě jedno vrátili a další 3 zamrazili (měla jsem jich celkem 9 ale do třetího dene přežili jen 4). Doplatek byl cca 14000. Bohužel to nevyšlo (ani s těmi zamraženými, které se později nechytli). Tak jsem šla jinam a tam byl postup podobný-jen mě jeětě udělali vyšetření imunologie a poševní stěry kde mi nakonec našli zánět, takže jsem před druhým pokusem musela být přeléčena antibiotiky. Pak jsem opět dostala injekce a opět 2.den menses začala píchat. Na kontrole jsem byla 3x a odběr byl 13.den-což je lepší(vajíčka lépe uzrají). No a pak jsme si nechali udělat prodlouženou kultivaci (vracení embrya až 5.den) a k tomu asistovaný hatching+embryoglue. Dostala jsem utrogestan na udržení těhotenství.Zůstalo 5. den jen jedno embryo a to se chytlo.Doplatek byl cca 16000+pak léky na udržení do konce 1.trimestru (cca 1000).Takže tak... Jestli máš ještě nějaké dotazy tak ti odpovím co budu vědět.😉

absintka19
10. led 2017

@8slunicko6 My zacali: konzultace, vysetreni 3800 a stimulace cca 4000 zde bych jen doplnila ze lepsi centra nevkladaji embrya stari 3 dny protoze embryo 3.den je ve vejcovodu a sance na uchyceni je minimalni. Navic pred zavedenim a odberama jsme meli vsechny testy predem: imuno, genetika, kompl.spermiohram, postkoitualni test....ats. My jsme meli postup az na tuhle odlisnost podobny navic -kultivace embryi z 21 do 6.dne stadium blastocysta zbylo 7 embryi, 1 zavedeno, uspesne na prvni pokus-prodlouzena kultivace +7000 czk. Samotne IVF 26000 a my si priplatili za ICSI 9000. Zavadeli zmrazene a jelikoz jsme mrazili vsech 7 miminek tak + 10000. Povedlo se napoprve a navic mame nachystano na dalsi vlozeni bez leku uz.

8slunicko6
10. led 2017

@absintka19 No právě proto jsem měnila to centrum-ta kultivace 3 dny byla krátká a nelíbil se mi přístup ohledně dalších KET§ a vyšetření kdy mi lékař tvrdil že imuno a všechno jako PK+AH jsou zbytečný. Tak proto ta změna centra a tam už to bylo OK. Já měla vždy jen 9 vajíček... U posledního jsme měli také ICSI a i s těmi léky a tou PK+AH+embryoglue to bylo celkem suma sumárum tak za 19000.Mrazáčky nemáme...

absintka19
11. led 2017

@8slunicko6 dobra volba pro zmenu !