IVF nebo máme jít nejdříve do IUI?

kecafon
19. únor 2020

Ahoj všem.
Chtěla bych vědět vaše názory ohledně IUI nebo IVF.Je mi 37 let a 4 měsíce a máme jedno dítě, 10 let.Snažili jsme se přirozeně asi rok a půl, ale nedařilo se, tak mě doktorka poslala do CARu na konzultaci.Udělali mi základní vyšetření a manželové též, ale nic co by nám bránilo počít se nenašlo, tak nám bylo doporučeno IVF.Jenže moje doktorka je názoru, že bychom klidně ještě mohli zkusit IUI, třeba 3krát a pokud to nevyjde, tak pak jít do IVF.Vubec nevím, jak se tedy rozhodnout a vím, že IVF bude stát peníze.Ale zase na druhou stranu, když nám nic nezjistili, tak si říkám, proč to nezkusit.Nerozumím však tomu, proč nás v CARu hned honí do IVF.Děkuji za vaše názory, případně i zkušenosti.
Díky a pěkný den.

malenka3
19. únor 2020

Já bych v tvém věku na IVF kvůli druhému dítěti nešla, notabene když není problém.

Já 33,žádný problém muž ani já, snaha o první dítě, vyčerpala jsem všech 6 IUI na pojišťovnu s tím, že IVF až pak. Klaplo to 6. Po 3 letech touha po 2. dítěti. Věděla jsem, že už jsem dost stará (36) na to, abych podstoupila takovou dardu, jako je IVF, když už jedno dítě doma mám. Takže jsme si řekli, že dáme zase těch 6 IUI a když to nevyjde, dcera bude jedináček. No a vyšlo hned to první.

kecafon
autor
19. únor 2020

@malenka3 Ty jo, moc děkuji za příspěvek, to je úžasné, že vám to takhle vyšlo a moc mě to povzbudilo, že jít do IUI nebude tak na nic, já si to celou dobu podvědomě říkám, že je to v mém věku darda a kor, když máme jedno dítě doma.Moc se mi to IVF podstupovat nechce vzhledem k tomu, co to vše obnáší a tak nějak celkově z něj mám strach.Když mi to navíc doporučuje i moje doktorka z gyndy, ke kterém chodím téměř už 15 let a ví o mě vše, čím jsem si prošla, tak do toho půjdeme.
Děkuju a ať se moc daří🍀

malenka3
19. únor 2020

@kecafon IVF he prostě hormonální nálož. Děsná. Spousta rizik. Nebudeme si malovat med kolem huby, to je realita. Já byla ochotná to pro dítě obětovat. Nakonec to nebylo třeba. Už jsem v to 6. nedoufala, měla už doma protokol na IVF a nakonec jsem tomu utekla.
IUI je nic. Dostaneš akorát jednu injekci k podpoře ovulace, nic víc. Jestli nemáte nikde žádnou potíž, není důvod to nezkusit. Ten půlrok tomu dej a pak si řekni, jestli touha po druhém dítěti je tak velká, že kdyby náhodou nevyšlo ani jedno, jestli to IVF přeci jen nepodstoupit.

alicie_k
19. únor 2020

V CAR jsem pracovala a IUI u nás lékaři moc nedoporučovali, že je to prostě taky časovaný pohl.styk, jen trochu jinak a za asistence jiných "osob"... moc vysokou úspěšnost to ani nemá. Ale pokud chcete, do IVF vás nikdo tlačit nemůže, je to vaše věc, pokud to chcete zkusit. Někdy pomůže spíš psychicky to, že to jakoby necháte na ostatních a zadaří se 🙂

petulkadodo
19. únor 2020

My jsme po dvou letech snahy, kdy nám také nezjistili žádný problém, šli nejprve do IUI a povedl se třetí pokus. Vás ženou na IVF zřejmě kvůli věku, abyste případně stihli všechny pokusy na pojišťovnu. Je tam asi vyšší šance otěhotnět, ale pro tělo je to obrovská zátěž.

guliii
20. únor 2020

Nám se taky dlouho nedařilo, manžel měl hraniční spermie a já pco a IUI se povedlo hned na první pokus. Já osobně bych to zkusila.

kecafon
autor
25. únor 2020

Ahoj, děkuji všem moc za příspěvky😉Za týden jdu ještě k mé gynekoložce, tak to s ní proberu, ona je také proto, abychom šli nejdříve do IUI.Právě, že vím, jaká je to nálož, tak se mi do IVF nechce, kamarádka byla jednou a říkala, že už nikdy, stejně se jim to nepovedlo, tak si adoptovali holčičku a jsou moc šťastný, nakonec mi řekla, že by bývali šli do adopce hned, kdyby věděli, jaké to IVF je děsné.No, uvidíme, jak to celé dopadne u nás.Jedno děcko máme, tak když IUI nedopadne, tak to asi vzdáme.
Krásné dny všem a ještě jednou děkuji🍀

pajusz
Autor odpověď smazal
Zobraz