IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?

janiip
23. led 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?

ellena24
23. led 2020

@janiip ahoj mě to čeká v únoru...chodím do Gennetu...

janiip
autor
23. led 2020

@ellena24 ahojky a chci se zeptat, já jdu úplně poprvé teď jenom čekám na ms, a nevím jak to máte vy všichni, ale největší obavy mám, ze mi přijde ms o vikendu a jak mi bylo řečeno, budu mít smůlu, tak se chci zeptat jestli to máš taky stejné podminky? Mám dorazit hned 1nebo 2 den ms na injekci do Car..ale o vikendu tam nedělají, takže smůla a tim pádem nevím,kdy přijde, pač to mám nepravidelné...a teď se modlim at bud zitra jdu do caru nebo az po neděli..

ellena24
23. led 2020

@janiip Ahoj, tady jdu poprvé, ale já mám přijít týden před MS, udělají ultrazvuk a dostanu injekce, který si budu píchat od 3DC a pak budu chodím každý cca 4 dny na ultrazvuk s podle toho bude odběr...

janiip
autor
23. led 2020

@ellena24 tak mě to nedalo a do caru jsem zavolala a mam zítra přijet a udělají mi ultz a tak počítám, že mi daji tu injekci domu a nebo už tam...alespoň mám nějakou jistotu..než čekat, že přijde ms o vik...

ellena24
23. led 2020

@janiip tak super, vypadá to, že budeme mít stejný postup 🙂 co máte za problém, že jdete do ivf.... jestli se můžu zeptat 😉🙂

janiip
autor
23. led 2020

@ellena24 tak to vypadá, že až v únoru na tu pujdu jako Vy, volala mi sestřička, že prej mi 22.1 prošla injekce na ivf...nikdo nám neřekl, že to má jenom 3 mesice trvanlivost nebo tak...jako teď zaae musim čekat až mam to schválí pojištovna a pak zase na ms. Já se už dnes z toho složila...nedávám to...ano , můžete, mám nepruchozi jeden vejcovod a prostě se tam spermie nedostanou, měli jsme 5 Iui a bez úspěchu..tak jsme se rozhodli pro ivf a když už má být, tak zase špatně....😓nevím co jsem komu udělala, že mi není přáno 😓a vy mate jaký problém?

ellena24
23. led 2020

@janiip Ježíš to je škoda... zbytečný protahování co :/ to chápu že vás to dostalo, jak se člověk snaží tak pak je každý měsíc děsně dlouhým.. nás na to v Gennetu upozorňovali že VZP má schválení na ivf jen na tři měsíce a průmyslová na půl roku... my zkusili jednou uiu, bohuželi vyšly opakovaně hraniční protilátky proti spermiím, takže to se iui nevyřeší... tak zkusíme ivf a snad to vyjde!!!

misisfilip
23. led 2020

Ahoj, ja do Motola chodim.. ale bohuzel jsme museli IVF odlozit.. mela jsem silny hyperstimulacni syndrom :( je to vse tezke a kdo si tim neprosel, tak nikdy nepochopi... ale my jsme silny holky. Zvládneme to! Drzim palce 🙂

dodo_8
23. led 2020

Ahoj holky, tak se pridavam k Vam me ceka prvni IVF ted v Breznu a jsem z toho cela nesvá. To cekani je neskutecne dlouhé. Vsem držím moc pesti!!!

janiip
autor
24. led 2020

@ellena24 ano,dost me naštvali,že nas na to neupozornili měli to o to zadadat v prosinci, kdy mi řekli, že nemají místo a mají sanitarni dny a volno..a ne v říjnu s tím, že půjdeme v lednu...člověk se od prosince na to připravuje a pak bum...zase nic ...čekejte...a nejvíc to zabila sestra kdy řekne,není kam spěchat ..máme hafo času...😓aha to je mi lito ze to iui nešlo,ale pro mě to byl jen takový ,,vylepšený,, sex...Ja chtěla rovnou na ivf....

janiip
autor
24. led 2020

@dodo_8 ahoj, ano to čekání je šílené už se těším až to budu mít za sebou a uvidím na testu dvé čárky..nic víc si nepřejí..at už to klapne...🤰❤

janiip
autor
24. led 2020

@misisfilip ahoj, určitě to zvládneme. ❤🤰Je to těžký boj, ale musíme..říkám si každý den vydrž, neblazni,výdrž..ale někdy mám chuť říct dost....k jaké chodíš k dr v motole?

misisfilip
24. led 2020

@janiip presne tak musime vydrzet.. ted mam zpozdeni, tak jsem si rikala, co kdyby, ale dvpu carek se proste nedočkám'. K pani doktorce Uhrove

janiip
autor
24. led 2020

@misisfilip tak to chodíme ke stejné dr. 😊no to jsem si taky říkala,ale na testu sněhobíle nic...hrůza...mohl by nám ten rok 2020 už darovat ten maličký uzlíček radosti.

katule1990
24. led 2020

@janiip Ahoj, nás čeká první IVF teď. Dnes jsem dostala menses a od zítra píchám injekce + beru prášky. Probíhalo to tak, že jsme byli týden před MS v centru, kde mi dali rozpis a injekce a vzali nám krev na pohlavní choroby. 7 DC mám přijet na ultrazvuk a pak už si asi domluvíme datum odběru. Mám z toho strašný strach, jsem psychicky úplně na dně. Snažíme se už skoro 3 roky, máme za sebou 5x IUI a nikdy nic. Nějak se s tím IVF nemůžu smířit, zároveň už ale bylo asi na čase si přiznat, že přirozeně to nepůjde.

janiip
autor
24. led 2020

@katule1990 ahojky, tak to koukám máme úplně stejně...taky 5x iui a ted sr tesim na ivf..to dáme 😊

ellena24
24. led 2020

@janiip no jako je fakt že takový chování úplně důvěru nevzbudí no :/

ellena24
24. led 2020

@katule1990 neboj to dáte, za měsíc se budeš radovat ze dvou čárek a na nějaký trable zapomeneš 🙂

katule1990
24. led 2020

@ellena24 @janiip Holky, moc děkuju za podporu 🙂. I v práci teď mám hodně stresu, nějak se mi to nakupilo a nejsem na tom psychicky moc dobře. Ale občas mě na chvilku zachvátí pocit těšení se, že se náš problém třeba konečně vyřeší, i když jsem pořád doufala, že na IVF nebudeme muset, když já jsem zdravá (manžel má špatné výsledky spermia). Jinak, @janiip, mě moc mrzí, že nebudete moct jít hned teď, vím, jaký to je, když už se člověk těší, že se někam posune a ono to potom padne. Na druhou stránku, asi už se nějakou dobu snažíte, tak měsíc už nebude hrát takovou roli a pak se do toho vrhnete 🙂. Zase když si představíme, že už bychom mohly být na jaře všechny těhotné, tak to zní moc pěkně 🙂.

misisfilip
24. led 2020

@janiip to by tedy uz mohl 🙂 jsem rada, ze k.ni chodim, vzdy mi poradila a byla ochotna 🙂 vse vysvetlila 🙂 my jsne vladtne CAR navstivili poprve v dubnu 2019, cca po 2 letech snazeni.. levy vejcovod nepruchuzi, anovulacni cykly, PCOS, smatny spermiogram a na imunologii spatne NK bunky ne moc, ale i tak.. v zari odber vajicek a za dva dny hyperstimulak..do.konce roku neschopenka.. diky tomu semi rozjely problemy s jicnem.. tak resim..a jinak v dubnu svatbatak jsme prvni termin.odlozili nekdy kolem leta.. az se vse uklidni a myslim, ze uz nic neuchvatame 🙂

janiip
autor
25. led 2020

@misisfilip ano je super paní dr. Ja taky mám nepruchozi levy vejvovod...no kdybych tam mohla být včera tak už dneska můžu stimulovat..ale alespoň doma předěláme pokoje a doufat ze uz pak budu moct vybavovat pro miminko...zabavime mozky na chvíli....no to maa teda toho hodně...držím moc palce , moc,moc...my jsme car navstivili tez v 2019 ale v únoru po 2 letech snažení. Manžel ma prej ukázkové spermie...ale u me je jako vždy problém. 🙈

janiip
autor
25. led 2020

@ellena24 no kdyby to bylo jak mělo, tak dneska už stimuluji..ja věděla že ms přijde o víkendu.

janiip
autor
25. led 2020

@katule1990 není za co jsme tu od toho abychom si mohli v těchto chvílích pomoc...kdo to neřeší tqk to nechápe...a tady vím, že jsme na stejné bohužel vlně 😓ale to dáme..já zmenila pred rokem práci a ala do méně náročné a nepomohlo to k ničemu..tak už nevím co udělat..

katule1990
25. led 2020

@janiip My už jsme taky vyzkoušeli snad všechno, různé vitamíny, čaje, doktory, dovolené, svatba, pořídili si dva nalezené kocourky... Žádná změna nepomohla. Tak snad už se teď něco změní. Dnes ráno mi manžel dal první injekci 🙂.

misisfilip
25. led 2020

@janiip chapu.. a ty si to davas za vinu, ze kvuli tobe to.nejde a ted premyslis, ze kdyby mel jinou partnerku, tak uz treba mimco ma.. snazim se na to nemyslet a ten hlodavy cervik se obcas probudi :( urcite se dockate a miminko bude v krasnem novem.pokojicku 🙂 ja vim je to dalsi mesic..ale uz cekate taky dlouho a treba to pak zrovna vyjde napoprve 😊 u me bylo nrjhorsi kdyz mi kamaradka rekla ze cekaji miminko a to to jen zkusili.. prala jsem ji to samozrejme.. ale pocit zavisti, smutku a vse co jsem citila.. ale ted, co jsem si prozila svy, tak jdu do toho zase s jinou silou a nevzdavame to! Holky nam se to urcite povede... krasny rok 2020 nam snad prinese stestii ❤

misisfilip
25. led 2020

@katule1990 presne tak.. vsichni rikaji.nemyslet na to.. prestavovali jsme baracek, jeli k mori, pridili si kocku, ktera mela 6 kotat 😀 tech caju, vitaminu, ovu testu, penez... sileny :( mame to asi dany, ze si pro to miminko kracime tou horsi cestou :(

ellena24
25. led 2020

@janiip tak teď už to klapne a v březnu už budeš sledovat sílící čárku ;) věřím tomu a držím palce;)

ellena24
25. led 2020

@misisfilip jojo úplně chápu jak si se při oznámení kamarádkou cítila...mě takhle dostala ségra...partnera chvilku, oba mají určité zdravotní problémy a bum najednou z ničeho nic aniž by chtěli, byla těhotná....na jednu stranu jsem ji to moc přála a na druhou jsem se ten den děsně opila, jak mi z toho bylo smutno :/ teď už to urco vyjde i nám!!!

ellena24
25. led 2020

@katule1990 nemáš za co 🙂 jsi první bojovnice tyhle diskuse, tak se drž a podavej info jak ses na tom ;) určitě bude všechno v pohodě a za měsíc se budeš radovat z druhy čárky!!!

ellena24
25. led 2020

@katule1990 do jakého caru vlastně chodíš? 🙂