Ahoj maminky. Někde jsem se dočetla, že dítě počaté ze zkumavky mívá častěji nějakou vrozenou vývojovou vadu. Vážnou i méně závažnou.
Máte osobní zkušenosti nebo se vám narodilo naprosto zdravé dítě? Víte o někom z okolí?
Případný vyšší počet postižených dětí určitě souvisí s věkem žen, které umělé oplodnění podstupují. Např. Riziko doslova syndromu po 40 roku je vyšší než 1:50. V okolí mám víc než 10 dětí z ivf (včetně naší dcerky) a všechny jsou OK. Za to znám postižené děti, které byly počaty přirozeně...
S takovou hloupostí jsem se nikde nesetkala a že mám hodně nastudováno 😕 Po IVF máme zdravého, nyní už tříletého syna a znám i víc takových případů, vývojovou vadu nebo postižení nemá nikdo z těchto dětí. Problémy někdy vznikají kvůli vysokému věku, nebo zdravotnímu stavu rodičů, ale jsou to případy, kdy by problém nastal i v případě přirozeného otěhotnění. A zrovna tak se může dítě s vývojovou vadou narodit i rodičům, kteří jsou naprosto zdraví a počali přirozenou cestou.
podle mě pěkná kravina. Také mám dost nastudováno ohledně IVF 🙂 a vzhledem k tomu, že se u žensky a chlapa děla takových vyšetření i včetně genetiky, tím naopak bych řekla, že se kde co podchyti brzo 🙂 narozdil od přirozenho početí , bez žádného vyšetřeni atd. Samozřejmě veliky vliv na vše má opravdu věk 🙂
Ahoj,
vím o ženě, která chtěla moc děti, ale přirozeně to nešlo, tak šli na IVF a narodil se jim autista. Po pár letech šli na další, chtěli zdravé dítě a narodil se jim další autista. Nejsem doktor, jen říkám skutečnost. Podle mě byli oba v tom páru v pořádku, ale byl problém v jejich genech, občas se stane, že to nejde dohromady, asi proto příroda nedovolila, aby měli děti, jinak si to neumím vysvětlit. Autismus je dost vzácná věc.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
To je nesmysl. Po IVF se rodí stejně zdravé/postižené děti jako při početí přirozenou cestou. Ano může tam být vliv toho, že rodiče, kteří jdou na IVF jsou starší nebo mají různé nemoci a tedy můžou mít více genetických "problémů", ale to je dáno tím věkem ne tím, že jdou na IVF. Osobně znám pět dětí počatých z IVF, jakoukoliv vadu nemá žádné.