Ahoj. Jsem tu dnes poprvé. V pátek jsme byli na vstupním pohovoru při plánování IVF. Je tu také někdo z Karlových Varů? 🙂
@sal80 strach..tak ten chápu..také jsem ho měla...ne z toho kolotoče kolem, z různých vyšetření, stimulace atd..to ne to jsem zvládala dobře..měla jsem vynikající lékaře suprový Car..takže tohle mě nedělalo problém...
strach jsem měla vždy z toho..zda bude dost vajíček, zda budou kvalitní, kolik se jich uchytí a halvně jestli se udrží v mém těle..to je to nejhorší ta nejistota to čekání na výsledek a pak to obrovské zklamání když to nevyjde...
My jsme se s manželem snažili přesně 4 roky..podstoupila jsme nejdříve 3 IUI, své 1 IVF a následně 1 KET..ani jednou to nevyšlo...poslali nás na genetické a imunologické vyšetření, pak jsem byla na laparaskopii, hysteroskopii, chromopertubaci....po těchto zákrocích jsme šli na 2 IVF bohužel opět nic...
dala jsem si tedy žádost do Lázní, že to před 3 IVF zkusím tam třeba mě to pomůže...dost jsem si tam psychicky odpočinula a i fyzicky mě bylo také mnohem lépe...můj lázeňský lékař mi doporučil co nejdříve po příjezdu domů podstoupit 3 IVF..ještě v lázních jsem se objednala do Caru.vše jim vysvětlila, tak jak se věci mají..řekli přijeďte hned až se budete vracet domů, udělali se potřebná vyšetření před IVF a v loni den před Štědrým dnem jsem začala se stimulací....v lednu 2011 bylo tedy 3 IVF a to bylo konečně úspěšné..takže možná, že právě ty Lázně pomohli...i když pravda je, že mé 3 IVF bylo celé jiné než ty předchozí, změna léků, změna stimulace poprvé jsme si nechali udělat AH a poprvé jsme si nechali zavést 3 embria...no a z toho se nám uchytila naše Maruška..
Takže se neboj..jednou to vyjde a věřím, že u vás se zadaří hned na poprvé..
mám spoustu kamarádek, kterým se podařilo otěhotnět hned na 1 IVF..
@adenka84 Také nemám strach z té cesty k miminku, ale ze samotné fáze jeho čekání...počínaje tvorbou vajíček. Podstupovat IUI jsme nechtěli, a i ke stavu mých vejcovodů by to bylo zbytečné, a rozhodli jsme se rovnou pro IVF. Laparoskopie (opakovaně a i s chemopertubacemi) i hysteroskopii mám za sebou (naposledy 2007) a tak je teď, opětovně, dělat nebudou. Jde se stimulovat, odebírat, oplodňovat a pak vkládat. Psychicky jsem v pořádku, ještě mě nic negativního nepotkalo. I my věříme, že to bude napoprvé a příští prázdniny nás bude o jednoho (dva?) víc 🙂
Děkuju za podporu 🙂
Díky 🙂
Holky tak v pátek jdu na odběr vajíček i když vajíček mám málo mám jen 2 vajíčka a 2 mám malé které už asi nedozrají ☹ ale doktorka říkala že nezáleží na kvantitě ale na kvalitě tak snad to vyjde
Ahojte holky jsem taky z Varů v neděli jdu na IUI.a když se to nepodaří tak na IVF.Nevíte jaký je rozdíl,mezi tím co hradí pojišťovna a tím co stojí 15 000??? Jaké s tím máte zkušenosti?
Ahoj je tu někdo kdo v nejbližší době podstoupí ket?
Ahoj @pajala, já teď v říjnu snad, podle ms. A dojíždím do IVF do Karlových Varů.
Ahoj holky, dnes jsem byla na odběru vajíček a v pondělí transfer 🙂moje první ivf v kv. Je tu také někdo ? 🙂
Ahojky @mispuleee já dojíždím do KV na Bělehradskou a Ty? Já mám teď před KET, příští týden v úterý jedu na kontrolní ultrazvuk 🙂
Ahoj, já jdu na odběr zítra. Chodím do Pronatalu.
Ahoj @karnea to je Tvoje první IVF nebo? 🙂
@petulinka17 Jj první
Ahoj petulinka17 já chodím do té u Becherovky 🙂
@mispuleee tak to já taky 🙂
Tak jak jste holky postoupili ?? 🙂 já čekám na devátého, to mi budou brát krev, tak uvidíme 🙂
Já jdu ve středu 4.11. na KET 🙂 držím palce ať to dobře dopadne ;)
Ahoj holky jé jdu na ket v pátek 13.11tak uvidíme jestli bude to číslo pro nás stastne 🙂
Ahoj @pajala určitě to bude šťastné číslo 🙂 a do kterého centra ve Varech chodíš?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj já taky jsem z Varů.Já už stimuluju a zítra jdu na kontrolu a už by mi snad měli říct termín na odběr vajíček 🙂