Ahoj holky chtěla bych se zeptat,jak probíhá ivf. Mám na měsíc brát antikoncepci a nechápu proč. Dnes mi tam našli cystu ale mám jít ještě v pátek na kontrolu. Pak se uvidí jestli mi cyklus odloží.
Jdu na ivf
Ahoj, tak to jsem to měla asi podobně:
Chtěla jsem inseminaci, ale na pohovoru v novém CARu mi jednak doporučili už na nic nečekat a jít do ivf (iui jsem měla v jiném car) a jednak objevili cystu (=šok, nikdy jsem neměla).
První cyklus se čekalo, jestli zmizí sama... Ano, zmizela ale tak, že velice bolestivě praskla.
Další cyklus se opět objevila nová cysta a scénář stejný.
Pak nasazena antikoncepce - měla srovnat hormony a zamezit další cystě. Realita- vznikly 2 cysty.
Následovalo píchnutí nějaké podkožní kapsle s hormony - nastavení umělého přechodu a hned na to IVF s dlouhým protokolem.
Podařilo se napoprvé 🥳
Předtím jsem sama hledala důvod neplodnosti a vyprosila si žádanku na imunologické vyšetření v Praze Podolí - zjištěna reakce na sperma (=všechny inseminace byly zbytečné) naštěstí reakce na trofoblastu jsem neměla (-ivf prošlo přes imunitu hladce). Brala jsem prednizon na potlačení té imunitní reakce a následně jsme měli dovoleno se začít znova snažit, ale to už mi bylo 37 a nechtěli jsme to jen tak zkoušet, proto jsme jeli do caru a chtěli zkusit ještě inseminaci....
Tak já otěhotněla dvakrát jednou bohužel mimoděložně a po druhé a o to jsem přišla v osmém týdnu. Jelikož mám neurofibrom a je to dědičné, tak nám doporučili ivf. Na kontroly chodím pravidelně a cystu jsem už párkrát měla ale pokaždé z menstruací se ztratila. Pret týdnem jsem byla u svého gyn. a ten mi řekl že mám sliznici 11mm že je to ideální na otěhotnění. V reprodukční klinice mi včera řekli že ta chystá může být právě opožděná ovulace tak mě ještě objednali na pátek a že se prý uvidí. Mě je 30 tak snad to bude v pořádku snažíme se dva roky.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj,ivf jsem podstoupila 2x jednou bez úspěchu.. mě tedy antikoncepci nenapsal ale co jsem mluvila s ostatními holkama tak některým z nich taky napsali antikoncepci prý kvůli hormonům. Jinak jdeš na ivf nebo iui? Iui ti zavedou katetrem spermie do dutiny děložní v době ovulace. Ivf sestaví se plán, dostaneš injekce které si pichas každý den do břicha + většinou se dává ještě utrogestan ab připravil sliznici, během injekci jdeš na utz jak rostou folikuly pak je odběr vajíček, a spermií, pak je nechají kultivovat a pak ti zavedou nejsilnější blastocystu nebo morulku😉. A pak čekáš a testujes😉.. snad jsem to napsala srozumitelně 😉