IVF. Jak probíhá?

7. únor 2022

Ahoj holky chtěla bych se zeptat,jak probíhá ivf. Mám na měsíc brát antikoncepci a nechápu proč. Dnes mi tam našli cystu ale mám jít ještě v pátek na kontrolu. Pak se uvidí jestli mi cyklus odloží.

jasemin26
7. únor 2022

Ahoj,ivf jsem podstoupila 2x jednou bez úspěchu.. mě tedy antikoncepci nenapsal ale co jsem mluvila s ostatními holkama tak některým z nich taky napsali antikoncepci prý kvůli hormonům. Jinak jdeš na ivf nebo iui? Iui ti zavedou katetrem spermie do dutiny děložní v době ovulace. Ivf sestaví se plán, dostaneš injekce které si pichas každý den do břicha + většinou se dává ještě utrogestan ab připravil sliznici, během injekci jdeš na utz jak rostou folikuly pak je odběr vajíček, a spermií, pak je nechají kultivovat a pak ti zavedou nejsilnější blastocystu nebo morulku😉. A pak čekáš a testujes😉.. snad jsem to napsala srozumitelně 😉

autor
8. únor 2022

Jdu na ivf

kafr
8. únor 2022

Ahoj, tak to jsem to měla asi podobně:
Chtěla jsem inseminaci, ale na pohovoru v novém CARu mi jednak doporučili už na nic nečekat a jít do ivf (iui jsem měla v jiném car) a jednak objevili cystu (=šok, nikdy jsem neměla).
První cyklus se čekalo, jestli zmizí sama... Ano, zmizela ale tak, že velice bolestivě praskla.
Další cyklus se opět objevila nová cysta a scénář stejný.
Pak nasazena antikoncepce - měla srovnat hormony a zamezit další cystě. Realita- vznikly 2 cysty.
Následovalo píchnutí nějaké podkožní kapsle s hormony - nastavení umělého přechodu a hned na to IVF s dlouhým protokolem.
Podařilo se napoprvé 🥳

Předtím jsem sama hledala důvod neplodnosti a vyprosila si žádanku na imunologické vyšetření v Praze Podolí - zjištěna reakce na sperma (=všechny inseminace byly zbytečné) naštěstí reakce na trofoblastu jsem neměla (-ivf prošlo přes imunitu hladce). Brala jsem prednizon na potlačení té imunitní reakce a následně jsme měli dovoleno se začít znova snažit, ale to už mi bylo 37 a nechtěli jsme to jen tak zkoušet, proto jsme jeli do caru a chtěli zkusit ještě inseminaci....

autor
8. únor 2022

Tak já otěhotněla dvakrát jednou bohužel mimoděložně a po druhé a o to jsem přišla v osmém týdnu. Jelikož mám neurofibrom a je to dědičné, tak nám doporučili ivf. Na kontroly chodím pravidelně a cystu jsem už párkrát měla ale pokaždé z menstruací se ztratila. Pret týdnem jsem byla u svého gyn. a ten mi řekl že mám sliznici 11mm že je to ideální na otěhotnění. V reprodukční klinice mi včera řekli že ta chystá může být právě opožděná ovulace tak mě ještě objednali na pátek a že se prý uvidí. Mě je 30 tak snad to bude v pořádku snažíme se dva roky.