Ivf duben 2020. Kdo je před transferem?

tynka2904
20. dub 2020

Ahoj holky! Kdo je pred transferem? Ja jdu ve ctvrtek, mame krasnych sedm miminek ktere se drzi a vyvijeji. Zvolili jsme prodlouzenou kultivaci, tak uvidime kolik jich do ctvrtka zbyde! Snad vsechny😀
Pochlubte se, jak jste na tom vy❤️
Hezky den!

zuzkka88
20. dub 2020

Ahoj. Ja prave lezim na pokoji po OPU. 🙂 Mame odebranych 7 vajicek, tak budeme doufat, ze se vsechna oplodni. 🙂 Na transfer se chystame v sobotu. Drzim palce, at se pekne drzi a vyviji! 😉

tynka2904
autor
20. dub 2020

@zuzkka88 Tak drzim palecky!!! Jsem zvedava, kolik nam jich zbyde. Snad vsechny! At jich mame co nejvice k zamrazeni❤️
Ja byla na odebrani vajicek v sobotu. Ted uz jen cekat do ctvrtka!

zuzkka88
20. dub 2020

@tynka2904 Děkujeme 😊 To čekání bude napínavý. Podle novýho infa je k oplodnění vhodných 6, tak budeme doufat zítra v dobré zprávy, že se oplodnily všechny. Kolik vy jste jich meli puvodne odebranych, jestli se muzu zeptat?

tynka2904
autor
20. dub 2020

@zuzkka88 Ja jich mela dvacet. 13 vajicek mi vzali, protoze ty ostatni nebyly spravne velky. Nooo tri byly prazdne, jen obal. Pak jedno bylo spatne a devet v poradku. Ty oplodnili. To jedno se zaclo spatne vyvijet a druhe zdegenerovalo. Takze nam jich zbylo sedm. Jedno jednickove nejlepsi, pak tri mezi jedna a dva a pak tri dvojkove. Takze mame jednoho favorita a ostatni dame zamrazit!

zuzkka88
20. dub 2020

@tynka2904 Tak se krasne vyviji, to je super. 🙂 Celkem folikulu nevim, kolik bylo. Jen vim, ze nektere byly podle ultrazvuku moc male. Folikulu 8, vejicek 7, k oplodneni 6. Tak uvidime zitra. 🙂 Je to tvoje prvni IVF?

tynka2904
autor
20. dub 2020

@zuzkka88 No ja jich mela 9 zralych, oplodnili 8 a zbylo sedm😀 Tak to jsme na tom skoro stejne!
Ano je to moje prvni. Sla jsem ale na ivf soft, coz je s minimalnima davkama hormonu. Protoze ja na ne strasne dobre reaguju a kdybych sla na normalni ivf, tak budu mit na 100% hyperstimulacni syndrom. Uz takhle jsem mela jakoby 20 folikulu. Jako maj zensky u normalniho ivf.
Pak se to vyselektovalo prptoze byly male, nejake spatne atd.

marketanova
20. dub 2020

Dobrý večer, kamarádka nad tím už dlouho uvažuje, je zoufalá, má skoro 35 a nechce se vzdát a nemít dítě. Máte někdo osobní zkušenosti?

tynka2904
autor
21. dub 2020

@marketanova Osobni zkusenost s ivf? Nebo jak to myslite?
Ja jsem ted po ivf soft, kde se stimuluje jen malo, na ET jdu ve ctvrtek, tak se tesime❤️

zuzkka88
21. dub 2020

@tynka2904 Tak to máme podobně. 🙂 Já jen měla klasický IVF. Mám nižší AMH (1,4), tak mi nějaký obr množství vajíček nehrozilo. Teď napjatě čekám, kolik se jich teda oplodnilo, to budu vědět dnes během dopoledne.

@marketanova Já zatím moc osobní zkušenost nemám, jsem v procesu 1. IVF a zatím čekáme, jak se budou embryjka vyvíjet.

tynka2904
autor
21. dub 2020

@zuzkka88 No me uz psali mail. Vsech sedm se vyviji dobre, uz maji 8 bunek! Vcera meli 3-5 bunek. Tak delaj velky pokroky! Zitra dostanu dalsi mail a upresneny cas na ctvrtecni transfer❤️

zuzkka88
21. dub 2020

@tynka2904 Tak to je skvela zprava! Drzim palce! 😉 Nam se teda z 6 oplodnilo 5, tak mame radost. Snad vytrvaji. Zatim bunky dve 😁

tynka2904
autor
21. dub 2020

@zuzkka88 My jsme taky nadseny!
No pet je taky krasny cislo❤️❤️❤️ to vam urco zbydou nejaky do mrazacku.

zuzkka88
21. dub 2020

@tynka2904 Snad jo, aby bylo později ideálně ještě i na druhé dítě 🙂 Ty už nějaké máš, nebo se chystáte na první?

tynka2904
autor
21. dub 2020

@zuzkka88 Chystame se na prvni, je mi jednadvacet. Tak se tesime! Jsme mladi rodice💙

tynka2904
autor
21. dub 2020

@zuzkka88 teda spis budeme mladi rodice, doufejme!😀❤️

zuzkka88
21. dub 2020

@tynka2904 Ahaa tak to budete na dnešní dobu. 🙂 My budeme (snad) tak asi někde uprostřed, nebo spíš mezi staršími, je mi 32.

tynka2904
autor
21. dub 2020

@zuzkka88 No vzhledem k tomu, ze mam pcos a vrozeny vysoky cholesterol, tak je to jedine dobre. Doktori nas chvali. Manzel je v poradku.
Bohuzel pri tehotenstvi se cholesterol zdvojnasobi. A ve triceti by to pro telo byla vetsi zatez nez ve dvaceti zejo. Cholesterol ma byt max 5, ja ho mam deset. Takze v tehu pak ho budu mit kolem dvaceti a to uz je hodne. Diteti to neublizi, ale me by mohlo. Muze se pak ucpat ceva, tromboza apod. Neni to jako samozrejmost, ale nikdy nevis. Tim ze jsem mlada tak to bude o 100% lepsi vse!
Ale my jsme to ani nevedeli, ze by to bylo lepsi byt tehu driv, ale chteli jsme i tak rodinu. Takze to do sebe krasne zapada aniz by jsme se k tomu nejak nutili! Mame baracek, psa a nejak nam tu chybi jeste malej prcek❤️

zuzkka88
22. dub 2020

@tynka2904 Tak je skvele, ze to mate takto nastavene. 🙂 Kdyz mate zazemi, tak na co cekat. Jake mas nove info? Nam zbyvaji 4, jedno se prestalo vyvijet. Tak snad ty zbyvajici uz vydrzi...

tynka2904
autor
22. dub 2020

@zuzkka88 Nam vydrzelo vsechn sedm. Zitra ve 12hod. jdu na transfer. Jedno mame uplne nejaky skvely, ctyri taky supr ale o fous min a dve horsi kvality. Ale vsechny se vyvijeji dobre. Takze nechame i ty spatnejsi zamrazit.🤩

zuzkka88
22. dub 2020

@tynka2904 Skvělý! Tak to moc gratuluju a držím na zítřek palce 😉

tynka2904
autor
22. dub 2020

@zuzkka88 Dikyyy Vam taky!! Za 14 dnu napisu, jak dopadl testik!❤️🤩

tynka2904
autor
23. dub 2020

@zuzkka88 Tak jsem po ET! Vse probehlo krasne, mam pry jedno z nejhezcich embryi co videli. Vse mi ukazovali na obrazovce, jak embryjko tak to jak vklouzlo do delohy. Mam i maly ultrazvuk kde jentalova mlinka tecicka a to je ono❤️❤️❤️ Krasnej pocit! Verim ze najdu // za 10 dni🤩

zuzkka88
23. dub 2020

@tynka2904 Jee tak krasny! Moc moc drzim palce. Nam se porad drzi ctyri embryjka, tak snad vydrzi. Na ET jdeme v sobotu v 8 rano. 😊

tynka2904
autor
28. dub 2020

@zuzkka88 Ahoj! Tak jak jste na tom? Kdy budes delat test a jak de citis?
Ja jsem po ET pet dni, testovat budu v sobotu.

zuzkka88
28. dub 2020

@tynka2904 Ahoj. Nakonec nám zbyly dvě embryjka, takže jen jedno do mrazáčku. Tak doufáme. Transfer byl teda bolestivý, tak snad to k něčemu bylo. Občas mě píchne v podbřišku, ale kdo ví, jestli to něco znamená. Jsem vcelku unavená, jinak nic nepozoruju. Co ty? Do testu u mě ještě daleko, viděla bych to tak na pondělí/úterý.. Ale mám doporučeno z CARu testovat až 9. 5. Budu na sobotu moc držet palce. 🙂

tynka2904
autor
28. dub 2020

@zuzkka88 my mame ctyri v mrazacku a jedno uplne v top stavu v brisku. Tak snad!
Mam pocity na ms, takovej tlak, lehce nafoukla, ale jinak nic. Obcas mi prijde ze mam tezsi prsa, ale to je asi po utrogestanu.. Mam hodne citlive bradavky. Ale to jsem mela vzdy po utrogestanu prave..

tynka2904
autor
28. dub 2020

@zuzkka88 Nevim no, bojim se.. Jsem nervozni z toho. Prvni dny uplne plna optimismu a ted to na me nejak pada.

tynka2904
autor
28. dub 2020

@zuzkka88 kdyby jsi chtela, tak mi napis na wsapp 603335552. Alespon si budeme sdelovat pocity 😀

tynka2904
autor
1. kvě 2020

Tak dneska slabe pozitivni tehu test!!!🥰🤩 Tak snad bude silit❤️

zuzkka88
1. kvě 2020

@tynka2904 juuuuuuuu skvela zprava! Moc moc gratuluju! Potichoucku zatim. Moc drzim palce 😉 Mas nejake pocity? Me obcas nekde pichne, prsa citliva (ale to spis prisuzuju vetsim davkam utrogestanu), jinak nic.