IVF. Co mě čeká?

11. led 2022

Prosím, co všechno mě čeká, když jsme se rozhodli jít z důvodu špatné genetiky cestou IVF?
Jak dlouho to trvá?
Co všechno nás čeká?
Jak jste to snasely vy? Je to psychicky narocne?
Zatím jsem o tom vůbec nic nezjistovala, zkouším se nejdřív zeptat tady.
Děkuji!
(Omlouvám se za anonym, ale je jasne proč to tak je..)

marselina
11. led 2022

Záleží na mnoha věcech. Vajíčko a spermie budete mít darovane? Nebo své?
My byli duben 2021 na konzultaci, měla jsem akorát treti den MS, tak mi nabrali hned hormonální profil a dostala jsem léky plus injekce na doma. První odber pouze jedno vajíčko lehce nezralé. Květen odber tři vajicek, dvě oplodněné, zavedené a za tři týdny nás čeká porod chlapečka.

autor
11. led 2022

@marselina Vajíčko i spermie svoje. Wow! To je krása! Moc gratuluju ❤️

marselina
11. led 2022

Tak to čekat dlouho nebudete. Vezmou ti krev aby zjistili jak na tom jsi co se tyče hormonalniho profilu, manželovi udělají spermiogram a pak ti zvolí lecbu dle tvého zdravotního stavu.
Drzim pesticky 💗🍀

saraca
11. led 2022

@marselina Šla jsem na ivf do ISCARE: je mi 32 a jsem bez vejcovodu + endiometrioza. Přijdeš s partnerem a sepíšou si vaši tzv. historii, pak ti daj termín na odběr krve, moči a u muže odběr spermií. Také naplánují kontrolu ultrazvukem, genetiku a stanoví datum punkce- tj. odběr vajíček. Dají ti pak na doma několik malých jehliček injekcí, které si píchneš do tukové řasy, takže je to v pohodě. Pak přijdeš na odběr oocytů- vajíček a muž k odběru čerstvých spermií. Jsou tam možnosti kultivace vajíček a další jiné jakoby pomocné varianty. Ale i když si nebudeš nic moc vymýšlet 20-30 tis. Za 1 ivf dáš. Já dala 1 ivf 1 emryo a to nevyšlo, pak druhé a taky nic. Ty marné naděje a to co pro to objetujes jako ja praci ( vecne kontroly, neschopenky) cas a stejne to nevyjde, to te vycerpa. Pak jsem sla na 2 ivf a pritel a rek ze dame proste 2 najednou. Jedno bylo super kvality a to druhe horsi. Doktori te muzou od tohoto odrazovat ale mozna je opak pravdou. Ted to klaplo. Mam jedno embryo a jsem tehotna, tak doufam ze to vydrzi. Co jsěm slyslela, tak mi prijde ze 2 je rozhodne vetsi sance a asi i kvuli ph v deloze, telo si uz proste jedno vybere.

saraca
11. led 2022

@marselina na poprvé? Tak to je úžasné, super. Krása 💗💗🍀🍀🍀🍀

kmarie81
11. led 2022

My sme poprve byly v prosinci 2020 a domluvili sme se , ze nez bufou vsechny vysledky, ze zkusime jednu inseminaci za 1500 kc, v pulce ledna probehla inseminace, pak velka gratulace, protoze hned prvni vysla a 13. 2. zjisteno mimodelozni tehotenstvi v levym vajecniku😪, jako reseni jsme si vybrali metotrexat abych o ten vajecnik neprisla. A v kvetnu presne na zacatku 3 tiho cyklu sme zacali se stimulaci na ivf. 1 cervna vlozeny dve peti denni embrijka, chytli se obe dve, ale na kontrole v 8 tydnu zjisteno, ze jddno embrijko uz netluce. 28.2 .21 jsem porodila dcerku. V car jsmd nechali cca 33000 kc - chteli sme vsechno od prodlouzeny kultivace po naruseni obalu...