Prosím, co všechno mě čeká, když jsme se rozhodli jít z důvodu špatné genetiky cestou IVF?
Jak dlouho to trvá?
Co všechno nás čeká?
Jak jste to snasely vy? Je to psychicky narocne?
Zatím jsem o tom vůbec nic nezjistovala, zkouším se nejdřív zeptat tady.
Děkuji!
(Omlouvám se za anonym, ale je jasne proč to tak je..)
@marselina Vajíčko i spermie svoje. Wow! To je krása! Moc gratuluju ❤️
Tak to čekat dlouho nebudete. Vezmou ti krev aby zjistili jak na tom jsi co se tyče hormonalniho profilu, manželovi udělají spermiogram a pak ti zvolí lecbu dle tvého zdravotního stavu.
Drzim pesticky 💗🍀
@marselina Šla jsem na ivf do ISCARE: je mi 32 a jsem bez vejcovodu + endiometrioza. Přijdeš s partnerem a sepíšou si vaši tzv. historii, pak ti daj termín na odběr krve, moči a u muže odběr spermií. Také naplánují kontrolu ultrazvukem, genetiku a stanoví datum punkce- tj. odběr vajíček. Dají ti pak na doma několik malých jehliček injekcí, které si píchneš do tukové řasy, takže je to v pohodě. Pak přijdeš na odběr oocytů- vajíček a muž k odběru čerstvých spermií. Jsou tam možnosti kultivace vajíček a další jiné jakoby pomocné varianty. Ale i když si nebudeš nic moc vymýšlet 20-30 tis. Za 1 ivf dáš. Já dala 1 ivf 1 emryo a to nevyšlo, pak druhé a taky nic. Ty marné naděje a to co pro to objetujes jako ja praci ( vecne kontroly, neschopenky) cas a stejne to nevyjde, to te vycerpa. Pak jsem sla na 2 ivf a pritel a rek ze dame proste 2 najednou. Jedno bylo super kvality a to druhe horsi. Doktori te muzou od tohoto odrazovat ale mozna je opak pravdou. Ted to klaplo. Mam jedno embryo a jsem tehotna, tak doufam ze to vydrzi. Co jsěm slyslela, tak mi prijde ze 2 je rozhodne vetsi sance a asi i kvuli ph v deloze, telo si uz proste jedno vybere.
My sme poprve byly v prosinci 2020 a domluvili sme se , ze nez bufou vsechny vysledky, ze zkusime jednu inseminaci za 1500 kc, v pulce ledna probehla inseminace, pak velka gratulace, protoze hned prvni vysla a 13. 2. zjisteno mimodelozni tehotenstvi v levym vajecniku😪, jako reseni jsme si vybrali metotrexat abych o ten vajecnik neprisla. A v kvetnu presne na zacatku 3 tiho cyklu sme zacali se stimulaci na ivf. 1 cervna vlozeny dve peti denni embrijka, chytli se obe dve, ale na kontrole v 8 tydnu zjisteno, ze jddno embrijko uz netluce. 28.2 .21 jsem porodila dcerku. V car jsmd nechali cca 33000 kc - chteli sme vsechno od prodlouzeny kultivace po naruseni obalu...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Záleží na mnoha věcech. Vajíčko a spermie budete mít darovane? Nebo své?
My byli duben 2021 na konzultaci, měla jsem akorát treti den MS, tak mi nabrali hned hormonální profil a dostala jsem léky plus injekce na doma. První odber pouze jedno vajíčko lehce nezralé. Květen odber tři vajicek, dvě oplodněné, zavedené a za tři týdny nás čeká porod chlapečka.